| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
оооо не знам кой си го мисли това, във всяка организация с повече от 3-ма вече има интриги, колкото по-голяма толкова повече и по-кирливи са кирливите ризи, къде ризи, къде прашки ...
|
| Вто Юни 26, 2018 2:50 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Никъде не споменават за колежка ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юни 26, 2018 10:14 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е, аз таковата - рима да има , поезия  иначе само зарад спада и пика на акциите покрай тази история някой ще направи добри парички.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юни 26, 2018 12:19 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Обаче дори само една жена в екип от мъже е достатъчна да сътвори хаос във фирмата.
|
| Вто Юни 26, 2018 7:49 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
|
| Вто Юни 26, 2018 8:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Да не повярваш... нови SAM-чета от майкрочеп 
|
| Сря Юни 27, 2018 10:41 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Те всъщност точно заради тоя сегмент купиха Atmel. Трябваше им АРМ за секюрити приложения, които покрай IOT се очаква да отбележат бум.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 27, 2018 3:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Едва ли затова да са ги купили. Атмел имаха едно от най-голямото портфолио на АРМ-чета. Демек имаха много приличен развой и годишно пускаха поне 50-60 парт номера. За тия 2 години след продажбата имат колко? 5-6 парт номера? Както и да ги смятам или атмелското R&D е уволнено или си клати краката...
Мисълта ми е, че ако им трябваше АРМ лиценз, те са по няколко милиона/ядро. Нямаше нужда да се набутват милиарди. Би имало логика да купят хората с опит, но ако беше така нямаше сега да се чудим що има 10-кратен спад в развоя...
|
| Сря Юни 27, 2018 3:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами ако съм прав, АТМЕЛ-ските армчета ще се развиват основно (и само) в тоя аспект - секюрити. А да видим.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 27, 2018 3:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам... не ги разбирам тия корпоративни игри  А пък секюритито е такова блато, че не знам какво точно се разбира под "развитие" в тая област 
|
| Сря Юни 27, 2018 4:03 pm |
|
 |
|
ilkor
|
От предишни покупки на компании Microchip от години имат няколко ARM лиценза. Просто фокуса им тогава е бил в друга посока.
|
| Пет Юни 29, 2018 10:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Според мен си е било чисто имиджова игра, ако нямаш нещо друго с което да си вдигнеш акциите, купуваш някого и си решаваш проблема за 3-6 месеца 
|
| Пет Юни 29, 2018 5:56 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Е то тоя имидж ако струва няколко милиарда за 3-6 месеца ... 
|
| Пет Юни 29, 2018 11:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами да .. защо не, реално не струва нищо, това ще отиде в загубата, ще офсетне някои данъци и други игри, накрая ще се окаже че е на + ...няма логика, те това е борсата. Много сливания се правят без някакви особено ясни цели. Освен това аз не помня сделката кешова ли беше или не, ако не е кешова реално са били на далавера още с изкупуването. В нашия бизнес станаха сума и изкупувания последните години, основно при американските компании, и това което се получи че от много тромави и не ясно колко рентабилни компании се появиха две още по-тромави, с още по-неясна рентабилност, с огромни заеми обаче всички са доволни, банките отпускат здраво пари на кой му дреме.
|
| Съб Юни 30, 2018 12:04 am |
|
 |
|
3aek
|
Атмел си имаха добра продуктова гама но бяха много зле с планиране и производство, затова и закъсаха, никой със всичкия си не залагаше атмелски чипове, че както ги има така и изчезваха за по 6-10 месеца и ставаха на двойни и тройни цени майкрочип ги купи и сложи ред в планирането и производството и сега най-вероятно печели здраво от ардуино манията и безбройните продукти базирани на ардуино(avr)
|
| Чет Юли 05, 2018 8:20 pm |
|
|