Отговори на тема  [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 258  Следваща
новини от производителите на МЦУ-та... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: новини от производителите на МЦУ-та...
palavrov написа:

Правят точно това, което всички очакват от тях... и под всички имам предвид всички ;-)
За феновете им работата с линукс тулове е абсурд, естествено те очакват да компилират линукс кърнел с VS и това им се предлага. За останалите като мен аз като чуя че линукс ще се компилира "само" с VS (или който да е друг комерсиален компилатор/среда) ме избива на смях, точно това очаквам от MS ;-)

Чет Апр 19, 2018 10:06 am
Профил

Те микромеките са си направо аматьори в сравнение с Оракъл в това отношение - вчера четох, че вече трябва да си плащаш като ползваш java ... а той android си е java ... добра причина за гугле да ивестират в собствен ОС.

Чет Апр 19, 2018 11:20 pm
Профил

Ауу оракъл лоша дума, вее като я чуя и се изприщвам, аз мислех че със САП е мазало, но с Оракъл не е по-малко. Купихме един техен продукт, до тук в лицензи и интеграция горе долу колкото изализа интеграция на САП, само дето всичко това отиде в коша и започваме от начало, и още толкова като мин само докато тръгне ... оказва се че Оракъл продават "фючърси" ... най-съществния модул изобщо не е бил наличен към момента на покупката, да не говорим че дори и сега не е достъпен за дистрибутора с който започнахме. Та първо разправия да прехвърлим към Оракъл България защото те имат достъп до този модул, след това се оказа че нищо от предната интеграция не е като свят дори ибез тоя модул, а за тоя модул трябва всичко да се започне от начало, и за да е пълно щастието той работи само на версия 13 а ние сме с версия 12 .... ммммм вече като чуя Оракъл и почвам да ме избива на агресия.

Чет Апр 19, 2018 11:53 pm
Профил
Аватар

аз имам 54510, 520 не съм пипал.
но 520 е друг дизайн въобще. вече е с 68020, ко-процесор и други шукарии.
има 'С' версия, която е шарена, така че с някаква смяна на фърмуера от 520А на 520С би трябвало да почне да вади и шарении.
доколкото схващам няма нива на цветовете - HSYNC, VSYNC и три цвята. ако скопа е при Ицо може да го отворим и да бучнем една сонда да видим дали вади шарения, нататък ще барне малко FPGA-то и не мисля, че ще има проблем. екрана обаче е по-голям

Пет Апр 20, 2018 7:23 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ауу оракъл лоша дума, вее като я чуя и се изприщвам, аз мислех че със САП е мазало, но с Оракъл не е по-малко. Купихме един техен продукт, до тук в лицензи и интеграция горе долу колкото изализа интеграция на САП, само дето всичко това отиде в коша и започваме от начало, и още толкова като мин само докато тръгне ... оказва се че Оракъл продават "фючърси" ... най-съществния модул изобщо не е бил наличен към момента на покупката, да не говорим че дори и сега не е достъпен за дистрибутора с който започнахме. Та първо разправия да прехвърлим към Оракъл България защото те имат достъп до този модул, след това се оказа че нищо от предната интеграция не е като свят дори ибез тоя модул, а за тоя модул трябва всичко да се започне от начало, и за да е пълно щастието той работи само на версия 13 а ние сме с версия 12 .... ммммм вече като чуя Оракъл и почвам да ме избива на агресия.

С всичко напоследък е така. Тия корпорации преядоха и взеха да правят пари от въздуха. Взе да излиза по-евтино да си наемеш екип, дето да ти свърши квото трябва, отколкото да плащаш милиони за некви неща, дето дори не работят.

Пет Апр 20, 2018 1:23 pm
Профил

To няма лошо да преяждат и да наемат екипи... проблемът е в умишленото съсипване.
В случая с IoT няма какво толкова да се съсипва, поне аз не знам читаво решение за което да се притеснявам. По-скоро М$ ще се опитат да си заплюят парче от баницата, но така ще го заплюят че да те е гнус ;-)

Пет Апр 20, 2018 1:35 pm
Профил

ДедоБоре написа:
ако скопа е при Ицо може да го отворим и да бучнем една сонда да видим дали вади шарения, нататък ще барне малко FPGA-то и не мисля, че ще има проблем. екрана обаче е по-голям

Не е, тъкмо преди да замина преместих всичко от лозен на кукуш. Монохромен е талавизора, аз дори не съм хлефал дали е с магнитно или с електростатично отклонение, всъщност винаги съм мислел че е електростатично, все пак скоп, зелен :) Бех го разкостил веднъж да сменям батерия но тогава не бях видял това с фокуса и не го огледах около тръбата.
П. С. Дедо май е постнал в друга тема ;)

Пет Апр 20, 2018 5:11 pm
Профил

Ами те имат от години едно erp което е стенд алон, всичко е при теб. Преди две години се появи един образ който каза ей тук сме го направили клауд, 90% като старото, с много нови функционалности. Клайд разбирай web базирано. Правиха няколко презентации, убедиха ни, освен това идва интегратор, велик с хиляди инсталации... Да ама никой не каза че модул производство още не е прехвърлен, както и други модули. Категорично твърдеше че първо интегрираме склад и продажби и след това производство, не им знам структурата на базите и нямаше какво да кажем. Да ама първо тоя велик интегратор, с тоя ди огис и екип не бил правил нито една интеграция за производство. После тъй като е арабеска от Дубай, нямал достъп до тоя модул дори и след като се появи. Абе... отиде един половин милион за първа фаза и месечните лицензи за това време и сега всичко наново, с нов интегратор, като само за интегрция е още толкова. Сега борим оракъл да не се плащат лицензи следващите 8 месеца ама да видим. Вината си е тяхна защото първо на подведоха, второ защитаваха великия интегратор а той хич хо няма...
Да си правиш сам цяло ерп е зор. Аз в едната фирма го започнах, там дейността е специфична и има много къстъм функционалности. Къстъма горе долу стана, обаче останалата част така и не се завърши, сега използваме две системи. Бяхме наели фирма с екип, обаче си иска да ангажираш ресурс който го няма.
Затова и се спряхме на оракъл, за рзлика от сап и други, там адаптация няма, не правят развой, само настройват. Функционалностите им пасват на нашите нужди, и уж се предполагаше че ще стане с мин. Ресура от наша страна, да ама не.

Пет Апр 20, 2018 5:24 pm
Профил

Intel ще променя бизнеса си...

Вече нямало да се фокусират само върху процове (и да се излагат с тях) а ще се правят пълна излагация - CPU+GPU+FPGA+3D+5G+...+... :D

Пет Апр 27, 2018 11:52 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
miro_atc написа:

Вече нямало да се фокусират само върху процове (и да се излагат с тях) а ще се правят пълна излагация - CPU+GPU+FPGA+3D+5G+...+... :D

бе не знаят какво д аправят с парите си.
изволниха аутомотив инфотейтмънта(и уволенеите се направиха подразделение на джагуар), закриха 3д очилата...
явно искат да се фокусират на нещо дето друг не го е правил досега

Пет Апр 27, 2018 11:58 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:

Чудя се дали ще пуснат едно такова в DIP40 пакет и съвместимо с 8088... :-k

Пет Апр 27, 2018 12:59 pm
Профил
Аватар

в плочки за баня да се преквалифицират

Пет Апр 27, 2018 2:27 pm
Профил

Абе не знам колко се излагат, за момента с единствения надежден доставчик на х86 процесори. В АМД е пълна излагация, нямат продукт който да не са го спрели години преди това което са обещавали. Кълняха се че балд ийгъл ще е наличен поне до 2024 да не говорим че според дока е до 2027 и току се пяви едно писмо линията се спира, всички направени поръчки ще се изпълнят но дайте количества по месеци в годините и те са обвързващи. Изобщо затварят тая линия, а на нея се прави и мерлин фалкон, който е едно поколение по-нов... Сега правим една разработка с V1000, хем не е ясно кога реално ще го има, хем колко ще живее. Официално от Април е в производство, ама колко и за кого отива...
Така че не са толкова зле Интел, пък че са решили да изхарчат някой лев... Те набравиха един алианс с АМД и след това им свиха лийд инженера на графичните продукти, всички очакват доста сериозен напредък в ембеднатите им gpu-та, дори се говори че има инженерни семпли, не съм го вождал още, с оглед v1000 мъките ни за сега няма нужда от още нещо на етап инженерен семпъл...

Пет Апр 27, 2018 4:11 pm
Профил

miro_atc написа:

Подушвам чипове за ultra smart смартфони ама поживём увидем.

Пет Апр 27, 2018 4:13 pm
Профил

Абе и ембедед сектора ги мъчи, предпочита се амд заради графиката най-вече. Дори не толкова перформънс колкото функционалност, мултимониторни приложения с интел са малко тегава работа за ембедеда. Отделно ати ядрата имат и добър перформънс, доста декодинг ресурс, то и ние затова v1000 борим, трябват ни 4 монитора най-вече, алтернатива няма. Е има химии, сега от един imx. 6 вадим 4 ама с измама, от там ограничени комбинации на резолюции и фрвйм рейт, да не говорим за ужасно ниския перформънс.

Пет Апр 27, 2018 4:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 258  Следваща