|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:57 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Огледалце, огледалце, я ми кажи ...
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Огледалце, огледалце, я ми кажи ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юни 04, 2018 12:20 pm |
|
 |
|
fred
|
 Re: Огледалце, огледалце, я ми кажи ...
Елементарно решение е това огледалце. Има софтуер базиран на AI който разхубавява. Или показва какъв ще си след 20-30 години. Вгражда се такъв в огледалцето и после си правете снимка с жената, на нея тя след 20 години а ти хубав и запазен  Що ли си дадох бизнес идеята, едно 5-10 милиона за проектче можех да отмъкна с нея 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Юни 04, 2018 2:11 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Точно това му е интересното - че е елементарно - човека си е дал кажи речи стъпка по стъпка изработката + линкове към материали и инструменти - а резултатът е повече от приличен и въобще не изглежда като аматьорски хоби проект. A софтуера за разхубавяване и махане на бръчки и младежки пъпки е за отделна тема 
|
| Пон Юни 04, 2018 2:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Модерна работа - огледало с ток. Зарежда се всеки ден. Ако няма връзка с фейсбук, не функционира...
|
| Пон Юни 04, 2018 3:18 pm |
|
 |
|
Pif
|
Тепърва идва времето когато джаджите няма да функционират без фейсбук и гугъл. Няма да може една снимка да си направиш или телефонния указател да си отвориш. Всичко ще е на сървъра.
|
| Пон Юни 04, 2018 3:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
За такива малки не знам, но големи като в банята му са много модерни последните 3-4 години. Ако някой се интересуеа имам контакти на доставчици на стъкла и упраеляеми фолиа, това са двете тенденции. Може и сам да си направиш подобно стъкло но труф о се постига контраста и огледалността на заводското, особенно проблемно е вярното цветово възприятие заради цвета на ламината или метализацията, повечето клиентки казват че не стават за грим. За това намерих такивс които стават или поне са доста по-добре, но клиентелата малко а и по-важни неща излязоха.
|
| Пон Юни 04, 2018 4:53 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Каква е целата на темата и защо е в академия?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юни 04, 2018 6:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е не знам защо е в академия, може би е сгрешен раздела, иначе е интересна насока но едва ли има хляб за нас, в момента както казах клиентите са малко и не може да си покрие разходи по производство ако го правиш читаво, с 10 инсталации на година па било то и по 10-15 хил на огледало. А като стане масово не можеш да пребориш бай китаец по никакъв начин .. уви факт. Е ако някой иска да се специализира в много хай енд решения, и може да измъква достатъчно пари от евентуални клиенти, тогава може би с 15-20 на година може да се направи печеливш бизнес, но аз не виждам толкова клиенти, не и в БГ а на запад не знам има ли толкова сноби, ама знае ли човек. Както писах ако на някой му се занимава имам събрана информация, даже и клиенти на които им казах цена която знам че няма да платят. Има някакъв пазар за .. така да го наречем по-посредствени решения, огледалото не е съвсем огледало, контраста не е много добър, яркостта не е перфектна, цветово изкривява .. ама колко ще го има не знам, там обаче се таргетират цени от порядъка на 3-4-5 хил на огледало. Ако си правиш сам стъклото или някой в БГ ти го прави, и ако използваш ширпотребски дисплеи, разбирай ТВ-та може и да изкараш някакви пари, но е малко несериозно поне за мен. Ако искаш читав 40" панел няма голям избор, то 42почти не остана, 40 и там така, най-изгодно в момента са 43" панели ама да внасяш по 2-3 панела на месец си е ненормално, отделно трабва конструкции да правиш, стъкло .. накрая от 3000 лв я ти останат 500 я не, и ако се окаже мрънкащ клиент и те разходи 3-4 пъти за това и онова и ще си на загуба.
|
| Пон Юни 04, 2018 6:50 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Бучнах го в "академия" защото в линка се показва как може да се направи сравнително приличен краен продукт. Т.е. не заради крайния резултат ами заради процеса на изработка - предполагам ще е интересен за хора които тепърва им предстои подобно нещо или пък не са имали време досега да се занимават. Ама ако смятате, че не му е тука мястото няма никаква драма Рек да го го премести в друга тема 
|
| Пон Юни 04, 2018 8:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|