| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Изкуственият интелект
Големи реакционери сте се събрали тука. Аз ежедневно имам поне 3 задачи които мога спокойно да прехвърля на AI(стига да имах такъв помощник). Ако ми позволите да формулирам и аз един закон - за естествения интелект. "Ще разпознаете естествения интелект по това, че той никога не може да бъде заместен от машина и поради това не се страхува от AI."
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Май 13, 2018 10:29 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Никога не казвай никога. Едно време хората са казвали, че никога апарат по-тежък от въздуха няма да може да полети, въпреки че са виждали постояно как птиците около тях летят.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Май 13, 2018 11:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ще те видим, като ти ръчнат електропоковия нашийник и те напъхат в зоопарка, и майка робот ще показва на малко роботче, това мама е маймуна, а това е еволюирала маймуна, нарича се човек.
|
| Пон Май 14, 2018 12:30 am |
|
 |
|
Zdrav
|
И?... Самолетите изместиха ли птиците? AI вероятно ще ни надмине в голяма част от дейностите, нищо лошо не виждам в това. Друг е въпроса дали ще ни измести напълно и навсякъде. А трети въпрос е защо смятате че интелекта винаги се използва за придобиване на надмощие в конкуренцията. И защо проектирате този мисловен модел от себе си върху AI. С този взрив на сложността последните десетилетия имаме нужда от помощ. А конкуренцията с AI може да се окаже полезна.
|
| Пон Май 14, 2018 8:26 am |
|
 |
|
ike
|
"Друг е въпроса дали ще ни измести напълно и навсякъде." Да, ще ни измести напълно и навсякъде. "А трети въпрос е защо смятате че интелекта винаги се използва за придобиване на надмощие в конкуренцията." Софтуера в момента за какво се ползва? За благото на народа или има и вируси и radnsomware? "А конкуренцията с AI може да се окаже полезна." Не знам с какво ти е полезна конкуренцията на автомобилите, да не би да бягаш по-бързо от хората от преди 100 години?
|
| Пон Май 14, 2018 1:27 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Явно се чувстваш застрашен. Ако ще връщаме посоката на разговора отново към Judgment day аз нямам интерес да продължавам разговора. Няма да чуя нищо ново. Примера с автомобилите е нуместен.
|
| Пон Май 14, 2018 2:58 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
То е достатъчно изкуствения интелект да заеме всичко за което не е нужен естествен интелект- добив на суровини, производство, доставки, услуги. И тогава естествения интелект няма да има нужда да блъска за един хляб по цял ден ами ще се заеме с развитието си и с решаване на важните проблеми?
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пон Май 14, 2018 4:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Така е. От друга страна, проверката на статуса във "фейса" също може да бъде оставен на ИИ. 
|
| Пон Май 14, 2018 5:08 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ъхъ ... всички ще станат поети, композитори, ще се извисяват духовно и т.н. щото нали ще няма да им се налага да се бъхтят колкото за един хляб.
Иди обяснявай, че глада е огромна мотивация ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Май 14, 2018 6:35 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Така се почват утопиите. И +1 за глада на @palavrov.
|
| Пон Май 14, 2018 6:37 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Мда... само дето това са утопични страхове. В момента в чии ръце са: "добив на суровини, производство, доставки, услуги"? Вероятно в ръцете на благотворителни организации загрижени за бъдещето на децата Ви. Или не в ръцете на мъдри бизнесмени, които знаят че глада е изключително полезен за вас. Между впрочем nobodyshadow, опитваш се да инсинуираш, че AI е някаква централизирана и добре координирана организация. Или поне ще се стреми към това веднъж пуснат от бутилката. Интересно какво ще прави този свръх-организиран и централизиран демоничен интелект с придобитите ресурси. Вероятно отговора е ясен - ще ни е*е майката и после ще си ги навре някъде.
|
| Пон Май 14, 2018 7:53 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
|
Явно не стана ясен сарказъма. Точно обратното. За изпълняването на тези дейности не е необходим изобщо интелект, по-правилната дума ми се струва автономност. "Интелекта" ще е роб в ръцете на силните на деня. Просто ще може да се постигне много повече с много по-малко вложени усилия и разход, но това както винаги е било- ще бъде насочено да облагодетелства някой за сметка на друг. Просто до колкото по-големи възможности и сила има достъп човека, толкова по-голяма е опасността да си го натакова отзад. Всичко създадено от хората е за хората или против тях. И във всеки случай има някой недоволен. Далеч съм от мисълта, че тостерите и кафеварките ще тръгнат на война срещу нас... Но ако бъде създаден истински изкуствен интелект и той има силата да решава съдбата на човека- Смърт или робство е единственото нещо което може да укроти човека. То както и да го въртиш все на фантастика избива 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пон Май 14, 2018 9:02 pm |
|
 |
|
ike
|
Когато хората не са гладни се блъскат над проблема: мъжете ли са по високи или жените:SJW Triggered https://www.youtube.com/watch?v=uLRBodKsgTA
|
| Пон Май 14, 2018 10:18 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Е нямаше как да разбера тънкия намек за силните на деня. Те също явно са в някакъв организиран заговор против човечеството. Е тогава, ИИ ви е в кърпа вързан. Тука ме изгуби и като слушател. ... Интересно ми е кога за последно си гладувал ike. Ама ТИ кога си гладувал, не някой друг, когото си гледал в youtube.
|
| Пон Май 14, 2018 11:29 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Тези които блъскат за един хляб са по близо до понятието магаре отколкото интелект и не заслужават нищо по добро. Правилните хора са го измислили много време назад кое и как трябва да се случи. Определено плана не включва сульо и пульо да си чешат топките и пеят песни докато дебелеят на воля обслужвани от машини. Появата на АИ е неизбежно. Няколко милиарда човеци ще бъдат затрити на момента когато това се случи, а останалите веднага ще приемат нова религия боготворяща АИ. Парите губят смисъл, ресурсите са 100% на разположение на АИ. Очевадно е че малцинството което е успявало да мачка стотици години наред ще бъде най удобното прокси. Няма как да мине и без посредници между Бай Уй и АИ, и точно за там е голямата надпревара.
|
| Вто Май 15, 2018 12:40 am |
|
|