Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Изображение

8O :toimonster:

Сря Апр 25, 2018 9:01 pm
Профил ICQ

тия са объркали, това трябва да е на тон ... абе за 279 лв ще си купиш двупосочен билет, и ще си купиш черешите от пазара в Барселона, и пак ще ти останат пари .... това еко не е фотошопвано явно някой мнооого се е объркал.

п.с. а пък ако някой си купи, трябва да бъде убит на място с камъни, ак оима толкова тъпи и прости хора трябва да с енаправи всичко възможно да не оставят никакво наследсво, дори и червеите не трябва да ги ядът ... аз познавам доста малоумници които харчат пари за всякакви простотии, но и най-тъпите от тях не биха платили тая цена за кило череши.

Сря Апр 25, 2018 10:13 pm
Профил
Аватар

Е аз без да го гледам под лупа виждам че е фотошопнато. Не знам има ли такива балъци дето да продават/купуват череши на тая цена.

Сря Апр 25, 2018 10:39 pm
Профил ICQ

Я малко по темата, вие къде се информирате за новините от страната, преди преглеждах дир.бг но ся го направиха неизползваем, и повечето новинарски портали са такива. Кой сайт е надежден като инфо и като визия.

Чет Апр 26, 2018 2:35 am
Профил

Никъде, не ме интересуват, ако стане някакъв катаклизам предполагам и тук ще го спомене някой. Избягвам да чета новини, особенно Български, занеш ли колко ми е добре. Слушам мексиканските ама грам испански не вдявам та само ги слушам :)

Чет Апр 26, 2018 6:47 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
Я малко по темата, вие къде се информирате за новините от страната, преди преглеждах дир.бг но ся го направиха неизползваем, и повечето новинарски портали са такива. Кой сайт е надежден като инфо и като визия.

Канал 1

Чет Апр 26, 2018 9:33 am
Профил ICQ

pipilica написа:

Като визия (подреждане на новините в хронологичен ред без много шарении) мисля, че най-близко са 24 часа и Фокус.
И аз ползвах дирбг и вече - не.

Чет Апр 26, 2018 10:39 am
Профил
Аватар

аз и дневник не отварям вече. но там е не само до визията. безпристрастността им се губи от доста време и като смениха визията вече абсолютно не става за четене.

на дирниците също им куцаше контента. и вместо да копаят в тази посока, смениха визията, а проблемите с контента си останаха.
въобще качеството на журналистиката драстично падна. некадърно се превеждат статии. особено смешно става като преведат от английски статия на руски. дотолкова не се чете, че почваш да търсиш оригинала, поне да видиш за какво става въпрос.

руските сайтове също са ми малко странни с отварянето на десетки табове и всякакви реклами от Ванга, през уникално средство за глисти и стигнем до увеличаване на пениса. а и трудно се ориентирам в стотиците сайтове кой към каква истина се придържа. може би повече от половината са на чужда хранилка и шума от тях често е по-голям от придържащите се към проверени факти. дори Марчето понякога си позволява език на ръба на културния изказ. в известен смисъл съм учуден, че държавата ги търпи. излиза, че в Русия има по-голяма демокрация от на запад - има всякакви мнения, някои дори са си чист фейк, но ги има.

за качеството на чисто нашенските новини донякъде ги разбирам джурналята. много трудно е да анализираш мислите на хора като мин. преда, МВР министъра и особено на глав. сека, партийния ръководител, шефа на парламента, глав. прокурора и подчинените му артисти... особено ако такива няма.

---

колкото до черешите - имаше такива цени на нашия пазар, но зимата. и бяха нейде от латинска америка.
ще видим тази година местното производство как ще стигне до пазара.

Чет Апр 26, 2018 11:33 am
Профил

За дирниците - горе цъкаш на "днес", местиш надолу докато стигнеш до карето "най-четени", под което има "Всички новини". Цъкаш на него и ти излизат в стария ред, мисля.

За раздел "IT" също има подобно.

А че "визията" за нищо не става, няма 2 мнения по въпроса. При нас съм забранил да се говори за "Материал дйзайн" и подобни недоразумения (конкретното е подобие на "дизайна" на на windows-ите след 8).

Купуваш си 30 инчов монитор, влизаш в такъв сайт, и целия 30 инчов монитор се пълни с 2 изречения + 5 икони с бебешки дизайн, ако изобщо има изречения върху страницата. Но пък за фон тече някакво безсмислено видео.

Тъжна работа е, когато на ръководни постове в IT сектора процента инфантилни педерасти нарастне над определен процент, ама докато сме либерасти, това ще е положението.

Чет Апр 26, 2018 12:22 pm
Профил ICQ

Не го бях виждал редизайна на дир.бг - ужасен е. Няма общо с "материал дизайн" - просто е вопиюща липса на дизайн.
Материал е друга бира в която акцента е върху плавните анимации и трансформации на съдържанието а не толкова колко съдържание да се покаже и как точно да се подреди - докато в дизайна на дир.бг мястото е просто непохватно похабено в снимки с малко текст ... парад на посредствеността и безхаберието ...

Чет Апр 26, 2018 2:36 pm
Профил

Е и аз го отворих да видя какво се възмущавате, нищо страшно, тенденции.....
За какви IT специалисти говориш, няма такива, разни академийки и университети бълват сган която не става за нищо, дават им дипломи и ги наричат IT специалисти, поне на кирилица да го пишат да не се бъркат хората ... Ай ти ...и за да е на правилен Български следва да е Хайде Ти ...не искам да мисля по тая тема толкова рано, има кой друг да ме изнерви...

Чет Апр 26, 2018 5:02 pm
Профил

Нещо става с тези Web дизайнери напоследък. Не знам защо но почнаха да правят напълно еднотипни но ужасяващи дизайни - огромни бели полета режещи очите, резки скокове в големината на шрифтовете, контрастни цветове... всичко възможно да шокира зрението. И точно това което ти трябва с едни дребни буквички. Сякаш една и съща фирма им е правила дизайна. И като изразиш недоволство /и то масово/ стоят си на новото и не мърдат от него.

Гледам и ДСК го направили в същият стил а аз там редовно влизам защото всичко възможно по Интернет го плащам. Преди спокойно и подредено сега пълен хаос и реже очите. Пълен отврат.

Чет Апр 26, 2018 6:12 pm
Профил
Аватар

ползва се някой готов фреймуърк и сайта изглежда 'модерен'. и неизползваем.
в момента началната страница на дира е 5050 реда, фейса се споменава 268 пъти, туитера 403, гугъля е по средата - 293.
да се чуди човек къде е влязал...

Чет Апр 26, 2018 6:42 pm
Профил

ДедоБоре написа:
ползва се някой готов фреймуърк и сайта изглежда 'модерен'. и неизползваем.
в момента началната страница на дира е 5050 реда, фейса се споменава 268 пъти, туитера 403, гугъля е по средата - 293.
да се чуди човек къде е влязал...

И аз това си помислих, използват някакъв "модерен" фреймворк. Ама всичките сякаш по команда извъртяха в тази посока. А е отвратителен, реже очите, огромни снимки, огромни бели полета, въртиш като луд докато намериш каквото ти трябва... В Дневник цяла стачка им организирахме с протести и нулев резултат, не върнаха старият дизайн.

Чет Апр 26, 2018 6:50 pm
Профил

Модерните фреймоуркс водят до други дръвчета, дизайна не е от тях, фреймоурка не предлага дизайн, той си е точно фреймуорк. Дизайна някой сяда написва си CSS-те, някакви темплейти и това е. Просто такава е модата, неясно защо, защото
1. иван видял драган
2. петър видял от иван
3. хасан за да не осатен назад и той като петър
... ама това че драган забивал пирони, иван уж завивал винтове, петър занитвал пък хасан завивал болтове няма никакво занчение, щом драган работи с чук, значи всички работят с чук ... те такъв е принципа.
Още като навлезе тая тенденция им забраних на мойте изобщо да си помислят за такива дизайни, то вече и не останаха при мен, та това не ми е грижа. Нарича се one page website или нещо в подобен смисъл беше, вече съм го забравил, но това беше преди години, тя се изроди още повече от първоначалната си концепция.
Значи в обши линии какво става, има хора без работа които по цял ден цъкат теми на фотошопа и ги качват по някакви сайтове като темплейтмонстер и други подобни. Съответно недоебани дизайнерчета и фирмички, както в много случаи и недоебани IT специалисти натоварени с новият сайт на фирмата ходят и ровят там. Някой вземе че се излъже, дори може и да му върши за него си работа. Тогава някое друго от тия фотошоп безделничета вижда че тая тема се продава, дай ще направим подобна тема, и тоя да направи, онзи да направи, накрая всички топ 50 теми са горе долу такива като структура. От там недоебаните фирмички, дизайнерчета и IT си мислят я колко велико, всичко това правят и ние ще правим това ... и така ... като всяка мода. Това дали е функционално, лесно за изпозлване, отдавна не е в полезрението нито на разработчиците, нито на клиентите им ... важно е да сме педераси, няма значнеие дали ни харесва или не и ще има ли кой да ебе косматите ни гъзове ...

Чет Апр 26, 2018 8:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572 ... 1075  Следваща