Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Фейсбук група 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Фейсбук група
Всеки уважаващ себе си жичкаджия, требе да има профил във фейса. Зер, ако забрави в коя посока тече тока, къде другаде ще попита?

Сря Юни 20, 2018 11:43 pm
Профил

И да попитам, що е тоя негативизъм към фейса, що е толкова лош. Аз пък съм много доволен. Поради каква причина нямащите профил нещат да имат, следене ли, що ли, вие поне сте грамотни хора и знаете че който ви търси ще ви намери и без профил у фейса.

Сря Юни 20, 2018 11:52 pm
Профил
Аватар

Има приказка от сорта:
Цитат:
Ако обядът ти е безплатен, то значи ти си обядът.
Пороите от безплатни услуги в Интернет водят до това [почти] всеки потребител да бъде овъртян в схеми за възвръщаемост на инвестициите, зер тия хиляди сървъри и служители не работят на фотосинтеза. Facebook, Google и прочие рекламни агенции си изкарват парите с реклама, от което следва, че бъркането из всички телесни отверстия (профилирането) на потребителите е правило в бизнеса им. Та на едни потребители (имащи бизнес там и/или търсещи публичност) им харесва този секс, на други - не толкова и те така. :D

Цитат:
> Google Ad Revenues Broken Down By Industry For 2011 [Infographic]

Google made a lot of money in 2011 and most of the company’s revenue came in the form of ad revenues. Yet what many internet users might not realize is that much of Google’s wealth often comes very very specific industries.

Прикачени файлове:
Google-Revenue-Infographic.jpg
Google-Revenue-Infographic.jpg [ 331.6 KiB | Прегледано 4710 пъти ]
На Фейсбук не му харесвам и едни други простотии. Като някогашните free сървъри е - уж бяха в Интернет, ама не точно. От чужбина не се виждаха, от някои офиси - също, изискваха да имаш акаунт, да си логнат и прочие капризи. Някой постне картинка или видео от Фейса и се започват премеждията с невиждане заради недадени права, затворени групи, експайрнали линкове и т.н. Сега, ще споделяме ли информация и ще вършим ли работа или ще се борим с досадни пречки? :D Да, знам, за без пари - толкова. Ако щеш.

Последна промяна Private на Чет Юни 21, 2018 1:29 am, променена общо 6 пъти

Чет Юни 21, 2018 12:01 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
...вие поне сте грамотни хора и знаете че който ви търси ще ви намери и без профил у фейса.

Риторичен въпрос - не заключваш жилището и автомобила си, защото ако някой е твърдо решен да влезе, ще го направи въпреки ключалките?

Чет Юни 21, 2018 12:08 am
Профил

Ами колкото и странно да ти звучи колата я заключвам много рядко дори и в София като ходя по работа, дори сега е отключена на улицата. Има една поговорка "Бай бабо да не те среща мечка"
Та на въпроса ти отговора е, да, който те набележи влиза без проблем.

Чет Юни 21, 2018 12:55 am
Профил

Това за колата само не го споменавай пред застрахователя ако я откраднат щото ще видиш застраховка през крив макарон, па ако ще и друго да ти се кълнат сега. То и аз не заключвам често, ама знам къде да си я търся и на кого канчето да начуквам, въпреки че и това не е гаранция за нищо.
Няма нужда според мен, аз лични снимки не качвам, това в профила ми е единствената и май във всички профили ми е тая, камо ли семейни, не ми трябва на баир лозе.

Чет Юни 21, 2018 1:39 am
Профил

pipilica, не си кмет на район Младост, та да си оставяш отключена колата :) Те колко хора пробваха, ама така и не намериха кашонче с банкноти... Иначе тука в Търново е имало случаи, когато от кола оставена за 1-2 минити отключена, се краде чанта.

Чет Юни 21, 2018 1:45 am
Профил

Абе така си е, ама аз даже и касетофон нямам в колата. Е то тва е чак нахално чанта в отключена кола, аз чак такива неща не си позволявам. Три пъти са ми разбивали предните коли, пърия път беше много отдавна, откраднаха играчки за елха и крушки за фар, втория път разбиха ключалката на задните врати на една баничарка пък предните бяха отключени и нищо ценно не намериха, третия път направо през прозореца на вратата си взеха един нов акумулатор поради глупост оставен на задната седалка, та имам опит.

Чет Юни 21, 2018 2:49 am
Профил

Та тя темата за фейса беше, дай ся да чуем що е гаден.

Чет Юни 21, 2018 2:56 am
Профил

Ебати стинкаджиите са били тия....
pipilica написа:
Та тя темата за фейса беше, дай ся да чуем що е гаден.

Ами не знам но като, че ли тук във форума, всички е може би и аз донякъде сме доста консервативни или как да го нарека праволинейни. Някак си индивидуалисти и неподлежащи на външни вмешателства. Хора тип самостоятелен играч. То електрониката някак си има и форма на занаятчийска професия, особено за сервизната дейност има доста сервизи от по един човек. Има и доста хора от старото поколение. Лично аз смятам също фейсбук за говорилник, но от любопитство се записах в групата.
Та да продължа по темата за занаятчийството - преди много години хората така са работели имали са си ателие и са произвеждали нещо. Сега масово по университетите се предлагат специалности тип мениджър, туристически. Какво ще ми менажираш *уя. Хвани се направи нещо, ама пусто никой неще стругар, фрезист, дърводелец, хлебар. Все някакви изкилиферчени. Някак си се губи връзката с крайния продукт и клиента. Не могат да се реализират, защото не могат сами да си работят занаят и почват да се оплакват от работодатели, държава обстановка.

Чет Юни 21, 2018 3:53 am
Профил

Абе ... какво да ти кажа, и преди не е било много по различно, ковача, хлебаря .. все по един, е ако е много голямо било селото може да е имало двама някъде, а остатъка на полето, или пък по пасището... процентно и тогава е било подобно май, а и погледни на запад, същото е горе долу, дори и в САЩ където има много повече малки фирми, говорим такива с по един двама човека.
Да се хванеш да правиш нещо сам иска инициатива, а и нещо от вътре да те бута, дали ще рисуваш, дали ще шиеш, ще копаеш на фрезата или ще правиш някаква електроника едно и също е, няма ли нещо от вътре което да те бута не става работата. Повечето хора го нямат това, те стават инженери защото мислят че като такива ще се реализират, или пък защото просто там са ги приели. То това е и огромния проблем при софтуеристите, и не само но там най-много се усеща, ако някой не ги назначи и не им каже конкретно направи ми това, болшинството от тях никога няма да напишат нищо сами, най-много да си направят някой портфолио страничка, и то ще е в повечето случаи трагедия. Почти ги няма тия дето стават програмисти защото искат да си решат някой проблем, искат да създадат нещо .. ако се търсеха толкова много хардуеристи повярвай щеше да има същия наплив за такива, със същото качество :)
И който мисли че да стане софтуерен специалист не му е по силите, какво да стане, мениджър и отива да учи за такъв, пък дали става един друг въпрос. Съществуването на некадърни мениджъри до голяма степен е плод на работодателите. Ако имаш 100 програмиста и някак си 20 от тях успяват да покрият останалите 80 и нещата вървят нямаш 100 мениджъри, ще имаш на 100 да речем 10, и 8 от тях ако са некадърници това съсипва работата на 80 от твоите програмисти, и от тия 20 ти остават 4 да работят ефективно. Да обаче работодателите са толерантни, и тия мизерници се плодят и множат ... В световен мащаб не малка вина имат и правителствата с техните политики. Все по трудно става да освободиш служител, е как да го стимулираш да си върши работата. не става с добро, бонуси, екстри нищо от това не работи, особено в БГ, това което работи е пръчката, но държавата всячески се опитва да ти я вземе, не само нашата, то при нас все още добре в сравнение с други места по Европа. Ама пак отиваме в една друга посока която няма общо с фейсбук, или пък има ....

Чет Юни 21, 2018 4:43 am
Профил

Моят порблем с facebook е, че е прекалено добър. Бизнес моделът им е да продават реклами от което основно има няколко следствия:
  • да се профилират потребителите по всякакви критерии удобни за рекламодателите, така че рекламата да е възможно най ефективна - с това нямам кой знае какъв проблем, и google прави същото както и всички знайни и незнайни тракинг сайтове които си оставят cook-ита докато браузваш.
  • да те кара да седиш по дълго вътре за да може да ти сервира колкото може повече реклами - ей с това ми е проблема, от няколко стотин познати които имах ми подбираше точно тези постове които ще ми станат интересни и ще ми задържат вниманието - да де, ама повечето не са постове на близките ми познати които наистина ме интересуват ами на по далечни или дори такива които бегло познавам - ама ме провокират по един или друг начин - применро разни леваци и прочее борци за свобода, равенство, братство, справедливост и т.н. заблуден народ - и за какво да късам нерви и да прахосвам време, за да може facebook да прави пари пък аз да не правя?!
  • разни напористи и предприемчиви момчета и момичета са решили да си правят бизнеса в тази среда - и се започва едно "елате да ми like-нете страницата" + "поканете и всичките си познати", "да съберем 1000000 лайка за България", "да спасим това котенце/кученце изхвърлено на улицата" и т.н. верижни постове - ей например това момиче се опитва да си насъбере колкото може повече база данни с евентуални хора за облъчване после с предложения за работа, нея я разбирам, за това и се плаща - само, че дали на нея и е ясно, че на нас ни е ясно какво иска да направи и си даваме сметка какво ще ни струва това и какво ще получим насреща и че то никак не се оправдава ...

Чет Юни 21, 2018 11:33 am
Профил
Аватар

А днес европата прие и едни други закони, ще стане още по-добре...

Чет Юни 21, 2018 1:02 pm
Профил
Аватар

Който нема профил във фейсбук, в поправителен лагер, за превъзпитание?

Чет Юни 21, 2018 2:05 pm
Профил
Аватар

не, в смисъл и със и без фейс, ще ни слядят до дупка
оня ден youtube ми спря видео с Тодор Колев - нарушавало незнам какви си права
като ги нарушавам - да ми дадат избор, да си платя или не

Чет Юни 21, 2018 2:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща