|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:20 pm
| Автор |
Съобщение |
|
DaniBatalova
Ранг: Минаващ
|
 Фейсбук група
Здравейте, форумници, Тъй като в днешни дни по- голямата комуникация става чрез фейсбук, създадох група с цел търсене и предлагане на работа, свързана с електроника, електротехника и енергетика. Целта е да има по- комуникативно място, в което да се обсъждат работни предложения. https://www.facebook.com/groups/3894459 ... tion=groupВсички сте поканени! Помнете, че групата е съвсем нова и тепърва ще се разраства и активизира. Нека всички да поканим приятели, колеги и познати, които са в сферата, както и хора, които се занимават с подбор. Всякакви предложения и питанки, свързани с темата, са добре приети  Очаквам ви!
|
| Сря Юни 20, 2018 5:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Фейсбук група
Дани, тука 90% сме динозаври без фейсбук. много хора наистина не искаме да си правим акаунти. някои от нас нямат и смарт-фони, а някои дори ползват адресни буци под формата на тефтерче с хартиени страници. когато ни дотрябва някой, го намираме по старомодния начин, защото има голяма вероятност да го няма в никоя 'социална медия' все пак успех в начинанието 
|
| Сря Юни 20, 2018 5:56 pm |
|
 |
|
HCL
|
Браво за поетата инициатива! И все пак е добре да се ползват порталите по предназначение - LinkedIn група за обяви за работа, Facebook група за обяви за е**** 
|
| Сря Юни 20, 2018 6:14 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Мхм ... така ми беше писнало с моето време безплатно да им подпомагам бизнеса на фейсбук, че си затрих акаунта и оттогава съм като нов човек. И много мило ми става като видя някой да се опитва да ме "изкуши" да каня "приятели, колеги и познати, които са в сферата", че да може да си върши той работата т.е. аз неговата 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юни 20, 2018 6:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мдаааа търсене на работа във фейсбук ми звучи несериозно, аз не бих наел никой, ама никой, намерен през фейсбук, ако ще и господ бог да е. LinkedIn айде малко по бива, то това е единственото социално нещо което имам, и реално го използваме за набиране на хора и то работи доста добре, поне в Америките.. то аз доскоро се противих и на WhatsApp но в тоя край на света това е друго не се използва ... а за губи буук думи нямам, дори линкове не отварям ако сочат на там.
|
| Сря Юни 20, 2018 6:22 pm |
|
 |
|
DaniBatalova
Ранг: Минаващ
|
Старая се да ги ползвам по предназначение, но Linkedin е доста беден от ресурси специално в тази сфера и много хора предпочитат фейсбук... Иначе създадох тази група с цел да не замърсявам другите, в които хората си дискутират теми по специалността. Щом софтуерните специалисти си имат една доста голяма и активна група, защо да няма и подобна 
|
| Сря Юни 20, 2018 6:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
То това не са софтуерните специалисти а техните подобия, ама хайде да не спамя и да не дискуираме в тая насока.
|
| Сря Юни 20, 2018 6:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
1. Фейсбук е мръсна дума. 2. Който ходи по форуми не ходи по фейсбук и обратното (освен ако някой не е мноо болен). 3. Моят профил го създадох преди години от компютър с прясно инсталиран Линукс. Всички данни освен името ми бяха фалшиви. Фейсбук веднага ми предложи да стана приятел с майка ми, жена ми и работата на жена ми. От тогава не съм влизал в профила си.
|
| Сря Юни 20, 2018 6:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз без никога да съм се регистрирал фейсбук знае много неща за мен, идея си нямам как, по едно време получавах купища мейли, напоследък не са идвали, не ако някой те покани, дали това не прави някакъв темп акаунт с данните които той е дал, абе пълна измама от всякъде, чудно как фейсбук се съвместява с новите закони по европата за лични данни.
|
| Сря Юни 20, 2018 6:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Долу Фейсбук!  p.s. между другото, ако някой направи истински Фейсбук - т.е. албум от 10-20 страници, с ограничено място за снимки и писания и ограничен по времеви период, без никакво разпознаване на лица, имена, IPта и т.н., може и да стане интересно
|
| Сря Юни 20, 2018 6:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ама за да се издържа трябва да сложи и такса.
|
| Сря Юни 20, 2018 7:09 pm |
|
 |
|
fred
|
За всеки влак си има пътници така че и тази група може би ще има. Моето лично мнение за Фейсбук е рязко отрицателно, лековат по характер, клюкарски и отгоре на това събира много лична информация. Формата му е крайно неподходящ за сериозни хора и сериозни дискусии. Имам там регистрация защото се оказа, че е единственият начин да вляза в контакт с един стар приятел. При регистрацията дадох минимум лична информация и всичката тя е фалшива  Въпреки това успех, макар че само като чуя Фейсбук и вече имам отрицателно предварително мнение за човека. Но все пак отчитам и популярността му. Накратко без мен пък който иска нека си го ползва.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Юни 20, 2018 8:02 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Един сладък виц по случай частично или напълно старомодните и нехаресващи Лицекнигата (и аз там)  : Има си и продължение:
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Юни 20, 2018 9:16 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
въпреки, че въкликнах така - доста народ си изкарва хляба през Фейсбук.
Конкретен пример - човек който продава сглобями молчета и даже има малък магазин, твърди че оборота му се дължи на 80% и повече Фейс
Така, че като платформа за личен бизнес, може би не е чак толкова зле. За дискусии и тътсене на работа, не знам.
|
| Сря Юни 20, 2018 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то цели магазини май има там, ако продаваш ширпотреба работата със фейсбук е задължителна, а и не само за това. Ние си имаме хора които тов аим е работата, да поддържат профили на компанията в социалните мрежи, както с еказва като си в рим правиш като римляните ... но лично аз ненавиждам тоя тип мрежи, и не мисля че са подходящи за търсене на служители, освен ако не си търсиш някой който да е оператор на фейсбук ...
|
| Сря Юни 20, 2018 11:35 pm |
|
|