Отговори на тема  [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 48  Следваща
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
Да си пробвам журналистическия език :D :
Цитат:
Кръглата маса между представители на работодателите, синдикатите и работниците премина бурно и завърши неконструктивно и със взаимни обвинения. Довиждане до следващия път.

Вто Юли 03, 2018 3:08 am
Профил

Цитат:
Аз още не проумявам ние какво общо имаме, че колегата Фред ни залива с всичката горчилка която е насъбрал ... че не е доволен от живота си ми е ясно, ама защо не спира да се опитва да вменява вина и да слага всички под един знаменател

И кога съм казал че ВИЕ сте виновни? Поне едно единствено име. Дори няколко пъти ясно казах, че смятам Тони който единствен се заяви тук като работодател за свестен. И че вярвам същото и за останалите във форума просто защото в електрониката боклука трудно оцелява, доста интелект и специални знания иска тя. Че има и други, нормални работодатели и те имат моето уважение. Написал съм го, ако трябва ще ровя да го намеря.

Аз какво съм виновен, че ВИЕ се асоциирате с тези назначените капиталисти и боклуци и се хвърлихте с всички сили да ги защитавате? Напротив, необяснимо ми е такова поведение.

За това че форума е техничарски и съм изливал личната горчилка. Ами темата е в общата област, в нея колкото искаш теми които не са техничарски. Включително засягащи България като цяло. И не е моя лична горчилка, вие самите почти неизменно във всяка тема поне малко засягаща работодатели и заплати неизменно започвате да обсъждате проблемите от тази тема. Колко теми в съвсем различна насока упорито кривнаха в тази посока, напълниха се със спам? Значи проблема е актуален. Ето ви тема където да пишете, достатъчно широка да покрие всичко. Ако не ви е интересна просто не четете и не пишете в нея. Ако темата е излишна има си администратор, да я изтрие, той единствен има право да решава за какво да се пише във форумът му.

PS Впрочем от животът си съм доволен. Каквото съм правил е било с ясно осъзнаване на цената която трябва да платя и последствията.

Вто Юли 03, 2018 3:27 am
Профил

Фред аз не го приемам лично, както казах да ме обидиш лично е трудно, аз малко се дразня на това говорене по принцип, дали има тъпи работодатели, има естествено , с лопата да ги ринеш, но повечето са с малки дребни бизнесчета. Че има тъпи и с големи бизнеси и това не го оспорвам, и такива има, но там процента е обратно пропорционален на размера на бизнеса, пък ти ако искаш вярвай ако искаш не, ако не се срещаш с такива хора няма как да разбереш какви са само гледайки отвън и от чужди приказки. Аз мразя да се оправдавам, и не съм написал нищо с цел оправдание, всъщност има две неща които не понасям, някой да се оправдава, и лицемерието, и под лицемерие разбира и това да говориш неистини, дори и когато е несъзнателно.
Примери за тъпи малоумни работодатели мога да дам не с десетки а със стотици, но всички те управляват някакви бизнеси които я генерират 100 хил печалба я не на година, много често и те самите не знаят защо работят, и много от тях съвсем основателно фалират. Мога да изброя и от малко по-големите, които със свръх алчност и наглост, успяват да изкарат някаква по -сериозна печалба, но и едните и другите са много малък процент от икономиката в страната.
То това между другото е един друг проблем, за да имаш здрава и стабилна икономика трябва да имаш сериозен малък и среден бизнес, а такъв в БГ няма, тук има или мнооого малки, но те никак не са в здравословно състояние, или големи, всичко между тях се запълва от държавата като работодател. Защо е така, ами защото липсва инициатива и далновидност, но това е липса след трудещите се от които се предполага че ще се появят предприемачи. И от тая гледна точка, всички тия мизерни работодатели, са абсолютно представителна извадка за способностите, нагласите и разбиранията на наемниците, защото те произлизат точно от тях. Предполагам не смяташ че инвеститорите и работодателите ги носи щъркела или дядо боже ги създава от кал .. те идват от това същото общество, и затова е и такова нивото и на средният и на висшият мениджмънт, защото той идва от това същото общество, и носи неговите недъзи. Да сочиш с пръст работодателите, в не малка степен означава да сочиш към огледалото.
Аз имам няколко принципа които гледам да не нарушавам в отношенията със подчинени, служители без значение дали преки или не. На първо място, никога не искам от тях нещо което не бих го направил аз, за мен това си е чист вид лицемерие. Ходи да опъваш кабели в дъжда, пък аз ще си стоя на топло в хотела. Да опъвали са кабели в дъжда когато сроковете са го изисквали, но са били обути, облечени и екипирани като за дъжд, и аз съм бил до тях. Друго правило е никога да не искам някой да работи за заплащане за което бих работил аз, същата работа. Сега това не винаги е в тяхна полза, защото както бях писал в една друга тема аз за да се изхранвам мога и свирки да правя, и това че искам по 100 евро на час когато някой иска консултация изобщо не значи че ще искам 100 евро на час ако трябва да копая канавки, с две думи опитвам се да се поставя в тяхното положение и да преценя за колко най-малко аз бих се навил да свърша тая работа. Никога не искам да се вършат невъзможни неща, или такива които са на границата с невъзможното, особено що се касае до срокове, дори имам обратната политика, ако твърде много са се разбързали, ако имат голям зор да работят до 11 през нощта за да се приберат един ден по-рано обикновено им се вземат бонусите. Първо в екипна работа винаги има някакви изявени лидери, но това че някой си който се е наложил над останалите иска да работи по 6 часа извънредно за да се върне при гаджето си един ден по-рано, не значи че всичко го искат. Ако съм планирал 5 дни това са 5 дни, ако изпълнят по рано без значителен овъртайм добре, но да ми стоят по 5-6 часа извънредно, и да ме убеждават че работят и качествено няма как да стане, и това е не само за овъртайма, никога няма да пусна служител да върши нещо което е опасно освен ако няма абсолютно никакъв друг начин, и не сме взели всички възможни предпазни мерки. не че толкова пазая служителя, пазая си репутацията и не искам излишни главоболия. Тия кретени с мините, и всякакви други подобни дето си изтребаха служителите, такива трябва да бъдат публично набити на кол.
Според мен ако човек спазва тези и още някои принципи, с чиста съвест може да каже че се старае служителите му да са разумно платени, да са им осигурени нормални условия на работа, и че не са експлоатирани.
Ето сега на бай мехиканоси им купих ТВ да си гледат мачовете, те па взеха че отпаднаха, купих им го с лични пари, нямам отделен бюджет за ТВ, но за мен беше по важно да са щастливи и да работят от колкото да ми се правят на болни лисици.

Вто Юли 03, 2018 4:29 am
Профил

Тони, в началото на темата много подробно разгледахме мързеливите, тъпи, неблагодарни българи които са толкова глупави, че да емигрират вместо да си стоят тук в България на хубавото. Дойде ред да разгледаме и работодателите, те също са елемент от уравнението. И естествено ще има и добро и лошо, всеки може да казва което си мисли. Както гледам на мен се пада тежката роля да казвам неприятното, за хубавото цяла плеяда защитници. Иначе за едните само лошо а за другите само хубаво или нищо... нали се сещаш за кои важи второто правило :)

Вто Юли 03, 2018 4:44 am
Профил
Аватар

работодателите явно са също толкова тъпи и мързеливи, че и те взеха да емигрират :?

всъщност, на афро-чиносвнически избягват да говорят за емигранти и имигранти, използват по-обтекаемата думичка мигранти. малко ми се губи кога ги приравниха с бежанци, но кашата в главите на 'големите' (по ББ) е подобна на джендърската концепция.

Вто Юли 03, 2018 5:42 am
Профил

те работодателите отдавна да бяха мигрирали но то това иска да влезеш в час с нещо ново, а то не е много лесно, както нашенските работници и след 10 години не научават език, така и повечето работодатели.
Между другото Българските предприемачи имат доста по-висока успеваемост от Българските гастарбайтери зад граница, не че правят нещо смислено, в повечето случаи намират вратички в закони и регулации и се възползват, но то и това е предприемачество :)

Вто Юли 03, 2018 5:58 am
Профил
Аватар

fred написа:
Тони, в началото на темата много подробно разгледахме мързеливите, тъпи, неблагодарни българи които са толкова глупави, че да емигрират вместо да си стоят тук в България на хубавото.

Голям си драматург, спор няма. Това никой не го е казал, напротив - всеки е свободен да ходи дето ще. Въобще никой не критикува емигрантите, нещо повече, за разлика от останалите тук, те поне не циврят и не се оплакват, а действат. Къде успешно, къде не - техен проблем.

Вто Юли 03, 2018 9:07 am
Профил ICQ

Фред, на теб просто ти се спори за ниски заплати - в която и тема да пишеш, все до това го докарваш - ти срещу кажи речи всички. И след това заключаваш, че в тоя форум във всички теми в накрая се стига до заплати и конфликт между работодател/работник - ами ти го правиш така. И сам си отреждаш ролята на този на който единствен се "се пада тежката роля да казвам неприятното" - а бре, мъченико, паметник да ти направим за героизма?
Живота ме е научил, че няма по вредни хора от тези с кауза да оправят живота на другите - та затова ти опонирам - бъркаш ми в мозъка с тези патетични словоизлияния и негативизъм и отрова дето бълваш. Чак човек се замисля дали нямаш някакви ментални проблеми ... с тази тема не решаваш никакъв проблем на никого в този форум, че и в бг освен да дразниш няколко човека които първосигнално реагират на всяка глупост и се опитват да вкарат малко здрав разум. Най смешното е, че и ти си мислиш, че правиш същото ... абе както е казал мъдреца - когато спорят двама, виновен е по умният ...

Вто Юли 03, 2018 9:45 am
Профил
Ранг: Напреднал

В крайна сметка, дали ще можем да надмогнем междуличностните отношения и желанието да се покажем умни и като хора с доблест, да вземем да признаем очевидното - България е най технологично изостаналата държава в ЕС ,инвестициите за убучение на кадри, иновации,научни разработки са смешни - за всичко това е отговорен българския бизнес-работодател .Ако той отстрани тези недостатъци, производителността би нарастнала поне двойно, в краткосрочен план и повече в дългосрочен.
Освен това (голям проблем) сред работодателите, някак трябва да нарастне броя на квалифицираните мениджъри и да намалее броя на (баси държавата в която мишката -бушон Домусчиев, може да е представител на работодателските организации) малоумните неспособни марионетки - като посочения ,Николай Банев ,Гинка Минка и т.н.

Ако в спора, виновен е по умния ,той сигурно ще си направи изводи и ще спре първи ! А за менталните увреждания, нали знаеш, че увредените никога не си го признават.Дори на лекарства, продължават да смятат, че са напълно здрави и набедени.
А какви ли сме всъщност - държавата на безразличните,на апатичните ,на равнодушните,на безучастните да изреждам ли още, иначе казано с една дума на пут..ите . Само човек, който не е ходил никъде, не е забелязал фрапиращите дразнещи качества, който са симптомите ни.Имам приятели, които всяка година идвайки на почивка, ми казват винаги с уговорката, че не искат да ме обидят - "човек, на втория ден започвам да си повтарям, че не сгреших като се махнах ,това тук е нетърпимо ,ако не ми беше родина и част от сърцето ..... нямаше да стъпя"

Вто Юли 03, 2018 9:52 am
Профил
Аватар

Понеже от скоро пишеш в темата ще ти го кажа право и елементарно:

Ако мислиш, че знаеш как - ПРАВИШ ГО. Т.е. ставаш и ти работодател и инвестираш, както и каквото намериш за добре! Всичко друго те прави просто поредния циврещ констататор на добре известни проблеми.

Вто Юли 03, 2018 10:08 am
Профил ICQ

Ами Цецо за разлика от тебе предполагам, аз имам фирма от 1994г.И ако ако си мъжкар, няма да падаш за суплес с персонални обиди ,визирам менторския тон "циврещ" запази квалификациите за себе си !
А като са ти добре известни проблемите, кво чиниш в тази тема и правиш забележки само в една посока - сиирджия чакаш боя ли (няма как да се случи във форум) хейтър ли си или ... я обясни.

Вто Юли 03, 2018 10:15 am
Профил
Аватар

stivemaster написа:
Ами Цецо за разлика от тебе предполагам, аз имам фирма от 1994г.И ако ако си мъжкар, няма да падаш за суплес с персонални обиди ,визирам менторския тон "циврещ" запази квалификациите за себе си !
А като са ти добре известни проблемите, кво чиниш в тази тема и правиш забележки само в една посока - сиирджия чакаш боя ли (няма как да се случи във форум) хейтър ли си или ... я обясни.

Цецо написа:
Ако мислиш, че знаеш как - ПРАВИШ ГО ... ... ... Всичко друго те прави просто поредния циврещ констататор на добре известни проблеми.

Вто Юли 03, 2018 11:06 am
Профил ICQ
Аватар

fred написа:
По изключение ще ти отговоря, задай си въпросите. Намери къде си ги задавал и ги дай тук, няма да ровя.

Нали ти споменах по-нагоре че елементарните ти номера не минават
Аз няма да направя изключение. Въпросите са зададени. Ако желаеш, отговори им. Ако не, аз ще си направя съответните изводи. Предполагам че и останалите ще направят същото.

Вто Юли 03, 2018 11:25 am
Профил

Бре, бре, бре...само заяждания :-(

Абе къде отидоха инджинерите? Онези дето като има проблем могат да го анализират и да намерят решение?

Между другото тоя филм с набеждаването на една прослойка май вече сме го коментирали в доста теми и преди. Просто тогава не бяха гадните капиталисти, а продажните политици. Още по-назад във времето виновно беше международното положение... Оставам с впечатлението че все някой ни е виновен на нас българите.
Има проблеми, които са индивидуални или на дадена прослойка. Без значение дали говорим за работници, работодатели, политици и т.н. Има и проблеми, които са колективни демек такива при които две или повече страни не могат да мелят брашно. Аз винаги съм твърдял, че ние страдаме от публичните отношения, т.е. от колективните проблеми. Не можем да мелим брашно заедно и тва е. Затова няма значение какъв ще е работодателя или какъв ще е политикът. Обичам да казвам, че дори и Дева Мария да дойде у нас за нула време ще се разврати. Такива са ни отношенията към всичко. Независимо дали става дума за бизнес, за политика, за движение по пътищата или каквото щете... Даже и в тоя форум е същото. Индивидуално е ОК, има много хора дето правят услуги, пичове както се казва. Но като колектив сме си пълна нула... не казвам че трябва да правим профсъюз или комуна. Просто няма едно нещо дето да сме направили. Не ми казвайте че няма нито една кауза, която да си заслужава....
И те така от тоя форум до цялата държава ;-)

Вто Юли 03, 2018 12:01 pm
Профил

itso.t написа:
fred написа:
По изключение ще ти отговоря, задай си въпросите. Намери къде си ги задавал и ги дай тук, няма да ровя.

Нали ти споменах по-нагоре че елементарните ти номера не минават
Аз няма да направя изключение. Въпросите са зададени. Ако желаеш, отговори им. Ако не, аз ще си направя съответните изводи. Предполагам че и останалите ще направят същото.

Да повторя ли епитетите с които ме "награди" защото не съм бил отговорил?

Вто Юли 03, 2018 12:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 48  Следваща