Отговори на тема  [ 189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Работодател <--> работник. Размисли и страсти... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Работодател <--> работник. Размисли и страсти...
Да де, ама като внасяш 5 марки телевизори и на5те им сложиш мито и като няма ниедна произведена в америка какво стимулираш? Това най-образно. Не знам мисля че идеите му са добри но не знам дали това е най-добрия начин.

Чет Юли 05, 2018 5:47 am
Профил
Аватар

Както ние не произвеждаме телевизори така и другите не произвеждат разни неща. И понеже рънваме дефицит с почти всички страни, щото почти вдички са чок отворени на свободна търговия ама само като внасят тук познай кой има да губи най-много. Китайците вече откачат яко на тая тема, скоро и европейците и канадците ще ги последват.

Чет Юли 05, 2018 6:03 am
Профил

Абе дано да си прав, ще видим.

Чет Юли 05, 2018 6:17 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Тръмпи е пич - точно така трябва. Мита на целия свят докато не махнат и техните за американски стоки и излизане от/разпускане на НАТО. Който иска да е сейф да се пази сам а не да си играе на социализъм за наша сметка. Единственото жалко е че даже и два мандата не могат му стигна да оправи всички батаци, дето са забъркали предишните, особено демократите като Обонго.

Хе хе, НАТО ви е инструмент за налагане на политики по целия свят. Ако се лишите от него, военната ви индустрия ще грохне за 1 година, а след нея и долара.
Нали се сещаш, че можете да си печатате безконтролно долари и останалия свят да ви ги купува "охотно", само защото държите пушката от правилната и страна?

НАТО не е измислен от Обонго, нито от демократите. Даже хардлайнери като Рейгън не са поставяли под съмнение НАТО. Да не говорим, че даже републиканци като Макейн обявиха рижия за тотален дебил. Засега системата не е гръмнала, само защото е добре смазана и устойчива на простотия, но ако се задържи достатъчно дълго...

Чет Юли 05, 2018 10:06 am
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
Да де, ама като внасяш 5 марки телевизори и на5те им сложиш мито и като няма ниедна произведена в америка какво стимулираш? Това най-образно. Не знам мисля че идеите му са добри но не знам дали това е най-добрия начин.

Нямат полезен ход. Запада като цяло. Т.е. имат, но никога няма да го направят. Общо взето, обратното броене започна, остава ни да се надяваме, че няма да имат работещи ядрени бомби, когато стигне 0.

Чет Юли 05, 2018 11:32 am
Профил

Цецо написа:
Хе хе, НАТО ви е инструмент за налагане на политики по целия свят. Ако се лишите от него, военната ви индустрия ще грохне за 1 година, а след нея и долара.
Нали се сещаш, че можете да си печатате безконтролно долари и останалия свят да ви ги купува "охотно", само защото държите пушката от правилната и страна?

НАТО не е измислен от Обонго, нито от демократите. Даже хардлайнери като Рейгън не са поставяли под съмнение НАТО. Да не говорим, че даже републиканци като Макейн обявиха рижия за тотален дебил. Засега системата не е гръмнала, само защото е добре смазана и устойчива на простотия, но ако се задържи достатъчно дълго...

Не са само те. Наскоро четох изказване на един руски политик "Няма какво да се лъжем, руските стоки нямат шанс в страни в които не присъства руското оръжие". Стоки, не суровини :) Имаше и едно друго но не мога да си спомня точният смисъл, нещо от вида на "Много въпроси могат да се решат с преговори и блага дума. Но блага дума подкрепена с оръжие е по-ефективно" :)

Все пак моето мнение е, че днешно време завладяването става вече по-други начини, с търговия. За какъв дявол ти е да завладяваш територия и хрантутиш народа им като може просто да завладееш икономиката им. Печалбите за теб а как ще се изхранват да му мислят политиците им. Пък и да си купиш политик е много по-евтино отколкото да си купиш цяла страна. Ама май че сме OFF.

Чет Юли 05, 2018 12:50 pm
Профил
Аватар

Цецо нали знаеш в кой бизнес съм и много добре знам колко купуват страните от НАТО и колко само американската армия. Бюджетите също са публичи и се знаят. Така че айде по-леко сизцепките кое щяло да грохне. Също така да не останеш учуден кой печати най-много щотосъс сигурност не са щатите.А Макейн нали знаеш че има мозъчен тумор и много много не сеусеща кви ги дрънка :)

Чет Юли 05, 2018 2:01 pm
Профил
Аватар

fred написа:
Не са само те.

На вас, дето вече Рек го каза май наистина ви липсват причинно следствените връзки :). За какво продаване на стоки под оръжие става въпрос, след като коментираме как САЩ правят дефицитс почти всякадържава, с която търгуват? Ако ползваха оръжието си за тая цел картинката щеше да е съвсем друга. Същото и с руснаците - какви точно стоки (не суровини) оръжието им е помогнало да продават? Те въобще правят ли нещо друго освен да са бензиностанция?

Чет Юли 05, 2018 2:13 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Цецо нали знаеш в кой бизнес съм и много добре знам колко купуват страните от НАТО и колко само американската армия. Бюджетите също са публичи и се знаят. Така че айде по-леко сизцепките кое щяло да грохне. Също така да не останеш учуден кой печати най-много щотосъс сигурност не са щатите.А Макейн нали знаеш че има мозъчен тумор и много много не сеусеща кви ги дрънка :)

1. Американската армия, де ги ползва тия оръжия, в Америка ли? Или в мисии под "оправданието" на НАТО? Не ти ли е ясно, че НАТО е една форма на "законова" легитимация на американската военна доктрина по целия свят? Без НАТО и ООН, всяка военна намеса на САЩ по света е директно обявяване на война. Ето това е целта на НАТО и предишните ви главнокомандващи бяха наясно с това, цената която плащате явно си е заслужавала. Освен всичко друго НАТО е и инструмент за индиректен натиск над Русия, ама той Тръмпи напоследък е в доста интимни отношения с Путин, та явно там други форми на доверие има. Тръмп е много първичен за да разбира от дипломация, дългосрочни стратегии и прочие. Екипа му се предполага, че ги разбира тия неща, той и затова повечето от тъпотиите дето ги ръси из туитъра после увисват във въздуха. Лошото е, че има достатъчно власт да направи някоя глупост, без да има кой да му хване ръката докато отмине поредната мозъчна конвулсия.

2. За да виждаш как работи машината, понякога трябва да си извън нея, а не вътре в нея :)

3. Макейн доста бързо го обявихте за изкукал... Айде имайте малко уважение, човека когато критикуваше тъпотиите на Тръмп си изглеждаше съвсем адекватен. Нещо повече, половината ви републиканска партия гласно го критукува, а другата не смее да се обади, за да не наруши партийната преданност. Виж, че сменя хората в екипа си като носни кърпи...

Истината е, че Тръмп действа като слон в стъкларски магазин. Явно това му е носило успех в бизнеса (което продължава да ми е странно), но тук говорим за много по-сложна игра, на карта е заложено бъдещето на целия свят.

Чет Юли 05, 2018 2:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:

Военно промишленият комплекс на американците ако бяха останали на покупките от НАТО да бяха умрели от глад :D
аз затова не знам защо е това пъчене на този малоуъмник Тръмп колко били харчели за Европейската сигурност

Бюджета на НАТО за 2017 е 2 милиарда долара от тях американците имат 22% участие т.е. към 440 милиона USD.
Военният бюджета на САЩ е 610 милиарда за 2017 т.е. това което харчат за НАТО е 0.07% от военните им разходи :D
То и сега много от страните членки харчат близо 2% но и да се удвои бюджета на НАТО като страните започнат да харчат 2% от БВП пак ще е под 0.2% от това което САЩ харчи за оръжия.
Ако оранжевият имаше малко мозък нямаше да се държи като див селянин с партньорите си от НАТО но явно токова са му възможностите.
Човека има речник от има няма 100 думи: great, amazing, weak, good, unfair ... филма Ideocracy ще се окаже пророчески.

Чет Юли 05, 2018 3:32 pm
Профил
Аватар

trump_counter :D
http://www.newsweek.com/president-trump ... al-1007945

Чет Юли 05, 2018 3:34 pm
Профил

За НАТО и на мен не ми е ясно защо е тоя рев.
Иначе това че натиска другите е добре обаче до един момент, след него ми се струва, че ще е трудно да извлече ползи. Това е стандартен бизнес подход и работи добре, сами яз го използвам, в момента в който партньора ти даде повод и основание започваш да го притискаш и да искаш невъзможни неща, той като виновен се превръща в боксова круша, но трябва да знаеш кога да спреш и да извлечеш полза. Ето се имам доставчик който е в закъснение като цяло, наложих им доста солени глоби, плащат ми отказаните контейнери и извънредни транспорти, не съм им плащал от 6 месеца. Да но вече е момент да осребрим този натиск, виждам че са близо до това да влязат в ритъм, ако продължа с мародеренето добре, ще съм имал някакви краткосрочни ползи но нищо за в бъдеще. Вместо това седнах с тях, казах им ок вие си пооправихте доставките аз няма да ви инвойсна всички глоби и започваме да плащаме, обаче имаше там една разлика от 75$ в цената искам да я абсорбнете вие, и те са щасливи и се съгласиха. Това ми носи по 80-100 к на година само от тоя продукт икономия, да не говорим че за втори път им свалям така цената.
Той в момента е в етапа на мародеренето, и с право, въпроса е кога ще седне да договори нещо смислено и за всички страни.
Иначе аз не знам кои американски стоки са с мита в европа, може би тия произведени в китай, тайван кореа.. но те в крайна сметка не са американски. По същия начин в Мексико, Перу и къде ли не другаде облагат и американски и европейски ако не са реално произведени там. Единствено в САЩ не е така, там ако идва от европа и съм декларирал че е ЕУ никой не се вълнува къде реално е напраевено.

Чет Юли 05, 2018 4:44 pm
Профил
Аватар

Ами той с тази каубойска тактика само обедини всички срещу него, стана така че никой вече не го взема на сериозно. Както Туск каза с такъв приятел врагове не ти трябват :)

Канада вече открито взема обща позиция с Европа, Китайците са достатъчно големи за да не може да ги рекетира интересно ми е колко ще издържи блъфа с митата от Китай, няма фирма която да прави някакво производство в USA и да не внася компоненти я от Европа, я от Китай.

Даже UK, които претендираха че имат специални отношения с USA и се пънеха да покажат как могат извън EC да договорят по-добри условия след Brexit видяха, че с Тръмп за нищо не могат да се разберат, и разбраха колко са по-слаби извън сами отколкото вътре с още 28 страни в ЕС при външните договорки.

Останаха му приятели само Путин и Ким Чен Ул, като за първият имам сериозни съмнения че КГБ имат някакъв компромат с който държат Тръмп и могат да го вкарат в затвора по всяко време и затова им прави мили очи, даже прави такива нелогични ходове като да ги кани пак в G7/8 при положение че сегашната икономика на Русия се е сринала на 11-12 място точно от Американските и Европейските санкции заради Крим.

Чет Юли 05, 2018 4:59 pm
Профил

Ами те това е идеята, може да има успехи. Той е хитър, Путин ще монетизира веднага нещо като това, за неги това е по-ценно от махането на санкциите. А санкциите имат и ползи, преди тях имаше много чужди проекти в нефт/газ индустрият в Русия, вече ги няма, пари не са влезли но какво ако бяха, краткосрочен ефект а дебелата печалба щеше да излезе навън, така запада сам прецака собствените си инвеститори.
А Китай е голям но все още зависим, онази рекламка с негъра дето постнах, е свалена от всички телевизии и от интернета в Китай защото американците се възмущават, това трябва да говори достатъчно.

Чет Юли 05, 2018 5:11 pm
Профил
Аватар

Цецо, относно митата ако не ти е известно Тръмп има подкрепата както на републиканците, така и на демократите - особено що се отнася до Китай.
Относно НАТО за мое най-голямо съжаление в момента нещата се свеждат само до това Тръмпи да напомни на другите страни, че имат задължение да харчат 2% от БВП за отбрана.
Скоро едва ли ще тръгне да закрива НАТО, но аз тайничко се надявам един ден и това да стане.
А Тръмпи въобще не действа като слон в стъкларски магазин - това което прави е да си изпълнява обещанията към електората, който го избра. Вярвам ще се съгласиш, че това е нещо, което всеки политик се надяваме да прави. Или може би ти избираш политиците на принципа да не правят това, което са обещали по време на предизборната кампания?

Чет Юли 05, 2018 6:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща