|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:05 pm
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
Няма де. Квалификациите не са били "по грешка", а съвсем умишлени.
|
| Вто Юли 03, 2018 10:21 pm |
|
 |
|
fred
|
Не ме учудваш, както казах ти просто търсеше повод да се заядеш. даваш ли си сметка на какво ще заприлича форумът ако всеки започне да изразява личното си отношение с каруцарски език?
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Последна промяна fred на Вто Юли 03, 2018 10:29 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Юли 03, 2018 10:25 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ти също не ме разочарова. Приключихме ли или има още нещо за уточняване?
|
| Вто Юли 03, 2018 10:29 pm |
|
 |
|
fred
|
Не виждам какво има да изясняваме. От въпросите се отказа друго не остана.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Юли 03, 2018 10:31 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
"Май че не само аз ги задавах тези въпроси. Цели парламентарни слушания имаше и лупинги правеше правителството как да не се даде ЧЕЗ на Гинка. " Те въпросите се задаваха от едно парламентарно стадо. Ти май си част от него? Ицо, тоя е не спасяем! И доктор не може да му помогне!
|
| Сря Юли 04, 2018 12:30 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе ако си говорим за Гинка ... прав е Фред, там е пълна измама, няма значение кой пита, фактите са факти. За домусчиев не съм на неговото мнение, но Гинка си е балон от всякъде, то аз не съм в час, купи ли не купи ли ...
|
| Сря Юли 04, 2018 12:38 am |
|
 |
|
fred
|
Нещо замазаха положението. Някаква поправка в закона която дава на ДКЕВР право да проверява сделки /май че и да спира/ но законите нямат обратно действие, сделката е преди нея. Юридическа каша. Самото правителство и то не знае какво иска, ту иска да има дял, ту да вземе ЧЕЗ за себе си, после пък да няма нищо общо.... пълна каша. Като че ли се надяват самата Гинка /т.е. тези зад нея/ да се откажат уплашени от скандала. Пък и да понатиснат БГ банките които ще дават кредитите, някои от тях почнаха да дават заден ход, не било съгласие за кредит ами някакво предварително проучване. Да обаче ако хипотезата, че Гинка е само параван /доста вероятно/ тези зад нея бързо ще намерят банки с офшорни сметки да финансират сделката. И тогава ще си имат прекрасен лост за натиск върху правителството, помним февруари 2013г. Най-тъпото е, че чехите отдавна изказват желание да се изтеглят от България а нашите не си мръднаха пръста да търсят взаимно приемливо решение. А, и ЧЕЗ имаха някакъв иск за стотици милиони срещу държавата. Изглежда сега зад кулисите се пазарят или взаимно дебнат да видят накъде ще тръгне той.
|
| Сря Юли 04, 2018 12:55 am |
|
 |
|
fred
|
Не съди по себе си относно желанието да си част от стадото. Аз съм твърд индивидуалист.
|
| Сря Юли 04, 2018 1:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то не е много далавера да ти кажа по начина по който го правят, тая Гинка, или който там я бута не знам какво ще го прави, едва ли ще е за да го оперира, измислили са някаква измама ама каква .. ще разберем постфактум. Те ако либерализират и пазара наистина, кой ще се хване, то си е на баир лозе, аз не бих го взел да ми го подаряват, освен ако някак не ми гарантират интереса, а пък това е противно на либерализацията, и отделни ДКЕВР ..
|
| Сря Юли 04, 2018 2:07 am |
|
 |
|
fred
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ами то не е много далавера да ти кажа по начина по който го правят, тая Гинка, или който там я бута не знам какво ще го прави, едва ли ще е за да го оперира, измислили са някаква измама ама каква .. ще разберем постфактум. Те ако либерализират и пазара наистина, кой ще се хване, то си е на баир лозе, аз не бих го взел да ми го подаряват, освен ако някак не ми гарантират интереса, а пък това е противно на либерализацията, и отделни ДКЕВР .. |  |  |  |  |
Определено електроснабдяването не е много на далавера, не случайно бягат. Играе се игра, не е много ясно защо. Не обичам теориите на конспирациите но само такива успявам да измисля, останалото не изглежда логично. А за Гинка е категорично, че не само не може да го оперира като технология и оборудване но и наследените подчинени се съмнявам дали ще може да ръководи. Просто е достатъчно да я погледне човек, да я послуша. Нещо стои зад нея и не тя е измислила цялата комбинация. Както и да е, това е горещ картоф и той е в ръцете на правителството. Да се оправят след като не се усетиха навреме. Обаче голям смях е да ги гледаш как бягат от него и гледат да се отърват. Дори проф.Иван Иванов горкият, как ли не се опитваше да докаже че ДКЕВР няма нищо общо и такива правомощия не му трябват 
|
| Сря Юли 04, 2018 3:44 am |
|
 |
|
ToHu
|
ДКЕВР ги остави, там има 2-3ма свестни ама като има над тебе цяло правителство ... както и да е, и това го има навсякъде, държавите навсякъде въртят далавери особено в тия сектори.
|
| Сря Юли 04, 2018 4:11 am |
|
 |
|
fred
|
За проф.Иван Иванов аз имам високо мнение но не е и лесно да се оцелява под такъв голям натиск. А натиска е да се държи социална цена на тока и парното. Само че пазара е безмилостен, може и известно време да се ядат вътрешни резерви но накрая компенсира с жесток скок. Както и да е, горещ картоф е тази Гинка и да видим как ще се оправят с нея и тези зад гърба и.
|
| Сря Юли 04, 2018 6:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Нищо чудно това пак да е свинчова поста.
|
| Сря Юли 04, 2018 6:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Всъщност един от най-големите проблеми на тая държава, да не казвам най-големия, е че е населена с индивидуалисти. Биологични единици лишени от общностно поведение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 04, 2018 9:30 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
дефакто, на 38 страници в тази тема (до сега) се вижда отговора на въпроса, зададен в заглавието.
|
| Сря Юли 04, 2018 9:34 am |
|
|