|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:20 pm
Работодател <--> работник. Размисли и страсти...
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Работодател <--> работник. Размисли и страсти...
Никой не може да направи това, което аз мога да ти обещая.... Чувал ли си го? Е така гледам аз на политическите обещания  Иначе аз реално гледам, кой обещава най-малко глупости и гласувам за него. Докарал съм се до там, да се страхувам от това, че нещо ще направят, а не какво евентуално ще пропуснат да направят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 05, 2018 6:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ще видим, за съжаление това ще рефлектира навсякъде. Дори да не е насочено директно към европа спада в потреблението от китай ще вдигне цената на тяхната продукция като цяло, въпросът е какво от това. За САЩ може би има малка надежда, ако Тръмп е умен няма да шамаросва много Мексико, това му осигурява 130 млн нископлатена работна ръка с която лесно може да замени китай там където е нужно и има недостиг в САЩ. Да обаче ЕС е много зле, няма никакъв полезен ход, ние дори сега сме зле, а ако трябва да произвеждаме вътре това е немислимо, и щем не щем ще купуваме на по-високи цени от китай. Те даже нещо си хортуват Тръмп и Чавес номер 2. Да видим, Мексико е много стратегически партньор, много народ, евтина работна ръка, огромен пазар за САЩ и най-важното спогодби с ЕС и доста Южно Американски страни. Т. Е. когато е нужно САЩ фирмите ще могат да вкарват компоненти без мита през мексико и да запазят нисък кост, да изнасят САЩ продукция с табелка хече ин мехико без вносни мита, и да станат още по-конкурентни.
|
| Чет Юли 05, 2018 8:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, Мексико е едно от нещата заради които не съм съгласен с Тръмпи. Ако ме питат мен вместо стена с Мексико трябва да ги направи да работят легално в САЩ когато си искат (така е било около 80-те на миналия век) щото ние така или иначе имаме нужда от работната им ръка, а отделно и почти ще изчезне така престъпността в нелегалните мексикански комюнитата тук. Та вместо стена с Мексико аз предпочитам стена със Севрно Мексико (Канада) щото тия какви нагли мизерници са просто не е истина. Бих дал възможност на която канадска провинция иска да се присъедини към САЩ като нов щат (сигурно ще бъде само Албърта, която плаща за целия им социалистически мастраф) и след това вдигаме една яка стена между Канада и САЩ и спираме не само търговията с тях ами и всякакви други отношения, докато не измрат от глад  .
|
| Чет Юли 05, 2018 8:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тръмпи обаче малко по малко изпълнява това, за което сме го избрали. А сме го избрали, защото искаме точно каквото е обещал и за твое сведение хич не изглежда неизпълнимо  .
|
| Чет Юли 05, 2018 8:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Отменихте ли обама кеъра? Че нещо ми се губи развръзката, а това си беше сериозна глупост, факт.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 05, 2018 9:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това с Мексико си е чисто популистки ход, предполагам основно за ред нек избиратели. Някак ще трябва да се измъкне от тая ситуация, аз не знам дали това което го говори за стената го и мисли. на всички е ясно че Мексико е нужно, в Текса дето са едни от най-върлите републиканци също осъзнават нуждата от Мексико. То в момента има програми някакви, ако не ги е спрял. В Невада съвсем официално си идват мехиканоси да работят, повечето фабрики в нашата индустрия разчитат на тях за оператори, работят на минимална ставка и са щастливи. Тия които са по САЩ трябва да се легализират, всичко друго е малко нелогично. Тъкмо докато си разхвърлях по двора 20-те кубика дървен чипс, едни такива сменяха покрива на съседната къща, само мехиканоси, работят здраво хората, два дена не слязоха от тоя покрив, а беше яка жега, аз долу изгорях хем ходя по двора не съм съвсем на слънце. Не че белите не го правят и те, ама все повече бели не искат да са строителни работници. Гледам и по Инди са се навъдили мехикански градинари, явно ги привлича по-високото заплащане на север.
|
| Чет Юли 05, 2018 9:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това е малко зор, все пак това са политици, те мислят и за следващите избори, на тръмп му е през кура, доходите му не зависят от това но с другите не е така, ще съберат много негативи, особено от черните маймуни, и проблема не е само в републиканците, трябва някак да се разберат и с демократите, а те много държат на мръсните негри.
|
| Чет Юли 05, 2018 9:26 pm |
|
 |
|
fred
|
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Юли 05, 2018 10:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Не го отмениха заради твоя приятел Макейн, който гласува против новия закон и съответно Обамакеъра остана, но после Тръмпи направи няколко екзекютив ордърс, с които промени малко правилата и в момента Обамакеър е почти колабирал от самосебе си.
|
| Чет Юли 05, 2018 10:12 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Може би не е лоша идеята за цял раздел "Общи приказки", където темите да имат широк обхват на обсъжданията. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Юли 06, 2018 7:50 am |
|
 |
|
Цецо
|
А замисляли ли сте се върху следното - всички тия мерки (на Тръмп и ответните) в крайна сметка ще доведат до скок на цените на какво ли не, всъщност индиректно - НА ВСИЧКО.
А какво е това ако не ИНФЛАЦИЯ. А какво се прави като имаш огромно количество напечатани пари без смислено покритие - надуваш ИНФЛАЦИЯТА за да уравновесиш системата.
Аз и в друга тема писах, че цялата тая консумация на евтини боклуци в огромни количества не е добра в дългосрочен план. Та едно разумно вдигане на цените би имало доста отрезвяващ ефект. Съмнявам се, че Тръмп има подобни глобалистични виждания, но всяко зло да добро... може би.
|
| Пет Юли 06, 2018 11:15 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
При всички случаи ще има преразпределения... въпросът е дали ще се спре само с финансови резултати или ще има и по-сериозни трусове. Аз се опасявам че има много заблудени и много наивни очаквания, особено на Тръмп. За последните 50-60 години щатите криво-ляво го играят като световен господар. Наложиха определени правила, при това ги наложиха с доста упорство. Примерно това петрола да се търгува само в USD. Просто успяха, а не че нямаше и няма опити за други котировки. Всичко това беше ОК. Съвсем нормално е който е най-силен да дърпа чергата накъде си иска. Сега според Тръмп едва ли не излиза, че не са я дърпали достатъчно. И с това мога да се съглася. В смисъл че всеки брашнен чувал винаги може още малко да се поизтупа. Само че спрямо някои държави, примерно като Китай вече е малко късно. Днес Китай вече владее много други пазари (практически май всички) така че дали ще прави бизнес или няма да прави със САЩ е по-скоро проблем на щатите, отколкото на китайците. Изобщо би било голяма простотия да се заяжда някой с китайците днес. Преди 10-20 години можеше и да стане, ама днес подобно заяждане би струвало много. Да не говорим че китайците са още комунизъм, демек ако решат нещо да го направят те ще го направят без значение неговата цена или логика. С две думи китайците отдавна не са безобиден съперник. Но да нападнеш китайците е едно, в същото време да тръгнеш да нападаш и европейци и мексиканци и кандаци ми напомня само на един такъв случай в история и знаем как свършва той...
|
| Пет Юли 06, 2018 1:06 pm |
|
 |
|
3aek
|
той Тони вече е написал как китайски стоки ще влизат без мита в америка през мексико, предполагам че и китайците ще измислят нещо подобно, така че много шум за нищо 25% са много мотивиращи за измисляне на такива схеми, в крайна сметка увеличението няма да е повече от няколко процента
|
| Пет Юли 06, 2018 2:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Първо инфлация може и да има само ако никой не предприеме нищо, а аз съм сигурен че фирмите ще предприемат нещо. Евтини места за производство колкото щеш. Второ - долара като световна резервна валута има само един позитив за щатите ,- лесно финансиране на дълга, т.е. реално няма никакъв позитив. Това мисля вече сме гокоментирали няколко пъти и е много умилително как хората го вадят постоянно като конспиративна теория едва ли не  . Трето - в каква валута се търгува петрола няма ама абсолютно никакво значение, особено пък като си най-големия производител и консуматор и отделно пък ако можеш да се самозадоволиш енергийно. Тони ако ба китайците не им пука за 500 млрд американски пазар незнам тогава що всичките им борси са надолу и яко преговарят в момента  . Там явно знаеш че се работи с никакъв марджин и да ти изчезне повече от една трета от пазара няма да е хич приятно. Заек - важно е къде е ориджина на стоките а не от коя страна точно се внасят в САЩ.
|
| Пет Юли 06, 2018 2:17 pm |
|
 |
|
3aek
|
а ориджина се определя ... от последният залепен етикет, пиша за възможни схеми които пренебрегват закона при 25% горница много хора ще са провокирани да прецкат системата
|
| Пет Юли 06, 2018 2:36 pm |
|
|