|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Тони, моя човек му платиха по друг проект. Не е за това сателитче. Предполагам са го играли посредник на чужда фирма. Те няколко пъти пускаха обяви в джобса. Трябваха им професори, доктори, хора с доказан предишен опит в космическите техлоногии просто да ги пишат по проектите. Такива кухи фирми крадът от нас. Вместо тези пари да се използват за нещо реално полезно за обществото те ще отидат точно за джакузита и басейни и някой джиБ. А специално федерацията на радиолюбителите в момента се тресе от скандали и проблеми. Един лисичар я е приватизирал, променили са устава да се самоизбират и ако някой клуб шавне го изключват. Реално са 15-20 човека дето са се окопали и няма мърдане. Има големи битки за тая федерация. Не знам по какъв начин като федерация ще участват. Бяха ги осъдили, че управителния им съвет е нелигитимен. Имат едни 70 000 лева спестени за сграда/офис дето всички се опитват да докопат. Един друг си е приватизирал ретранслаторите и си слага по кулите личното оборудване за да извършва търговска дейност с ГПС проследяване. И там е една българска работа.
|
| Чет Май 31, 2018 10:26 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Явно доста изпаднали хорица ако драпат за някакви 70 хил ...
|
| Чет Май 31, 2018 2:52 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
С двама от девелопърите сме приятели (единия антенаджия, другия RF). Не че нямат кусури нещата им, но работят яко хората. Иначе шефът им е лайно, при това много рядко и самодоволно, но в намирането на пари няма равен. Едва миналата година спечелиха един евро-приект. До тогава всичко им бяха частни инвестиции. С две думи фирмата не е куха. Не съм им гледал сайта и не знам каво са показали, но опредделено не е радио-бийкън. Последно гонеха 200 Mbps, и 100 да постигнат за тази кутийка е страшно много. както се казва, който е пуснал модем над 50 Mbps да хвърли първия камък. Еле пък в Ку-банда.
Пифе, приятелят ти с ФПГА ти е казал половината истина - че е получил добри пари. А че се тутка като бабичка в аптека не ти е казал, нали. И че накрая си завърши проекта, защото остана без работа и се влачи по фирмите да проси да го назначат. Голем военен и професионалист !(професионалист != специалист).
Ще ми е интересно да чуя мнението на Ицо.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Май 31, 2018 4:06 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ще си признаете накрая кой го е правил  А кой е прибрал парите е ясно, че няма да разберем 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Май 31, 2018 4:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Дан, аз не знам те какво рпавят, виждам какво са изстреляли, информацията е директно от наса, а и те самите са писали на сайта какво изстрелват. Какво друго разработват не знам ,но според мен фирмата си е леко куха. Погледни съдружниците, погледни свързани фирми, там са навързани 100-на фирми, и по някаква причина са свързани с овъргаз. Може да са се хванали да правят нещо за тях, те имаха разни идеи но не знам до къде ги докараха. В най-добрият случай са хванали овъргаз за шарани да им правят нещо, а между временно са изцоцкали 1.2 млн от еврофонд, все още не всички но са в процес на цоцкане. Има търговски регистър може да разгледаш, аз вече разгледах и това което виждам си е чиста схема.
|
| Чет Май 31, 2018 4:19 pm |
|
 |
|
Pif
|
Дан, моя човек не е военен и от 10 години работи на едно и също място. Не са го уволнявали нито си е търсил работа. Явно става въпрос за друг. Не ми е казал всичко. Не съм и питал. Само спомена за модулациите и че го прави за тях. Като го видя ще го разпитам за подробности.
|
| Чет Май 31, 2018 4:29 pm |
|
 |
|
fred
|
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06 ... _idvaha_v/Свидетел по КТБ: Парите за Бареков първо идваха в пликове, после в чанти, а накрая в чувал
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Юни 01, 2018 11:14 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Аз се сещам и за още един съфорумец, който е работил по проекта , но си трае:) Като радиолюбител ще си позволя да внеса някои уточнения относно участието на БФРА .Казано накратко - федерацията няма пряко участие в проекта а само съдейства за радиочестотите. Доколко е редно комерсиален проект да използва любителски честоти е друг въпрос. Все още не може да се говори за някакъв успех , тепърва предстои да видим и чуем дали работи.
|
| Пет Юни 01, 2018 11:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И като запознат, по всичко което чета те са качили едно радио бийкънче, дори не знам дали са го правили те в 70 см банд. И доколкото видях от сайта им това което предава е базова телеметрия. Та това така ли е или не, иначе на сайта им се виждат модули да комуникация в някакви други бандове ... ако ги имат защо пускат бийкън ан 70 см ?
|
| Съб Юни 02, 2018 12:30 am |
|
 |
|
Pif
|
Пруф ъф консепт. Ако могат това - ще могат и друго. Ноу-хау от 1во лице.
|
| Съб Юни 02, 2018 10:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм кое точно е прооф оф концепт, на кое, на механиката която е супер проста, или на бийкъна който едва ли ще се изпозлва за други цели. Айде може да каже човек на соларните панели и захранването, ама те са статични та ева ли нещо може да им се омота, захранването ... да има някаква логика но и на земята може да се тества със същия успех. Да имаш модули на по 50 Mb и да качиш бийкънче на 100 kb малко несериозно ми изглежда, не е икономически обосновано поне за мен. В смисъл плащаш за изстрелване а тестваш нещо ... е не че някой може да не се оправи и със 100 kb, ама аз не разбрах дали е двупосочно, май не е. Разбирам да имаше сложна механика, отваряеми панели .. а те реално имат само едни 4 антенки. как да е , интересно ми е това само за усвояване на пари ли се прави ли им и друга цел, ако има някой по-запознат.
|
| Нед Юни 03, 2018 2:06 am |
|
 |
|
Ицо
|
.
|
| Пон Юни 04, 2018 8:33 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ицо, БФРЛ няма никакво отношение към честотите. За тях отговаря КРС. Само от тях можеш да поискаш инициал за ретранслатор. Особенно сега БФРЛ е спортна федерация която няма нищо общо с радиолюбителите и радиолюбителството. Те се регистрираха като спортна федерация за да приберат едни субсидии покрай лисичарството. Реално използваха името и бившата вече членска маса за да докопат кинти. Как точно стоят нещата с ретранслаторите на ниска орбита - не знам. Не мисля, че КРС може да има отношение към сателит който не стои на фиксирана позиция над нас а си обикаля постоянно. Освен да му е дала инициал не знам какво друго може да има общо. А и не виждам кое е комерсиално в случая освен финансирането. Няма да се продават телекомуникационни услуги на 3-ти лица нито ще се препрадават съобщения с комерсиална цел.
Я го кажи кой е тоя колега тука дето се скатава и не казва нищо.
|
| Вто Юни 05, 2018 12:56 am |
|
 |
|
Ицо
|
Много добре зная какво прави КРС. Оказва се обаче , че за това сателитче трябва да се произнесе ИАРУ. И тъй като това формално е радиолюбителски проект , съгласуването се прави с ИАРУ , но минава през БФРА . Поне моята информация е такава. Относно това кой е работил по проекта - аз познавам двама души от този форум. Единият не се е появявал много време тук , а другият вече не работи там и ако реши , може да си каже.
|
| Вто Юни 05, 2018 8:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Юни 09, 2018 7:46 pm |
|
|