|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Гонило за птици ...
ако ти е равен пода, по-добре си купи една разглобяема клетка за скеле на колела. 4м не са толкова много. 2 чувала с пясък долу, двама мехиканеца го играят матор и един по-лек горе. дори и аз съм се возил на такова нещо нависоко, верно бях по-лек и да не забравиш колани, каски и т.н.
|
| Нед Апр 29, 2018 11:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дедо, ако беше 4 м щях да пея, не 4 ами 14  Тия от парка ми дават скелета, кабелите си ги напусках с тях ама си е мъка, освен това имам пуснати стоманени въжета на които са ми всички разводки, това скеле всеки път сглоби-разглоби, а и тия дето ми ги дават са .... качваме се но толкова неокомплектовани няма и в БГ, половината диагонали ги няма, парапети и други екстри да не говорим, под естетсвено няма, стъпва се на някоя дъска напречно .... та не ми се занимава със скеле.
|
| Пон Апр 30, 2018 12:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
Точно затова е по-дебелата сопа ....и ако още не е ясно, няма да се подпирам на нея 
|
| Пон Апр 30, 2018 12:12 am |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
ТоНu отворите са за вентилация и ако ги запушиш, ще направиш голяма грешка. Аз имам гараж, стар, чийто покрив беше с етернитови плоскости. Смених ги с нагънати метални, знаеш ги. И въпреки че имам вентилационни отвори, които обаче са ниско долу на нивото на пода, ти да видиш зимата конденз, та чак капе. Та сега ще пробивам вентилационни отвори под покрива, точно където са твоите. Там им е мястото. Съседа ми имаше същия проблем, едновременно осъвременявахме гаражите, но той вече ги проби и проблемът е решен. Но мрежата е задължителна, разбира се.
|
| Вто Май 01, 2018 9:32 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е тука зима няма, та това ми е по-малкия проблем, но аз ако слагам нещо ще е мрежа.
|
| Вто Май 01, 2018 4:21 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
ToHu, доколкото съм запознат с фърчащите добитъци, не жали пари за запушване на всички дупки. При тази височина, няма да се отървеш от тамошните птички.
|
| Вто Май 01, 2018 5:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами вчера заловика колибри, явно мрежата трябва да е с доста малки дупки. Кви ги диреше това колибри тук не знам, освен е дошло на аванта да ми пие остатъка от студените чяйове, няма кво да папа точно тука.
|
| Вто Май 01, 2018 6:49 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Да ситна мрежа, при това здрава. Имай предвид, че е възможно храната на хищните птици да вземе халето за укритие, а самите хищни птици - за място за хранене. Развият ли този условен рефлекс - спасение почти няма. И тогава освен нацвъкано ще има и перушина и прочее пилешки остатъци. Не съм бил в тази част на Света, но например в Африка бих се страхувал повече от термитите (баааси гадините - кльопат хартията като пасти, че и на тънък полиетилен не отказват).
|
| Вто Май 01, 2018 7:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хм, тук не знам дали ги има, ще проверя, в САЩ са проблем, особенно в някои щати е ужас, не третираш ли редовно ще ти изядът къщата преди да ти е изтекла гаранцията на хладилника ... то и с третиране пак хапват. В САЩ много от материала е импрегниран специално против тях, и пак го ручат гадовете. То там и други напасти има, едно .. не го знам какво е всъщност, беше се заселило на покрива, гризе като бобър и по цяла нощ тича, кво гони и то не знае сигурно. оттървахме се ама кой знае кога пак ще се появи друго. Но термиата по-малко ме притеснява, да хрупат палетата ако искат, ще им отделя дори ъгъл за хранене, предполагам джелязо и кабели не рупат  Плъхове ако се завъдят щя я лошо, то при нас няма как щото е доста подредено, няма къде да с екрият, ама в съседните складове, особенно тоя с храните за кучетаци ... но за плъховете ако не са станали мноого големи някой боен котарак е решение, може и куче, ама куче не, много гризе 
|
| Вто Май 01, 2018 7:13 pm |
|
|