|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Новини от страната
Аз тръгвам от news.google.bg - не са техни новини, а сборка от всякакви новинарски сайтове. Има някаква логика да подреждат, която не е зле. Отделно имат "покритие" на новината - дават няколко линка към различни източници за дадената новина, така че лесно можеш да избереш накъде да тръгнеш.
|
| Чет Апр 26, 2018 9:03 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Пълен, покрай бояджийството и шпакловките талафона не ми разпозна гипсирания пръст на неколко пъти и мобилния апп на ДСК се заинати да съм влизал с някакъв ПИН щото съм бил прекалил с провалите на пръстовите отпечатъци ... та след като прекалих и с непознаването на ПИН-а ми даде най накрая да си въведа името и паролата от веб сайата им за да мога да ползвам все пак мобилното банкиране и да си конфигурирам на ново пръстовия отпечатък. Та докато им псувах малоумния апп дизайн влезнах в сайта и се облещих - предният дизайн си беше ОК - това верно е същото недоразумение както на дир.бг ... та да прощавате, че занимавам аудиторията с глупости ама то бива ли заради едни изцапани с латекс и гипс ръце да не можеш да си ползваш мобилното банкиране ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Апр 26, 2018 9:22 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Сигурността винаги води до компромис с удобството.
Преди 15 -тина години ме водиха да ми покажат едно нещо, което се охраняваше с ирисови детектори.
Наложи се да прекараме около 30 мин. в един шлюз, заедно с домакините.
Така и не можахме да видим нещото. Още се питам, дали цялата случка не беше постановка.
Последна промяна lcr на Чет Апр 26, 2018 10:28 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 26, 2018 10:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не винаги, зависи дали се мисли и кой я прави, но като изпозлваш нещо отово нормално е да го изпозлваш във вида в който е.
|
| Чет Апр 26, 2018 10:27 pm |
|
 |
|
fred
|
Аз абсолютно съзнателно се държа далеч от Web дизайна защото само това ми липсваше, и без него съм много претоварен. Но съм виждал нещо за улеснено генериране на сайтове, темплейти или както го наричаха. Накратко нещо като шаблони, ползваш и само леко модифицираш. Та имам усещането, че нещо подобно използват. Иначе за механизма на "модното" съм съгласен, видяла жабата че подковават вола и тя тръгнала. И то наред, не само жабите  И както казах, въобще не слушат протестите на потребителите. В Дневник дори стачка обявихме, лозунги вдигахме... нулев ефект. Имам усещането, че по-лесно ще свалим правителството отколкото да ги накараме да върнат старият дизайн 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Апр 26, 2018 11:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами точно такива редко се изпозлват, да има готови темплейти в в повечето фреймуоркс, но реално дори и работещите с тях не ги използват, е има и клиенти които им се навиват ама. Сега при магазините е често срещано, имаше едно доста популярно преди няколко години .... ама ми излезе от главата, там има цели функционални темплейте, не само дизайни както е в темплейтмонстера. Веба е неблагодарна работа, има ужасна конкуренция, всякакви неможещи и полуможещи, както и можещи от места като украйна, румъния, които много подбиват цените, буквално работят за без пари, разбира се с темплейти и фреймурк от сорта на друпал и др.подобни. Има разбира се корпоративни клиенти, но в крайна сметка те плащат за визия, и не остава много за самото правене, т.е. ако нямаш и твой екип дизайнери отива работата. Професионално дизайн студио няма да падне под 10к за да ти предложи графичното оформление. След това някой трябва да го направаи. Много от тия студия правят и сайтове, workexpres и др. подобни фреймуорци, и техните продукти са най-зле. те по принцип като идея са мнооого далеч от какъв да е софтуер, скачат на възможно най-лесните фреймуоркс, и изпълненията са им много посредствени като код, иначе са графично издържани. Но за да имаш идобър екип дизайнери и добър екип девелопъри сииска да имаш сериозни клиенти, смело твърдя че в БГ такава фирма няма, винаги едното им куца. Естетсвено най-добре да си немеш професионалист да ти направи дизайна и друг професионалист да ти направи сайта .. да ама цената отива мноого дебело и клиентите вее скачат. Ние имахем такъв екип, наиситна мнгоо добър водещ дизайнер, както и много добър водещ разработчик, занимаваха се основно с наши проекти, но в един момент нещата взеха да се разсъхват и около 2012 беше малко по малко взе да се разтуря екипа, сега от 12 човека тогава е останал един който е повече поддръжка на някои наши неща и скоро и той ще си отиде. Аз възможност за правене на пари не видях, освен ако не точиш еврофондове и неправиш сайтове от по 3 стрнаички за по 200 к ... ама за там не ти трябва нищо, камо ли специалисти  Това е малко или много и в световен мащаб, с тази разлика че на пазари като САЩ, където има много повече клиенти, има разбира се и хляб за истински и сериозни фирми, но за съжаление дори и те взеха да пожълтяват. Но в тоя ред на мисли, един сайт не е дизайна, не е кода, еидн сайт е усещането и визията. Самите дизайнери не могат да ти кажат каква да е визията, те могат да ти я разработят. Затова и все повече такива неща минават през фирми които разработват корпоративни визии и концепции, това пък е изцяло маркетинг, та те дават предложения, клиента удобрява, и обикновенно те намират и дизайнери, и кодери да направят сайта. И като тръгнат на икономии .... как да е, смотан бизнес поне за мен. Ако си готов да правиш боклуци може и да има някакви пари, но иначе е мъка. Е може ид а се вържеш с някой рекламен или ПР монополист, или с подходящите бюрократи, и тогава ще имаш някаква работа, ама те тия сектори са отдавна заети 
|
| Чет Апр 26, 2018 11:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък си мислех, че цялата тази несъразмерност е за да изглежда по-добре на телефоня (щото не го ползвам за такива неща). То не друго, ама често са ми казвали за по-добър изглед да мина на мобилното им приложение.
|
| Пет Апр 27, 2018 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами може това да е било една от причините, въпреки че има и по-добри начини.
|
| Пет Апр 27, 2018 4:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
На ви един почтен сайт за пример, който никак не ми се връзва с по-добър изглед на телефоня, ама знам ли... Пък напоследък подобни почнаха толкова много да ми затормозват лаптопчето, че рестарт само на бразуера май не стига.
|
| Пет Апр 27, 2018 10:53 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Тея как си лъжат рекламодателите в очите 
|
| Съб Апр 28, 2018 12:07 am |
|
 |
|
Pif
|
Десен бутон на сивото поле, Inspect Element, десен бутон на елемента който се отвори отдолу, Delete Entry, затваряш отдолу едитора и си разглеждаш сайта спокойно без реклами. Отнема 10 секунди.
|
| Съб Апр 28, 2018 1:05 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Те пак като не са написали ,,моля копувайте нещата от рекламите``
|
| Съб Апр 28, 2018 1:34 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
значи другите се финансират непочтено? 
|
| Съб Апр 28, 2018 7:30 am |
|
 |
|
slav4o.com
|
|
| Съб Апр 28, 2018 1:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Тоест, ако не гледаме реклами, ставаме подстрекатели към престъпление и съучастници 
|
| Съб Апр 28, 2018 1:42 pm |
|
|