Отговори на тема  [ 160 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Следваща
какъв е този чип? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: какъв е този чип?
дефакто в тоя ИГБТ модул са вградени и драйверите, тъй че няма гейтове, има само 6 ТТЛ входа

но в случая вече се отказах от ремонт, щото дори да издиря истинския производител някъде из дълбините на китай, дори да се навият да пратят платка, не се знае какво ще ми пратят, коя точно ревизия от кой точно гараж и не се знае дали ще се разбере с другата платка на лицевия панел, малко съм скептичен за китайците, просто няма смисъл да се занимавам повече

Вто Май 08, 2018 7:20 pm
Профил

nik написа:
аз лично не примем такива тарикатлъци под никакво оправдание, нито да правя, нито на мен да ми ги прилагат

Прав си за себе си - но проблемът е че масовия купувач говори като теб, обаче като купува гледа откъде да го вземе на половин цена. Имаше разни фирми дето се опитваха да държат нивото и да разчитат на лоялни клиенти заради качеството - например Miele в битовата техника, но май и те не издържаха се поквариха като останалите.
Субару правят в Япония твърдейки че само така мога да запазят качеството - не знам как успяват, тука едно тяхно автомобилче почти базов модел почва от 50хил.лв без ддс, но наистина имат по някой друг купувач. Мазда и те върнаха втората генерация на 6-цата в Япония да се прави, но пък останалите им модели станаха френско-фордски кенефи с 1.6hdi.
Реално конкуренцията и лобирането още повече влошават нещата - еко норми примерно за автомобилите, ESP и TPMS задължителни и се слагат на кола с ръчни джамове :rolleyes: Е как бош и сие да не просперират и покрай тях някой други.

Вто Май 08, 2018 10:23 pm
Профил

Ник просто не си дорасъл до там да осъзнаеш кое какви негативи и позитиви генерира. Дорасъл имам в предвид размер на бизнеса.

Вто Май 08, 2018 11:59 pm
Профил

дано ме разбереш - надявам се никога да не дорасна по начина по който визираш

Сря Май 09, 2018 12:16 am
Профил

Е то може да се избере подходящ заместващ контролер и да се напише програма. Обаче ти ако имаш програмата може да си направиш своя собствена марка инвертори. Според мен програмата е 95% от цялото изделие. Няма реална защита на авторското право и са заключили програмата. То може и лазер ROM да е дори. Сметни ги частите като пари и колко струва цял инвертор. Аз поръчах за 36лв. 8гб. RAM памет. Тази интегралка сигурно струва стотинки като материал. Но ти гледаш чисто материално на нещата. В смисъл физически. То една песен няма нито обем нито тегло, тогава новият албум на Judas Priest не струва нищо, така ли ? :)

Сря Май 09, 2018 2:36 am
Профил

Трудно ще те убедя в нещо в което не вярваш, а ти няма да как да ме убедиш в нещо което съм вярвал и съм установил че е грешно, няма смисъл да коментираме повече.

Сря Май 09, 2018 3:28 am
Профил

Преди време, един човек купил rfid дубликатор от мен, заяви, че му трябвала само "записвачката" от дубликатора, за някаква негова цел. Стана ми малко смешно, при положение, че дубликатора има само микроконтролер и интеграла с операционни усилватели.
Реално трябваше да му направя някакво друго къстъм устройство, ама честно казано ме домързя да се занимавам, като се има предвид какво беше готов да плати.

Сря Май 09, 2018 3:49 am
Профил
Такова нещо -китайски хардуер с европейски софтуер и изделието да се предлага от няколко различни (иначе конкурентни) европейски фирми съм виждал само когато софта (а може и герберите) да са от оупън сорс работна група. Случая едва ли е такъв -по-скоро ще е като изброените в 'дилеми със стругове' - китайски хард с китайски софт и единствената добавена стойност в Европа - европейския етикет , т.е. класическа схема -мидълмен и заради етикета изделието от 200 афро (Китай), става на 400 (УК). Да бяха само инверторите, човек да пее и да играе. Чисто законово тея фирми могат да твърдят все пак , че добавят стойност под формата на услуга -доставка на стоката на удобно (до гъ$а на афро-клиента). Ако са тежки китайски машинарии, това си е сериозна услуга, ако е леко изделие, нИнам - по-скоро е прецаквация за клиента да пазари такива 2-3 кг китайски чакмаци от Европа.

Чет Май 10, 2018 12:02 am

принципно не виждам нищо лошо ако клиента има правото на предварителен информиран избор
няма нищо лошо ако стоката е произведена в китай от някой друг и тия само слагат нови етикети и препродават - но клиента има правото да знае това предварително, а не да лъжат че са производители
няма нищо лошо ако от епъл искат да прецакат всички дръзнали да сменят счупения си дисплей със следващия ъпдейт - просто клиента трябва да се информира при покупката - тук е детски лагер и ще те дебнем да ти намажем веждите с паста за зъби
също така трябва да се информира и преди инсталиране на ъпдейта - установена е промяна в хардуера, след ъпдейта дисплея ще спре да работи, а не да го инсталират без предупреждение за заложените капани

не съм запознат със законите но мисля че много станаха фирмите вървящи по ръба на закона и дори прекрачвайки го, или ако не са го прекрачили то е защото лобитата работят по въпроса активно

Чет Май 10, 2018 1:40 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Какъв е този транзистор :roll:

Прикачени файлове:
IMG_20180520_144113.jpg
IMG_20180520_144113.jpg [ 5.94 MiB | Прегледано 4611 пъти ]
Нед Май 20, 2018 2:54 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

BUP314D

Нед Май 20, 2018 2:59 pm
Профил
Аватар

Олекотен... :lol:

Да не взриви някой серво-драйвер бре?

Нед Май 20, 2018 3:03 pm
Профил

Благодаря!
Не някой преди мен го е детонирал :) . Вградения спирачен резистор е изгорял 8O

Нед Май 20, 2018 3:11 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Ръбът на закона е плаващ ( върху три костенурки :) ).

Пон Май 21, 2018 11:42 am
Профил

Снимка на спирачния резистор :)

Прикачени файлове:
IMG_20180521_152312.jpg
IMG_20180521_152312.jpg [ 5.62 MiB | Прегледано 4511 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_20180521_152322.jpg
IMG_20180521_152322.jpg [ 6.35 MiB | Прегледано 4511 пъти ]

Предполагам обратното напрежение от мотора е било доста високо . .
Как най-лесно да тествам IGBT модула ? Обратните диоди са ОК и няма късо . Ще се получи ли коректно измерването, ако захраня моста с 9-10v и с един мултицет подавам напрежение на гейта а с друг меря напрежението U ,V ,W
Идеята е да го премеря без да го разпоявам :)

За сега пораженията са : въпросния транзистор , спирачния резистор , два ценерови диода , най вероятно и оптронния драйвер и един бушон .

Пон Май 21, 2018 6:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 160 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Следваща