|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:37 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Мммм мне, и про и не про .. все тая, единствено за дисплея си прав, друго си е 4к 27-ката, по голям става безсмислен, ама то прото няма дисплей освен ако не говориш за imac pro, 2012 оборудвахме целия офис с чисто нови върхът на върхът за тогава, добре че масово се използва аутокад, иначе отдавна да не стават за нищо. Е аз на моя търкалях до скоро един солид 2015 ама ...
|
| Вто Юли 10, 2018 5:55 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Новия iMac Pro е голямо прасе ... от 8 до 18 ядрен Xeon, до 128GB 2666 DDR4, 4TB SSD и т.н. глезотии ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юли 10, 2018 7:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
за 1.5к ще сглобя машина за бюро дето ще удря тоя мак про в земята. Нямам нужда да търкаля кадове в самолета, така че лаптопа да е лек, за бързина, колкото толкова.
Да щави епъл някой друг, аз парите не ги бера по дърветата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 10, 2018 8:09 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Интел май стигнаха платото... Машината ми в офиса чукна вече 10 години (i7 950) и от доста време се чудя с какво да я сменя. Пак i7-ца някак си ми изглежда козметичен ъпгрейд. Производителността ще се вдигне само 2 най-много 3 пъти и то аз няма да го усетя много щото почти не ползвам тежки приложения, боза не ползвам... Но мисълта ми беше че за 10 години Интел не са напреднали много. За сравнение телефоните сякаш правят подобен скок на всеки 2-3 години... И ако я карат така след 10 години няма да имам десктоп 
|
| Вто Юли 10, 2018 8:35 pm |
|
 |
|
michev
|
За 1.5к лв/$ нямаш особен шанс да се доближиш до цитирайния айМак. Освен това мисля го бъркаш с лаптоп - настолен е (всичко в монитора).
|
| Вто Юли 10, 2018 8:44 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Като се правят сметки за цена трябва да се взима в предвид и доста други разходи които формират ТЦО: - цена на самия компютър - времето отделено за избиране - при мак е лесно има един модел ама ако тръгнеш да анализираш и да подбираш компоненти спокойно може да ти отнеме няколко дни - времето за сглобяване - 0 срещу поне няколко часа - времето отделено в напъни да се съживява, възстановява и т.н. баене по компютъра като му стане нещо - евентуални ядове ако на компа нещо му стане след време и спре да се ползва
Т.е. тази горница в цената спрямо аналогична система от друг производител или направи си сам доста се размива във времето и не е ясно след няколко години кое всъщност е било по евтино. Да не говорим, че и много трудно може да се бият Мак-човците като цена ако се направи същата конфигурация със същото качество на сглобката и в съответните размери.
Това не значи, че Мак е единствената читава марка или че няма ядове с нея - има доста читави машини и от други производители, Мака винаги е малко назад като параметри и с доста ограничена конфигурация, все повече без възможност за ъпгрейд и т.н. Отделно не на всеки му пасва маковия ос и прочее
Специално новия iMac Pro е наистина една торба пари ама си е пипнат отвсякъде, в кварталния мол го има изкаран в един магазин и чат-пат ходя да пускам лиги около него - чуден е, особенно охлаждането му - имам чувството, че са го направили като комин/конвекторна печка - повечето време вентилаторите му хич и не въртят но си изкарва жегата.
|
| Вто Юли 10, 2018 9:50 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А то даже и лаптоп не било. Тотално загубена кауза. 5к долари за настолен компютър, на тия верно някой им е изпил мозъка. Ебал съм ти тенекията, това е просто един инструмент. Трябва да се избива максимум за две седмици работа иначе не си заслужава!
Edit: Сега го видях. 5000$ варианта - дизаин и толкова. За 1.5 не, ама за 2 и малко със сигурност може да се вземе десктоп с такива параметри. Е няма да е с талия на манекенка, по скоро като на Серена Уилямс ще е, но мен това не ме бърка. А и тоя слим дизаин, силно ме съмнява че буста на процесора е само рекламен трик, не вижда как ще го охладят на 4.2 постоянно зацепени.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 10, 2018 10:40 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Мак се купува само за да изкарваш кинти от iOS apps.  Иначе да се върнем на темата - честотата не зависи ли предимно от бързината, с която цъкат транзисторите? 
|
| Вто Юли 10, 2018 11:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ако сглобиш същата конфигурация няма да ти е много по-евтино, особено с такъв дисплей, но някакви кой знае какви екстри чак няма. Ама за какво са ми тия ядра, аз малко рендя и малко симулирам, основно чертая, ако беше с 4 ядра ама на 6 ghz ..... Река те тия транзистори за да щракнат време си трябва, а те неса един а милиони, да кажем така ако имаш двама мангала на които им казваш включи / изключи единия може да го направи за 10 сек другия за 15, теоретично на единия може да подаваш 6 команди в минута на другия 4, но реално ако и двамата саъвместно управл2ват ще трябва да се съобразиш с по-бавния.
|
| Вто Юли 10, 2018 11:51 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами кой двигател има повече работни ходове в минута - Lancer evo 10 2.0 4цилиндъра при 6500 об/мин или TDI V10 5.0 при 3750 об/мин Щом Pentium 4 тръгва от 42млн. транзистора и след време постепенно стига до 188млн., за мен отговорът е ясен как се "вдига честотата". 
|
| Вто Юли 10, 2018 11:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма много общо, нали не забравяш увеличения брой ядра, кеш, нови инструкции. Не се бъркай с търговския трик performance rating който няма общо с клока. От един момент нататък на Р4 не можеше да ми се вдига чрстотата защото грееше тяърде много, тогава започнаха да му добавят поевче ядра.
|
| Сря Юли 11, 2018 6:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
В тоя ред на мисли, сега гледам тук на един клиент някакъв супер-дупер лаптоп DELL с лепенка Intel Core I9. Тва пък каква чудесия е?
|
| Сря Юли 11, 2018 10:27 am |
|
 |
|
palavrov
|
Абе не е толкова яко като iMac Pro с 18 ядрен Xeon 
|
| Сря Юли 11, 2018 10:36 am |
|
 |
|
bobihot
|
|
| Сря Юли 11, 2018 10:37 am |
|
 |
|
ToHu
|
ами това е новия кур на интел, не е лош но като за лапатоп не знам как ще е. 18 ядрен ксеон ама на десктоп машина, .. само дето тия ядра нямам какво да ги правя, ... на Цецо по може да му свършат работа, с тия всички секретарки ще има по един кур за всяка ... Ейпъл имат рагет група и за тях тия курове са ОК, това са позлватели на фотошоп, адоб афтър ефект и др.подобни Адоб използват добре курчетата, а има ти много плъгини които ги използват. Аз със моя солид никаква далавера нямам, и 1 и 18 все тая, иска мигахерци ...
|
| Сря Юли 11, 2018 11:13 am |
|
|