| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Пак почнаха да откачат на тема Lead Time
deleted
|
| Сря Май 09, 2018 12:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Скоро може да стане тройна и четворна в зависимост колко ще трябва да слагам един върху друг  .
|
| Сря Май 09, 2018 2:06 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Баси секса.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 09, 2018 3:26 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ако направят принтер за пасивни, цена няма да имат а и не е проблем принтери за керамика има, само и печка ти трябва след това
|
| Сря Май 09, 2018 3:44 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми то имаше някакви технологии да ги печатат през сито директно върху платката, ама нещо не се наложиха.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 09, 2018 4:02 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да ги печатат като сладки, нямам проблем ако със някаква средно голяма инвестиция става, защо и някой да не отвори фабрика
но първо трябва да се вдигнат цените на бензина, а те ще се вдигнат после ще вдигнат и лихвите, всичко по-реда си
п.с. керамиката не знам как ще я пекат върху платката, температурите са сериозни виж ако измислят хем органично, хем стабилно тогава може
|
| Сря Май 09, 2018 4:04 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Клавиатурите(за калкулатори и за компютри) масово ги печатат с електропроводимо лепило. Не е много устойчиво на влага, но ако се залее платката ще стане стабилно. Керамика върху платка предполагам че ще може да се пече с фокусирани лазери, върху затоплена платка. По едно време обещаваха пречатана електроника. $0.01 Flexible Plastic ARM Processor: https://www.youtube.com/watch?v=01y6bR6ETpAИдеята е да се ползват машините дето сега печатат списания, да си изпечаташ няколко квадратни километра електроника за 15 минути - а цената колкото едно едно списание.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Май 09, 2018 4:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за резистори става, ако преглътнеш толеранс от 40% и ТК от 1000ppm
обаче за кондери... те по принцип също се печатат, обаче керамичния диелетрик го пекат на много висока температура
|
| Сря Май 09, 2018 5:32 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ще стане, но не точно скоро
|
| Сря Май 09, 2018 5:52 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Не е като едно време шоколадите да са със станиол и да си ги навиваме кондензаторите 
|
| Чет Май 10, 2018 5:07 am |
|
 |
|
velio
|
Аз чух че минали 53 седмици...
|
| Чет Май 10, 2018 12:34 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е то това е безумно, кой купува компоненти за производство след година, баси.
|
| Чет Май 10, 2018 12:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
нали това писах - година почивка, като ги доставят, обратно на работа
|
| Чет Май 10, 2018 12:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тук не иде реч, да поръчаш след година като има наличност, а да поръчаш/платиш днес и да ги получиш след година.
Да ама след година е силно вероятно е планирания проект вече да е нерентабилен. И какво ще ги правиш поръчаните части? Кой работи в днешно време с такива хоризонти, да пазарува части за след година, освен ако не е монополист на някакъв специфичен пазар с гарантирана клиентела?
Отделно, че след година пък може ситуацията да е друга и цените да са паднали драстично. И тогава какво ще ги правиш тия компоненти, дето ще ти ги връчат на петорна цена...
За мен е безумно, аз лиид тайм над 8 седмици го третирам като отказ за доставка и търся спасителни варианти или се отказвам от проекта.
|
| Чет Май 10, 2018 1:30 pm |
|
 |
|
Pif
|
Аз от кога разправям, че бизнеса умира вие не ми вярвате. На мен са ми давали лийд тай след 8 месеца защото завода половин година произвеждал единия чип другата половина другия на тая линия и вече нямали от първия. Кой работи с перспектива - големите. Ако имаш 1-2-3 производствени линии произвеждащи за някой голям клиент е нормално да не те бърка лийд там 26 седмици. А дали е 26 или 52 няма голямо значение. Когато се очертават такива кризи ми се е случвало доставчици да се обадят и да предупредят. Но става дума за голяма фирма с големи обороти. Не за гаражно производство разчитащо на комет и насищане където падне.
|
| Чет Май 10, 2018 2:44 pm |
|
|