|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 8:04 pm
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Като цени как са (Eurocircuits)?
|
| Сря Фев 28, 2018 12:35 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Зависи от платката и партидата, но не можеш или поне не си струва да поръчаш 1-2 или 3 бройки, говоря за платка около 1dm2. Под определен брой, примерно 10-15 цената си остава същата, може да поръчаш 1, но цената е като за 15. Аз под 20 не съм поръчвал. Цените падат в пъти при бройка над 200-300. Сроковете на изработка са добри и сигурни, качеството според мен е добро.
Имат идеален калкулатор, през който си задаваш OnLine всичко каквото искаш, включително самите гербери. Веднага виждаш цената при всяка промяна - злато, тип маска, типове проходни отвори, слоеве .... всичко
Имат и евтино производство, там можеш да поръчаш по-прости платки, с по-леки изисквания, а и с малко слоеве, някъде си в Индия ги правят, имат и удължен срок на изработка с още отстъпки в цената. Поръчвал съм и така, 4-слойна платка, без особенни изисквания, направиха я, нямаше проблеми.
|
| Сря Фев 28, 2018 3:03 pm |
|
 |
|
velio
|
http://www.allpcb.com пробвах тоя месец с 8 вида платки. Пишат 1 ден производство ама не е баш тъй. 1 ден ревизират герберите, плащаш, ако е по банков път чакаш 2-3 три да получат парите, през PayPal сигурно става по-бързо, но няма как да го правим така. После почват производството (когато получат парите - или поне когато кажат че са ги получили). Производство 24 часа, след което шипинг по DHL (отнема 3-4 дни). Ако се пратят герберите в сряда, да се изчистят проблемите в четвъртък, да се плати в петък, в понеделник произвеждат и до петък имаш платки (това е ако всичко мине гладко). Понякога системата им забива и не може да смениш гербера (налага се ако има проблем) и чакаш... Последно ни трябваха производствените гербери за обучение на машините - има опция да си ги дръпнеш, но не работи (поне днес). Та така - по китайски, като далече общо взето не могат да реагират бързо. Имаш си зачислена китайка, която оправя бакиите по мейл. Налагаше се доста да си общувам с нея (е, някои неща си бяха мое незнание или недоглеждане). Има скрита цена, която не съобщават първоначално - 30$ за банкови такси (за китайските банки). За PayPal e само 8$. Отделно банковите такси за нашите банки. Първите платки сега ще ги насищаме. Изглеждат прилично. Изравняването им леко куца, поне колкото видях през найлоните. Правят и стенсили, дори с рамките барабар. Първата поръчка беше 3 вида платки, 20 + 20 + 50 броя на панели + стенсили - общо $ 390 (включващо $105 транспорт и въпросните 30 USD такса).
|
| Пет Юни 01, 2018 7:07 pm |
|
 |
|
kostov
Ранг: Минаващ
|
И аз няколко пъти поръчвах платки в AllPCB, за любителски цели, понякога 5 броя, понякога 10. Винаги когато съм поръчал 5 броя, получавам 7, а при 10 получавам 11. На петия ден от изпращането на поръчката са при мен, чрез DHL, безплатно (поне така пише). Веднъж дойдоха на четвъртия ден. Качество по-добро от българската платкаджийница, в която преди поръчвах, цената по-ниска, времето същото. Веднъж само белият печат беше изместен в страни с не повече от 0.5 mm. Не ми се е налагало да правя корекции, така че не знам дали има проблеми.
|
| Съб Юни 02, 2018 10:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Като давате цени и впечатления, уточнявайте за какви платки иде реч - слоеве, клиренс/писта, дупки, злато и т.н.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юни 02, 2018 5:28 pm |
|
 |
|
3aek
|
www.firstpcb.com 5 платки ги направиха за 3 дни и ги пратиха с тнт експрес в рамките на седмица от пускането на файловете пристигнаха 2 слоя нищо особено 8 милса пътечки 0.3 мм отвори всичко излезе $19 с транспорта, писах им да пишат $2 да не минава митница и ми отговореха че било опасно да не ги конфискуват от китайска митница и че щели да пишат $15, пратката дойде без митници и забавяния www.allpcb.com пуснах им малка серия 10 панела платки панелизирани по десет на панел общо 100 платки да ги пробвам и сито, поръчката бе към $100 общо платки, сито и транспорт ситото пишеше едно на сайта им после ми писаха че трябвало да го направят на по-големия размер че файла ми бил с 2 мм по широк, показах им герберите че са в грешка но си настояваха да им платя още $10, казах им да ми връщат парите и да не ме занимават с глупости, тогава великодушно казаха че нямало проблем а другият път щели да внимават  с две думи хубава работа но малко китайска имайте едно на ум. платките ги пратиха след 4-5 дни, пътуваха към 3 дни с DHL общо малко над седмица има и едни дето постоянно спамят във фейсбук jlpcb.com уж платките им са $2 за десет бр но като поръчаш транспорта е $23 и вдига цената над firstpcb.com
|
| Сря Юни 06, 2018 2:12 pm |
|
 |
|
velio
|
То транспорта зависи по какво е, ако си избереш китайския начин (с чакане) може да минеш и по-йофтино.
Иначе аз AllPCB ги отсвирвам. За втората и за третата поръчка все не им стигали по 6 $ (уж банкови такси). На третата вече си изпросиха да им ги платя. Освен това си направиха устата да им "заредя" с 1000 $ сметката и за да няма забавяне при плащането. Откъм качество - от първата поръчка една от платките няма VCUT по едно от направленията и част от панела не може да се депанелизира. Последната поръчка се забави с една седмица, то не бяха грешни файлове (всичко си имаше само дето се направиха на разсеяни), не бяха недостигащи пари, направиха платките и трябваше да им пиша за да се усетят че дори не са почвали стенсилите. Днес ще я пратят (явно техния DHL им събира пратките в полунощ, та още не е тръгнала дори). Абе доста издънки. Толкова с тях. То не може по 2000 дини под една мишница и да питаш за още. Чакам да ми тръгне пратката и ще ги насоля.
Иначе моите платки са си доста обикновени - двуслойни, 1.6мм, 0.2мм клирънс, 0.4мм отвор. Стандартни та стандартни.
|
| Чет Юни 07, 2018 2:16 pm |
|
 |
|
gpa611
Ранг: Минаващ
|
Колеги здравейте, то малко като реклама но да кажа – имаме малка линия за насищане. По принцип я ползваме за производство на нашите продукти, но не можем да я запълним повече от 50% и решихме да я отворим и за външни поръчки за да уплътним работата. По принцип капацитета ни не е голям, но за прототипи и прототипни серии е съвсем ОК. Малки количества до 10 – 20 бр. (зависи от сложността на платката) можем да наситим изцяло на ръка. За по-големи количества за СМД-компонентите имаме P&P машина и 5-степенна пещ. Голите платки и ситата ги поръчваме в Китай – имаме добри контакти там и сме доволни от качеството. Правим и поръчка на компоненти по зададен ВОМ. Не се мръщим на малки серии, даже напротив. Фирмата е в София, сайта за поръчки е http://www.pcbpa.com – ако имате въпроси може на лични, може и през формата за контакти на сайта.
|
| Чет Юли 19, 2018 4:49 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Реклама на китайците JLCPCB JLCPCB Prototype Inspection: https://www.youtube.com/watch?v=ct9K-EutiIQПредимства евтино и бързо, 4 слоя, безоловно.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Авг 27, 2018 1:13 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И БайХуй прави платки и насища: http://www.baihuixun.com/en/Не ги рекламирам. Вече два мейла получавам от тях, явно са го закъсали с поръчките, за да фърлят на тъмно. Явно някой от китайците с които съм работил им е дал координатите ми...
|
| Пон Авг 27, 2018 1:41 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
Вече питах тук и там - но още веднъж, фирма за насищане която работи с 0402, мин. растер 0.4мм, всичко е SMD и върху компонентите има екраниращо капаче, това за 1000 броя (50 панела х 20 платки), някой наема ли се да го направи и колко би струвало? При мен има проблем, че го искат до края на септември, а околните фабирики в Шведско се правят на много заети, нищо че не са евтини.
Платките и компонентите ги осигурявам аз, стенсила може да го поръчаме по спецификация (въпреки, че имам и един готов)
Пишете на лични, аз ще гледам да пиша на колегата по-горе който си е предложил услугите.
|
| Чет Сеп 06, 2018 3:25 pm |
|
 |
|
milmar
|
Имам намерение да подобря SI на платката си (на която има DDR3, USB,HDMI и т.н. ) като преправя капризните линии от microstrip на stripline. Не съм поръчвал до сега платка с "Buried via" и се колебая дали да се възползвам и от тази опция. Технологията на стандартните вии предполага метализация заедно с виите, и на крайните слоеве. Не разбирам дали и със скритите вии ситуацията е същата. Ако имам "buried" вии от примерно слой L3 до L6 при 8-слойна платка примерно, също ли ще имам удебелена "крайна" мед на слоевете 3 и 6 в случая? Конретно за eurocircuits става въпрос. Не открих обяснения.
|
| Пон Сеп 17, 2018 2:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе най-добре им пиши. Аз лично досега не съм посмял да правя подобни неща, така, че после ще ми е интересно да споделиш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 17, 2018 6:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
същата е ситуацията. отделно L3-L6 ще е още по-неприятно като цена (е, зависи от стекъпа, все пак) във всички случаи трябва първо да договориш стекъпа, материалите, толерансите в дебелина/импеданс, какви вътрешни метализации могат да направят на поносима цена и чак тогава да отпочнеш проектирането. не знам дали eurocircuits са подходящия изпълнител на подобни платки.
пък и не схващам връзката между 'подобряване на SI' и заритите VIA-та. DDR3 надали е на повече от 800MHz и стъбовете на нормалните VIA-та не оказват особено видимо влияние. ако все пка ти е такъв случая, back-drill може би е по-евтина опция, отколкото зарити VIA-та. във всички случай трябва да можеш да ги компенсираш с топологични мерки при няколко итерации със симулация.
|
| Вто Сеп 18, 2018 12:00 pm |
|
 |
|
milmar
|
Заритите VIA-та нямат отношение към SI в моя случай, търся 500-600MHz. eurocircuits не правят разни laser drilled и други с контролирана дълбочина, пък и идеята беше да преминавам между двата слоя без да се насищат крайните слоеве с излишни вии. Пуснах им запитване, вероятно няма да се възползвам от тази опция, защото ще има удебеляване на слоевете заради тези вии и ще трябва да смятам всичко отначало и не се знае дали ще ми пасне пдобен вариант  . ПП Стека е обърнат, с 4 ядра и L3, L6 са лесните за VIA.
|
| Вто Сеп 18, 2018 12:47 pm |
|
|