Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
къстъм ABS кутийка 60x60mm 
Автор Съобщение
Мнение къстъм ABS кутийка 60x60mm
Здравейте,
проучвам възможността за изработка и производство на абсолютно къстъм малка кутия със специфични прегради вътре и батерия.
До колкото разбрах трябва да се направи шприц форма първо, което е най-скъпото от цялата работа.
Някой да знае България по-евтинка фирма, които рабтят по подадени Кад файлове и технология, или направо да се обръщам към китайците?
До сега от едно бегло запитване ми казаха 800 евро за шприц форма.

Сря Май 16, 2018 9:06 am
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: къстъм ABS кутийка 60x60mm
Хубава шприц форма 20-30к евра. Ако искаш да вади хубави кутийки и да издържи много бройки.
Разни хора правят по калпави за по 3-5к лева. За $800 не съм чувал. Може и да прави някой. Но тоя дето прави кад файловете трябва да е много наясно с технологията на правене, металите от които ще се прави, температурните им коефициенти в зависимост от пласмасата както и къде трябва да са сглобките и леяците. Нашите механични навремето съм ги слушал само за някакви закръгления говореха та има и нещо с ръбовете.

Сря Май 16, 2018 9:21 am
Профил
Първо си изясни на какъв шприц ще я слагаш - индустриален с непрекъснат процес , с необходимост от бързо затваряне с пневматика, бързо отделяне на отливката, охлаждане на формата.... Или на 'домашен' шприц-самоделка за малко на брой бавни шприцования с ръчно закрепване и отделяне на формата.

Сря Май 16, 2018 10:21 am
Аватар

незнам за колко кутийки става въпрос,
но ако не трябва да са много красиви и са в обхвата 1-1000,
направо да ти разпечатат каквото искаш.
Ще бъде точно както го искаш, ABS какъвто цвят поискаш
и доре голу толкова устойчиво, разбира се ако няма научни и
ненаучни фантастики.

Ако наистина отиваш на шприц, нищо не мога да кажа.

Сря Май 16, 2018 11:02 am
Профил

maiden написа:
До сега от едно бегло запитване ми казаха 800 евро за шприц форма.

Не си давай парите на този, който ти е казал такава цена. И приятел да ти е няма как да свърши работата. Само пакетът , ако се купува готов, струва поне 2000лв. Кажи от кой край на България си. Може и да имам познати в тоя бранш в района ти.

Сря Май 16, 2018 6:57 pm
Профил

Е не, не може да се генерализира, има хубави шприц форми и за 5 и за 10000, зависи от размера, по точно обема, или най-точно и двете. Ако някой ти е казал 800 по евтин вариант няма да намериш, но дори и за много малка кутийка това е ниска цена. Ти казваш 60х60 а третият размер колко е, това е много важно. Също така е важно дизайна на кутийката, дали ще е проста двуделна матрица или ще е по-сложна матрица. Трябва да кажеш какво качество търсиш, от там ще зависи и технологията на матрицата, обема е малък но ако се търси висока производителност трябва да е с охлаждане. от горните зависи на какъв шприц ще я правиш и какво закрепване ще има. Обема ако е кубче 60х60х60 това не е голям обем, става дори на тия шприцове направи си сам, въпроса е вече какво качество искаш да получиш.
Не знам кой ти е дал тази цена, за мен е малко невъзможна. иначе да се занимаваш с фирми в Бг смисъл няма, и за китайците няма смисъл, има фирми в Турция, те имат представители в БГ, работят на добри цени и сравнително бързо. Например сложен детайл 500х120х30 последно ми взеха около 10к евра, но пак казвам детайла е сложен, с големи освобождения, с много крепежи, с два типа финиш, гланц и шагрен.
Мога да ти дам контакти на човек в Бг с който работим , той представлява една от турските фирми.

Сря Май 16, 2018 7:51 pm
Профил
Това е кутията - 60x60x24

Сря Май 16, 2018 10:03 pm

Това са две матрици двуделни. Може и на една но обема между двете е доста различен и си иска симълация на пълненето, а това няма да ти го направят сигурно. От друга страна качеството не е кой знае какво, няма специален финиш, според мен 4-8000 евро. Ако не знаеш къде ще шприцваш не отивай при фирма която прави само тулинг, избери такава която ще ти произведе и кутии. Може да са турци или китайци, други не ти препоръчвам. Китайците оферират и цена на тулинга включен в детайлите, но ще трябва да поръчаш фостатъчно кутии.

Чет Май 17, 2018 7:30 am
Профил
Странно- изпратих запитване до 3 фирми с 3D принтиране и трите потриха доволно ръце и казаха, че е възможно да се изработи. Аз мислих, че ще е трудно на 3 D.
По същество доста от закръгленията ще се изправят, да не кажа всичките. Гледам максимално да опростя файловете

Чет Май 17, 2018 12:39 pm
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Не е ли кутийка за механизъм на кварцов часовник? Китайците мисля ги продават.

Чет Май 17, 2018 3:45 pm
Профил

То между 3д принтер и шприц разликата е от небето до земята. На 3д принтер ще ти струеа 15-20 лв на бр. а на шприца 15-20 ст. Матрица не се прави за 10-20 бр, прави се ако ти трябват хиляди.
Ако е за малко бройки има други технологи, 3д принта е за прототипи, тези които са за производство няма да ти хареса цената на детайл.

Чет Май 17, 2018 4:01 pm
Профил
Със сигурност нямам частните финанси за 10000 лв за шприц форма. Кутиите ще са макс 50 броя на месец
Погледнах 3D принтерите в youtube. Е, естествено има и скъпи има и евтини машини, но останах удивен от това какви неща могат да се правят. Ще направя 1-2 кутии във някоя фирма и ако качеството е приемливо ще си купя една

Пс: според вас кръговите движения в основата на кутията от какво са? Вижда се на снимката. Иде реч че не е отливка според мен

И благодаря на всички за коментарите и идеите

Пет Май 18, 2018 9:13 pm
Аватар

maiden написа:
...Пс: според вас кръговите движения в основата на кутията от какво са? Вижда се на снимката. Иде реч че не е отливка според мен...

Лошо съхранявана матрица или нещо е доработвано по нея.
Тъй като не е видима част от кутията, може да са следи от обработката от машината, но едва ли.

Пет Май 18, 2018 9:43 pm
Профил

Баш следа от фрезера са, но има едни по-леки и има едни които са си направо дупки, там има повреда в матрицата. За 50 бр, на месец от нещо такова никой не прави матрица, освен ако не го продава с много голяма печалба. 3д принтера го забрави, тези които ще ти свършат работа са доста по-скъпи от матрицата, всичко останало са играчки, евентуално да направиш някой прототип като рядко стават за функционални тестове, липсва им здравина.
За тия бройки и размер си струва да се обмисли дали не е удачно да се фрезова, но ако не се връзва сметката с фрезоване ти остава RIM технология, като вариант едно е да си го правиш сам, вариант 2 е да ти го прави фирма. Ако си го правиш сам и искаш да става наистина добре си иска определени неща, на първо място установка за дегазиране, на второ място е добре да имаш фабричен миксер и шприц, не трето място е хубаво да си направиш много гнездова матрица. Там матриците са или алуминиеви или силиконови. За 50 бр. на месец ще минеш със силиконова, но пък нея да я направиш много гнездова е повече играчка.
И РИМ и фрезоването няма да са много евтини, т.е. единичната цена няма да е стотинки в никакъв случай. С RIM може да докараш предполагам около 4-5 лв на брой, за фрезоване ми е трудно да преценя така като го гледам може да минеш и на cnc рутер, и ако е 4 шпиндела би трябвало да излезе някъде около 10-12 лв на час, предполагаме че ще има не-повече от 30-40 мин фрезоване. Може и по евтино да излезе, трябва да се огледа по-отблизо.

Пет Май 18, 2018 10:01 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

В този си вид детайла не е пригоден за фрезоване .. а до колкото схванах идеята е че не подлежи и на нагаждане .

Съб Май 19, 2018 1:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща