Отговори на тема  [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 48  Следваща
Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз? 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист

Мнение Re: Защо сме най-бедната страна в Европейския съюз?
"Не бе, не е срещу мен, темата е болна за назначените капиталисти. За първи път от години в обществото почна ясно да се поставя въпросът за качеството на родният капиталист, за това какъв дял от изработеното отива при него и какъв в изработилият го, ако се изработва малко не е ли виновен назначеният капиталист понеже е некадърен или лаком, консумира вместо да инвестира... все неприятни въпроси. "
Изключително тъпо!
Единствен който решава и определя качеството на бизнесмена/капиталист/ е пазара!
Който има качества и умения остава. Който няма - гори! Съжалявам ама такъв е живота.Това го разбрах по трудния начин...Никой няма да мисли за теб, никой няма да мисли вместо теб. Отговорноста за взетите решения си е лично твоя.
Но за да го разбереш иска както каза чичко Цар да си смениш чипа!

Пон Юли 02, 2018 9:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

ценков написа:
"Не бе, не е срещу мен, темата е болна за назначените капиталисти. За първи път от години в обществото почна ясно да се поставя въпросът за качеството на родният капиталист, за това какъв дял от изработеното отива при него и какъв в изработилият го, ако се изработва малко не е ли виновен назначеният капиталист понеже е некадърен или лаком, консумира вместо да инвестира... все неприятни въпроси. "
Изключително тъпо!
Единствен който решава и определя качеството на бизнесмена/капиталист/ е пазара!
Който има качества и умения остава. Който няма - гори! Съжалявам ама такъв е живота.Това го разбрах по трудния начин...Никой няма да мисли за теб, никой няма да мисли вместо теб. Отговорноста за взетите решения си е лично твоя.
Но за да го разбереш иска както каза чичко Цар да си смениш чипа!

Говорим за заплатите и икономиката като цяло. Всички показатели показват, че нашите капиталисти не се справят добре - последни сме по всички показатели в ЕС, най-ниски заплати въпреки че са им осигурени най-добрите условия /заводи даром, ниски данъци, ниски заплати/. Оценката я дава и огромната емиграция. И искаш да мълчим за това?

Ама някои не били фалирали още, следователно пазара показвал че са добри. Не фалират заради мизерните заплати които дават а не защото са добри. Ако даваха нормални заплати според изработеното щяха да са фалирали отдавна. Некадърниците назначени по партийна линия за капиталисти, не свестните защото има и такива. Самите работодатели си признават, че оцеляват единствено заради ниските заплати или поне са от огромно значение, при преговорите за минималните заплати се тръшкат на земята за всеки лев който трябва да дадат отгоре.

И последно, аз не им давам акъл какво да правят и как да си организират производството, това си е техен проблем. Но имам право като видя гнил домат на сергията да кажа, че този домат е гнил. Нищо че не произвеждам домати. Или ти правиш обратното, покорно приемаш всичко което се опита да ти пробута продавач мошеник? И като ти кажат, че нямаш право да си недоволен че домата е гнил защото не произвеждаш домати ще платиш за него? Това последното са алегории естествено, надявам се разбирате подтекста.

UPD И впрочем оценката за работодателя освен пазара я дава и работника. Непрекъснато, като остават на работа или напускат. Или смяташ, че хората нямат право на това, че текучеството на работната ръка не е оценка за конкретният капиталист? Също и да си кажат мнението. Всички форуми където хората си казват мнението за конкретните фирми да ги закрият?

Пон Юли 02, 2018 9:37 pm
Профил

Ти говориш за заплати и икономика! Ти фирма имал ли си? Ти заплати плащал ли си? Освен за себе си отговарял ли си? Сигурен съм че не си! Иначе нямаше да пишеш в стил уводна на работническо дело....
А иначе по данни на статистиката от юли миналата година износа вече надвишава вноса.Ама лоши капиталисти бе!
Аз ти говоря за правото на избор-дали ще работя за някой или за себе си.Дали ще работя в Б.Г. или навън. Дали ще работя за тоя или оня "капиталист".
Със всички произтичащи от това отговорности! Като не ти харесва заплатата-напусни! Намери си нова работа! Напъни се да научиш някой нов занаят,по доходен от твоя.Повиши си образованието! НО във сфера в която доходите са по-високи от сегашните ти!
Само че това изисква усилия. Мрънкането е по-лесно.

Пон Юли 02, 2018 11:05 pm
Профил
Аватар

fred написа:
...И не се надявай да ти отговарям на въпроси за личността ми, това означава да ме вкараш в обяснителен режим. Отново номер познат от теорията на манипулацията...

Хлъзгав, лигав и мазничък ще ми дойдеш, но няма да ти мине номера. :D
Не съм задавал нито един личен въпрос. Причината - твоята персона не ме интересува. Ама толкова хич, че чак изобщо. :D
Сега прочети отново какви въпроси съм ти отправил. Чувствай се поканен да им отговориш.

Още чакам цитат от мои мнения в които ограничавам мисленето и словото ти!
Знам и защо няма де. Защото няма откъде да ги вземеш. Затова започна да плещиш глупости, за някакви манипулации и какво щели да си помислят хората за сестра ти. Споко, и тоя номер нема да мине. Стар е, и не бачка.

Та?

Пон Юли 02, 2018 11:18 pm
Профил
Ранг: Напреднал

За съжаление колега fred, лошото не е само това .Защото в посочената от мен статия, на очевидно качествено различния румънски журналист, който между другото явно не е изял напразно парите на родителите си, за да се изучи.Та в тази статия се визира факт който не е анализиран подробно с цифри,но това е втората част от проблема.За да постигнеш резултати от дейностт а си трябва да стимулираш не само работниците си ,а да инвестираш и в техника, технология (ноу-хау) и постоянно в обучение на кадрите си.Трябва да инвестираш в оновяване на сградния си фонд ,в енергийна ефективност ,в възможно най безотпадни технологии,във възможно най нискоенергоемки производства.
И веднага ще дам пример за обратното от именита фирма лидер в бранша си която от някои би могло да се дава за пример.
Това една фирма която решила да излезе на борсата и си поръчала реклама за пред бъдещите акционери.Е управляващите кавали (толкова им е акъла) не се сетили поне да попитат - абе тази еклама добре ли е ,да не е издънка която да ни представя в кофти светлина - не воинстващата арогантност ги накарала да цопнат текста:
Фирмата е създадена преди 25 години инвестирали са над 120 млн лв. ,приходи за 2017 - 246 млн.лв .Сравнете ги само тези две числа! Хайде да направим една сметка, оставяйки настрана обявената счетоводна печалба, от 40 млн.лв (на всички е ясно, че тя е поне 2 пъти по голяма.Има ли смисъл да добавяме, че приходите 100 не са само тези, които са обявени.Колко по дяволите реинвестират тези хора, при условие че кратка справка от данните, които самите те предоставят по повод кампанията за пускане на акции показва, че консолидираните активи на тази фирма, са в размер на 340 млн. лв.,сигурно също барнати нагоре.И сега, тези момченца очаквали да наберат между 60 и 100 млн/лв от акции .
Сега вече натъжи ли се ?

А към Краси имам приятелска забележка - не нападай момчето гледайки само от твоята камбанария ! Така може и да ти изглежда че си прав ,но за да си сигурен се огледай помисли,после прочети приказка за стълбата,пак се огледай и може дори да му се извиниш.Сигурен съм че човек като теб който знае колко струва както самото изделие така и средството за неговото производство ,както и умението на изработващия го (а не като някой който чете за тези неща по телевизията) ще се съгласиш че нехаеш ли за тези неща не може да имаш производителност .Самия ти пишеш за назначените милионери ,защо сег асмяташ че работниците им са добре?

Пон Юли 02, 2018 11:19 pm
Профил

itso.t написа:
Та?

По изключение ще ти отговоря, задай си въпросите. Намери къде си ги задавал и ги дай тук, няма да ровя.

Последна промяна fred на Пон Юли 02, 2018 11:48 pm, променена общо 1 път

Пон Юли 02, 2018 11:45 pm
Профил

Фред, това как тълкуваш нещата само показва че ти ги гледаш съвсем повърхностно.
Писах за Чехия, не ми отговори толкова ли малко сме постигнали, изглежда да е двойно и тройно на тяхното в относителни цифри за които говориш ?
Добри условия за бизнес не се създават само от ниски данъци и ниски заплати, това е фактор който много бързо губи ефекта си ако няма и нещо друго. И преди го казах, проблема ни не е толкова в квалификация, желание за работа и т.н., това го задълбочава но не е основният, проблема е че сме малко и сме застаряващи. И това не го казвам от гледна точка наличие на рбаотна ръка, въпреки че и това е важно, но и 10 пъти да се увеличат заплатите, пак ще има липса на работна ръка.
Първо ние си мислим че сме на перфектното място, но не сме, ние сме на гъза на географията за европа. Всички големи европейски пазари са далеч от тук, тов анеминуемо ни сваля надолу в листа на потенциални инвеститори.
Второ, за разлика от Гърция нямаме използваемо пристанище, реално използваемо бизнес пристанище. Да за товари за Бг върши работа, но и за такива се избягва. Минаването през босфора оскъпява, това е време и пари.
Трето около нас има само две стрнаи членки на ЕС, всички останали не са, ние сме горе долу изолирани. Гърция е на море, и има морска връзка с Италия, Франция, Испания ние нямаме. Да до нас е Румъния, но това не ни прави по близо до ЕС.
като добавиш малкият вътрешен пазар като обем, не като пари, малкият потенциал като работна ръка, корумпираното правителство, и особено сегашното с популистките му мърдания насам на там и без ясно мнение по нито един въпрос, и всичко си идва на мястото.
Кои индустрии имат интерес от БГ, това са индустрии които нямат физически продукт, затова сме ОК за кол центрове, оутсорсинг компании и др. подобни, индустрии които се фокусират основно на локалните пазари, опаковки, стъкло, алуминиеви профили, и индустрии в които транспорта не качва много цената, текстил, конфекция и разни дребни части за автоиндустрията. Това е и профилът на инвеститорите, естествено и такива които имаха интерес към съществуващи мощности, Соди, Агрополихим, Лукойл.
Трудно ще привлечем автомобилен завод, ние просто не сме му удобни логистично, тежка индустрия също, не че е панацея но носи ползи. Една фирма за да се развива трябва да е конкурентна, това не е лесно за нашите фирми, освен ако не произвеждаш нещо с много голяма добавена стойност как може да се конкурираш?
Чехът има един достъп до финансов ресурс, ние имаме съвсем друг. Чехът може да си купи производително оборудване и да го изплаща разумно дълго време, в Бг това е трудно, защото или няма да ти отпуснат кредит, или ще е при някакви малоумни условия. Да има евро програми, но колко са успели да се вредят до тях, те отиват по партийни касички, и тук таме някой реален бизнес успява да се включи.
Освен това като цяло световната икономика е много конкурентна, да не мислиш че в САЩ е по-добре, защо Тръмп въвежда всички тези мита, защото за местната икономика е невъзможно да бъде конкурентна а никой не може да принуди производителя да купи американска стока ако има друга по-евтина. В европа има няколко наистина силни индустрии, едната е автомобилната, втората е модната и ретайла, и третата е фармацията, е да има и хранително вкусова ама то това не е индустрия а повече търговия, то не че ретейла не е. В кои от тия индустрии можем да се включим, в автомобилнаа никой не ни иска, да произвеждаме възглавници, датчици, дори блокове, но до там, никой няма да дойде и да пусне фабрика за автомобили. В модната и изобщо свързаното с това, парфюмерия и т.н. нямаме никакъв шанс, там си е монопол на няколко корпорации. В ритейла .. какво там молове имаме, магазини имаме но това е търговия, не носи пари в държавата а ги вади. Виж фармацията е нещо в което можем да се напрегнем и да направим нещо, ако има желание, ако политиците малко се размърдат.
Изобщо не знам защо си мислиш че всичко ни е перфектно, само заради това че са ни ниски данъците .. това не е достатъчно, защото данъци се заобикалят и всяка голяма корпорация по света го прави, когато са високи просто намираш начин да не са ти толкова високи. В БГ няма смисъл защото 10% са нищо и не си заслужава усилието, но само това няма да доведе инвеститори, защото в крайна сметка инвеститора не живее в БГ, той плаща данък там където е, да супер ще е ако тия фирми се преместят в Бг ама не го правят, отварят фабрики, офиси, но никой не си е преместил и регистрирал в БГ все още.
А за отношението ми към работниците, няма общо със страхът ми от липса на работници, от революции и др. подобни, аз много добре разбирам че един човек работи най-добре когато е мотивиран, и заплащането е част от мотивацията, затова и винаги се стремя да осигуря адекватно заплащане. По-скъпо е да имаш надзиратели и надзиратели на надзирателите и да плащаш малко от колкото да плащаш по-добре и да не са ти нужни надзиратели. За съжаление обаче това не работи масово при Българина, доброто заплащане не води до мотивация, дори в един момент имам усещането че започват да си мислят те щом ми плащат толкова много, щом ме оставят да работя когато си искам значи аз съм много важен и мога да правя каквото си поискам. От стотиците хора с които работя пряко, има един единствен човек, който работи съвестно и това че изобщо не се и опитвам да го контролирам не е променило нищо, и дори не е най-платеният, ако зависеше само от мен щеше да е.

Фред за мнението, всеки може да си казва мнението, но знаеш ли какво виждам, че хората лъжат, лъжат най-нагло и безочливо, масово кадри плюят бившите си фирми, а това че те не са се справяли няма значение, за тях това не е така, това че са им давани не един два ами десетки и стотици шансове, това че някой се е чудил какво да му възложа, къде да го преместя за да е хем ОК хем да върши работа и да не го освобождавам. И накрая след като си търпял някой години наред, примирявал си се с това че е далеч от ефективен служител, и че за всички тия години почти не е мръднал като развитие този същия ходи по форумите и бълва змии и гущери как едва ли не не си му плаща, как си го карал да работи по 20 часа на ден и как си ебаси мизерника който само експлоатира работниците си.
Това го виждам редовно и за нас, не смея да твърдя че всички оплаквания са безпочвени защото има много отдели, отделчета, дейности в цялата страна и по цял свят, някои хора никога не сме ги виждали, но болшинството от тях са такива които поне съм виждал и съм наясно кой какво е правил, и да пишат всички глупости които пишат ... и най-гадното е че пишат какви ли не гадости точно за хората които са се застъпвали за тях, които са им давали шанс. Разбирам някой да пише за мен, първо на мен не ми дреме, второ сигурно ще каже истини, аз съм груб, много авторитарен, не си спестявам на никой да му кажа истината в очите и буквално имам мутренски подходи когато се налага, но да пишеш за хора които в речника си нямат една нецензурна дума, никога през живота си не са обидили някого, старали са се да ти помогнат и да ти дадат възможност, ето това е нещо което не мога да приема.
Ти ще кажеш че е изключение но за мен не е защото го виждам постоянно. Не виждам същото обаче за конкурента който споменах, най-много да пишат че има текучество, че работата е натоварена и че са мутри, и трите са верни, но няма глупости, няма обиди, няма лъжи ... и после защо съм привърженик на крайните методи, ами ето за това.
Просто масово се бъркат уважението и това да оцениш нечий труд, с това че си балък и всеки може да те прави на 5 стотинки без последствие. Ето за това какво ще кажеш.

Пон Юли 02, 2018 11:48 pm
Профил

Стив, консолидираните финансови отчети са нещо което е измислено за заблуждение :) какво си мислят тези които ги публикуват, и какво си мислят потенциалните инвеститори са две много различни неща. Инвеститора знае къде да гледа, и как да гледа. Не са единствените, това е масова практика, и не мисли че е само при БГ фирми ,при всички фирми е горе долу така, но и не говорим за измами, нито че данните не са верни, те просто са представени по начин който може да е подвеждащ. Затова си има консултантски фирми и съветници, в повечето случаи тия неща не се правят по препоръка, и тази препоръка не е от фирма ЕТ пенчо, ами е от големи, международни компании които обслужват компании с много милиарден оборот, та не знам защо се впечатляваш. Инвеститорите си знаят, на един който няма никакви консолидирани отчети му предлагат 700 млн а на друг който последните години е прекарал в това да си направи всичко перфектно и добре изглеждащо не искат да му дадат и 400 въпреки че по отчети изглежда като за 600 .. просто инвеститорите не са балами, който вади такива пари си пише домашното.

Виж куцата реклама, това вече е нещо друго, но може и там да са имали някой консултант със странни виждания и разбирания.

За за оборудване и техника вече писах, понякога дори осъзнатата нужда от ново оборудване не е достатъчна за да го купиш, трябват и пари.

Вто Юли 03, 2018 12:08 am
Профил

Тони, безкрайни оправдания и обяснения, всеки може да ги намери. Така 45 години се оправдавахме с наследеното от социализма, ББ така се оправдава с правителствата преди него. Едни държави могат да се оправдават че са малки, други пък че са прекалено големи, трети че нямат природните ресурси... ами търсят и намират решенията, често всеки уникално за него си. Кой ще ги намери решенията? Тези които имат ресурсите за това, политици и бизнесмени, това е тяхната работа. Работата пък на работника е да стои на машината. И да не ми излизат някои с номера, че щом не е работодател няма право на мнение и не може да оценява свършеното от тях. Ако беше така трябва да отменят изборите, не сме политици. И работодателя да няма право да държи сметка на стругаря, не е стругар.

Досега от работодатели съм чул само и единствено оправдания, никога и в нищо те нямат вина, за всичко останалите им виновни. Домусчиев ето например се оправдава с "форсмажорни обстоятелства" и иска държавата да му опрости 50млн лева, стотици не ами хиляди примери как предприятия попаднаха в ръцете на направо некомпетентни които ги източиха. И за ограбването на КТБ ли ни е виновна в нещо Чехия? Или е просто характерен признак на българският капиталист.

Оправдавайте се, живейте си със самочувствието че сте велики и непогрешими а през това време хората емигрират и ще продължат да емигрират. Защото не искате да погледнете И проблемите създадени от работодатели. Всички виновни само работодателите велики. Искате отговори, защо не отговорихте на въпросът ми кога и как АОНСУ създаде тези "велики" капиталисти, на чий гръб те се учеха на капитализъм, кой плащаше грешките им? Да не говоря за откровените кражби.

Аз съм бил непрофесионалист но когато ви го казва човек с 13 години професионален опит в намирането на кадри, запознат с проблемите и на работната сила и на работодателя и него не искате да чуете. Човекът ви казва болни истини, истини важни за вас самите. По-важни за вас, фирмата и да фалира работника лесно ще си намери работа, особено сега при този дефицит. А вие губите всичко. Ама не го чувате заврели глава в пясъка като онзи щраус. Защото живеете със спомените от 1990г когато пред портите тълпи безработни готови да се унижават за 200лв. Хайде ето ви ги отново и след като толкова искате да чувате отговори отговорете поне на него.

Цитат:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/28 ... o_namirat/
Почти 70% от фирмите в България трудно намират нужния персонал, сочи доклад на "Менпауър"

Цитат:
Като човек, пряко ангажиран включително и професионално с темата, тъй като това е един от основните ми бизнеси, потвърждавам 100% изнесените факти от Менпауър.
Коментарите са силно поляризирани, но реших все пак да отговоря само на вас, по ред причини, включително и защото нямаме сходни политически пристрастия, което не казвам, че е водещо по темата, а по-скоро го споменавам за протокола.

Работим в сферата на подбора на персонал вече тринайсет години. Тенденцията описана в статията се надблюдава вече втора година, не е от вчера. Контрастите в коментарите са реални, не искам да ги омаловажавам. Но действителността отдавна е променена. Остава да се промени най-трудното - човешките очаквания, нагласата, манталитета, да излязат от зоните си на комфорт двете страни - работещи и работодатели. Знайте и нещо друго - тази действителност е на лице в цяла Европа, не е само у нас и не е феномен.

Работна ръка няма за нищо, най-общо казано. Дяволът е в детайлите, там е и моята работа, но тук говорим за голямата картина. И като казвам няма хора, имам предвид няма хора за заплати над 1500 лв на нормиран работен ден, не за 300 лв и 12 часа, както пишат по-горе. Няма неквалифицирана работна ръка, няма специалисти, няма технически специалисти, няма шофьори, няма детегледачки, няма оператори в колцентрове, няма лекари, няма медицински кадри, няма електроженисти, мотокаристи, бояджии...

Говоря ви за позиции както у нас, така и в цяла Европа, като ние не работим с Близкият изток. Там също има отворени позиции с хиляди в хотелиерския бизнес, строителството и здравеопазването. Като казвам НЯМА имам предвид, че хората които имат ценз, имат желание за работа, трудова дисциплина и морал, притежават здрав разум в някакъв минимум, са заети. Те си имат работа, нямат проблем да си намерят веднага нова, ако им се наложи и са извън полезрението на такива като мен, които свързват работодателите с търсещите работа. Да, има малко, но подчертавам наистина малко възможност за подобрение в някои райони извън големите градове - имам пред вид средните български градове все още са в хаос и преход по темата търсене и предлагане на работна ръка. Това обаче се променя с бързи темпове.

Най-бавно, но неминуемо и с цената на тежки катарзиси се променя нагласата на работодателите - периодът в който с трици се ловяха маймуни или ние ги лъжем че им плащаме, а те ни лъжат че работят безвъзвратно отмина. Първите, които го осъзнаят и приемат, ще спечелят оцелявайки. Другите просто ще изчезнат, защото няма да има никой в офиса им, освен тях самите и главният счетоводител. Особено хора в хотелиерския бранш, в строителството, в услугите, в болниците и т.н. Хората могат да работят навсякъде днес - В София, Варна, Лондон, Женева, все едно, въпросът е кой плаща повече. Но няма хора вече и за тези, които плащат повече. Това е моят проблем всъщност. И това искам да се знае. Просто няма индианци. Тези, които ги има са крайно недостатъчни за отворените работни места у нас и в Европа.

Вто Юли 03, 2018 12:28 am
Профил

stivemaster написа:
За съжаление колега fred, лошото не е само това .Защото в посочената от мен статия, на очевидно качествено различния румънски журналист, който между другото явно не е изял напразно парите на родителите си, за да се изучи.Та в тази статия се визира факт който не е анализиран подробно с цифри,но това е втората част от проблема.За да постигнеш резултати от дейностт а си трябва да стимулираш не само работниците си ,а да инвестираш и в техника, технология (ноу-хау) и постоянно в обучение на кадрите си.Трябва да инвестираш в оновяване на сградния си фонд ,в енергийна ефективност ,в възможно най безотпадни технологии,във възможно най нискоенергоемки производства.

Там положението е направо трагично. Дадох вече тук примера за собственика на мината който "инвестира" в Лаборджини на синчето си а миньорите работят при първобитни условия за 700лв и загинаха затрупани. Онзи който прати циганите да режат в извънработно време опорните колони на хотела за да го срути и изгради отново вместо разрешеният етаж надстройка, и там загинаха хора. Бившето ми предприятие го приватизира един който никога не е работил в този отрасъл, разправят от НДСВ бил. Разпродава халета и склада, хората реват по форумите че нямат резервни части и консумативи защото нищо не произвежда, налага се сами да си правят всичко. А бяхме в добри позиции, уникални за Балканите и за някои неща наравно с руснаците, дори по-добри, и да кажем 70% от нивото на западняка. Водя му преди няколко години клиент с поръчка която ще му напълни капацитета за 2 години но не я взе. Защото цеховите с онези стругове от преди 50 години и с паяжини, нито един стругар всичките отдавна уволнени. За оня завод където цигани млатят с чукове по снарядите се писа. И не са малко такива примери на фирми оцеляващи единствено поради мизерните заплати и условия за труд.

Не гледайте тези съвременните с умни собственици които инвестират в хора, оборудване и технологии. Случили са на собственици и отрасъл. Но има и много повече които са в обратното положение и те смъкват нивото така че да сме последни. За тях говоря.

Вто Юли 03, 2018 12:58 am
Профил

Това което исках да кажа, е че т.н. инвеститор, е инвестирал в бизнеса за 25 години ,цифра съотносима към печалбата му за една година .На този инвеститор, не му ли се вика алчен, тъп, гъз .Отидете в Нова Загора, до завода му, който е на изхода към магистралата, да видите за каква воня става дума.Представям си, при какви условия работят работниците .Всички отпадъци от пилетата, отивали за храна на свинете в свинекомплекса, като се преработвали САМО С ПАРА.
Та, когато защитаващ под общ знаменател работодателите Тони ,ги раздели на групи !Първа голяма група алчни, тъпи и ...... и втора, много малка група, съвестни изградили от нищото бизнеса си и изправени пред липсата на финансов ресурс позволяващ им развитие.

Вто Юли 03, 2018 1:12 am
Профил

Като сме почнали да даваме примери за българският капиталист ето например една Гинка. Прилича ли ви на човек който има капацитета да управлява електроснабдяването на половин България. Кой и как е оценил в банките експертните и умения за да и гарантират десетки милиони заем? Или отново нещо стои зад гърбът... както много пъти досега. И някой ден държавата отново ще трябва да хвърля милиарди за да оправя гафове, пари взети от нас, пари заради които си стоим закотвени на дъното по бедност. За това как изкараха Цветан Василев най-добрият банкер на България малко преди да фалира КТБ вече писах. И това е съвсем по темата, след като се краде и съсипва естествено е да сме бедни.

Вто Юли 03, 2018 1:19 am
Профил

А защо помисли че имаш капацитета да задаваш такива въпроси? Колко пари изкара миналата година твойта фирма? Та на Гинка фирмите са платили данъци върху 22 милиона печалба!
Но какво да се прави! Хвърлянето на головодни инсинуаций си е запазена марка...

Вто Юли 03, 2018 2:19 am
Профил

ценков написа:
А защо помисли че имаш капацитета да задаваш такива въпроси? Колко пари изкара миналата година твойта фирма? Та на Гинка фирмите са платили данъци върху 22 милиона печалба!
Но какво да се прави! Хвърлянето на головодни инсинуаций си е запазена марка...

Май че не само аз ги задавах тези въпроси. Цели парламентарни слушания имаше и лупинги правеше правителството как да не се даде ЧЕЗ на Гинка. Та и експресно специална клауза в закона гласуваха и права на ДКЕВР дадоха да я спрат. Нищо че Гинка платила толкова данъци.

Ами ти караш по познатата пътека, ако фактите са неудобни удари по вестителя, дано покрай него се позабрави за тях. Ех, изпуснал си времето на Римската империя, щяха да те назначат за главен главорез при императора. Хайде сега питай ме откъде накъде казвам, че КТБ е източена след като не съм банкер. Чакам с нетърпение.

Вто Юли 03, 2018 2:42 am
Профил

Аз още не проумявам ние какво общо имаме, че колегата Фред ни залива с всичката горчилка която е насъбрал ... че не е доволен от живота си ми е ясно, ама защо не спира да се опитва да вменява вина и да слага всички под един знаменател - ако просто си търси аудитория да си излее мъката ами то си има барове, бармани, психоаналитици, врачки, баячки и т.н.

Да е пълно тука с едни назначени капиталисти да речем, че да ги громи наред - хубаво ... ама то тук само техничари - и какво, ако някой е успял в живота щом е българин значи е крадец, така ли? ... нелепо е ...

Вто Юли 03, 2018 2:44 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 717 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 48  Следваща