|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:05 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 Re: Фейсбук група
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Юни 21, 2018 3:25 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Пращат те директно в Сан Франциско, на заточение...
|
| Чет Юни 21, 2018 3:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мне, разстрел на живо в тубата ... и тогава всички без профил ще станем партизани, ще направим революция, ще избием който не ни харесва и ще настане рай ... или почти.
|
| Чет Юни 21, 2018 4:26 pm |
|
 |
|
DaniBatalova
Ранг: Минаващ
|
Хахаха добре  Признавам ви 
|
| Чет Юни 21, 2018 4:31 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
...с руски 5MHz скоп, български 6V поялник, и 5г. без право на ъпгрейд... 
|
| Чет Юни 21, 2018 4:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
С тия инструменти може и да станеш местната забележителност, особено на крайбрежната алея...лесен начин да си изкарваш хляба с курсове за правоспособност за източни антични техники
|
| Чет Юни 21, 2018 4:50 pm |
|
 |
|
fred
|
Защото е направен от гадняр и той е пренесъл характера си в творението си. Да напомня как е създаден Фейсбук - един комплексар който няма много успехи сред момичетата разбива защитата на местният университетски сървър и слага снимките и останалите персонални данни на момичетата в своят. Без тяхното разрешение. И веднага това е налазено от подобни на него лузъри. Че отгоре на това май че и идеята за това е откраднал от тези които са го наели. Конкретно лично на мен какво не ми харесва във Фейсбук: - Фукнявщината, всеки гледа да се похвали с нещо в него. Къде е бил на екскурзия, новата кола и още много. Напомня ми на компания чиято първа работа е като седнат на маса всеки да извади смартфона така да впечатли останалите /или завистливо да им ги огледа/. Има една болест наречена ексхибиционизъм, нещо подобно е Фейсбук. - Зомбирането, висят с часове в него трупайки колекции от лайкове и подобни глупости. А толкова полезни неща могат да се направят и умни научат за това пропиляно време. - Наглостта с която събира лични данни а и стимулира показването им, елементарната предпазливост би трябвало да спре човек защото има и злонамерени хора. - Формата му е абсолютно неподходящ за сериозни дискусии, крайно ограничено място достатъчно само за къси реплики и голи декларации, никакви логически аргументи. - Просто визуалният вид, наблъскана шарения без никакво структуриране. Въобще май че е време медицината да открие нова група болести в класификатора им, по аналогия с онзи третия пол може да се нарече "Нарушена Интернет ориентация".
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Юни 21, 2018 6:16 pm |
|
 |
|
maiden
|
Дани, моето мнение е да погледнеш freelancer.com. Там е разковничето. Но трябва да си много добър организатор. Да организираш един или група от хора да направят нещо. Но естествено трябва да разбираш какво правят. А аз виждам, че ти просто искаш да намериш хора да направиш таргета.. Щото поне аз във фейсбук виждам това, но не знам дали ти това търсиш.
Обобщено - в една перфектна обстановка Ти би била само подбор- пускаш обява в джобс и каниш на поразия на интервюта. Само че обстановката стана не перфектна за вас. Да намериш човек, почти трябва да можеш да програмираш.
Ти искаш хоп е сега някой поне да падне от небето. Почти е невъзможно вече по мое мнение.
И наистина като завършек - просто отиди при шефа и го питай защо се стигна до тук? Питай - шефе тръгнаха си 4-ма, недоволни от теб, защо сега аз трябва да търся хора в mcu-bg форум и във фейсбук?
|
| Чет Юни 21, 2018 7:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Айде пак шефа виновен, стига с тия шефове бе, аман ... погледнете колко е средната продължителност на един кадър в една фирма в САЩ, и там ли шефовете са им виновни. Това че хората не знаят какво искат и скачат от място на място не значи че има нещо от което наистина да са недоволни, те просто искат промяна, искат нещо ново, ли пък и те не знаят какво искат. Какво може да направи шефа, да плаща двойно по-високи заплати от всички останали .. ама то и това не е гаранция. Просто се примирява и се нагажда към ситуацията. Забравете за дългогодишните кадри, няма вече такива, и на мен ми се иска ама няма, това е човешко, дори от всичко да са доволни хората искат промяна, нещата не са като преди 50 години, не може да очакваш да наемеш някой и той да ти работи до живот. И като поиска да напусне едва ли не да го приемаш като лична обида или пък да ходиш да злословиш по негов адрес. Интересно защото явно и самите служители не го разбират 
|
| Чет Юни 21, 2018 8:04 pm |
|
 |
|
maiden
|
Тони, ние нали сме 50 години назад. Тоест още би трябвало да е така  Трябва да се сравняваме със Запада от преди 50 години, а тоест гръбнака на капитализма да се изгради върху стари кадри. Пак се отива на въпроса към хипотетичния шеф: Шефе защо изгони Неделчо, че те дразни, дето работи тук от 10 години и назначи 3-ма нови на негово място за по 1000 лв.
Последна промяна maiden на Чет Юни 21, 2018 8:20 pm, променена общо 2 пъти
|
| Чет Юни 21, 2018 8:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да, да ...
|
| Чет Юни 21, 2018 8:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
5 MHz беше супер, бе! нямаше руски чипове, които да работят стабилно на 5. ако ползваш чужди, 10MHz скоп беше достатъчен, а с 20 нямаше какво да премериш на практика. така че - 1MHz, 5см кръгла тръба, темп. дрейф първите 5 мин да е целия екран, сондата с банани и крокодили. ъпгрейда предполагам е нова човка за поялника от 6лв. по спомен беше 35 стинки. за 5 години 15 парчета ще са достатъчни за флюс - аспиринче (има някакъв асперАн, хамерикански, тубата е 100 хапчета за 3 кинта) клечки за зъби за чистене на разпоени дупки.
|
| Чет Юни 21, 2018 9:02 pm |
|
 |
|
fred
|
Свърши тази с 50 години назад, хората които са от онова време/манталитет вече лежим на гърба на НОИ. Максимум 5 години да се оберат последните остатъци от него и край, финита ла комеду. Тогава ще настъпи истинският ужас за работодателите и той тепърва ще се задълбочава. Говоря го като човек който има поглед към образованието и подготовката на инженерните кадри. Как е в средното професионално не знам а то според мен е по-важното. Но май че то е напълно унищожено. В сегашното поколение понятие като фирмена лоялност е напълно непознато, критерий №1 са парите, за №2 и №3 пак същото. Ако изкара 1 година на място е нещо нормално, две или три години вече са огромно изключение. При което искат пари за начало на кариерата които за старото поколение са нещо което смятат за края. И професионална квалификация меко казано скромна да не кажа липсваща, ще се учат на ваш гръб. След което ще си ги крадете един от друг малцината свестни, т.е. те ще определят правилата на играта. Никакви илюзии, гответе се за жестоки времена. Като успокоение мениджъри, пиарки, ейчъри и юристи ще имате на корем. Ако успеете някак си да направите от тях заварчици значи сте решили проблема 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Юни 21, 2018 9:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за да ти трябват заварчици, трябва да имаш нещо за заваряване... ако желязото е откраднато, бетона се рони, а асфалта е 4см и е на вълнички - трябва ти само боя за саниране. дори и бояджии не ти трябват, а някакви по 'художествено оформление'
тия 50 години не са баш на оста на времето (условно Х), а са в друго измерение (условно Y), нещо като имагинерно отместване. в света на виртуалната реалност може и да не са важни - надяваш смарт-фона на картонената кутия за 3D, слагаш си я, лапаш хапче и гледаш пържола. или ягоди, или банани. нали бананите бяха най-великото ни постижение на етапа на демокрацията...
онирофилм
|
| Чет Юни 21, 2018 9:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: 5 MHz беше супер, бе! нямаше руски чипове, които да работят стабилно на 5. ако ползваш чужди, 10MHz скоп беше достатъчен, а с 20 нямаше какво да премериш на практика. така че - 1MHz, 5см кръгла тръба, темп. дрейф първите 5 мин да е целия екран, сондата с банани и крокодили. ъпгрейда предполагам е нова човка за поялника от 6лв. по спомен беше 35 стинки. за 5 години 15 парчета ще са достатъчни за флюс - аспиринче (има някакъв асперАн, хамерикански, тубата е 100 хапчета за 3 кинта) клечки за зъби за чистене на разпоени дупки. |  |  |  |  |
Докато пишех горното, ми хрумна че съм прекалено жесток към тия които не използват фейсбук, но явно имало и по-строги от мен... 
|
| Чет Юни 21, 2018 9:26 pm |
|
|