Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Чакай бе професоре, нали на теб всичко по проблема ти беше ясно, даже и готови юридически съвети съобразени с американската правна практика ръсеше тука....

Чет Апр 12, 2018 5:52 pm
Профил ICQ

Е, да разбера от два реда казано между другото от Цацата не съм обещавал. Ще почакаме, за тези четирима само се спомена.

Чет Апр 12, 2018 6:08 pm
Профил
Аватар

fred написа:
Цецо написа:
Абе спри се бе!

След теб :)

А така! Евала! Нема да им се даваш на манипулаторите! В атака!

Чет Апр 12, 2018 6:41 pm
Профил

Еее много се разгорищихте заради един полудоказан трикат или недоказан глупак. Каквото и да си говорим е бил съвсем наясно че нарушава ембарго и това което прави не трябва да се прави. Дори един документ да не беше издал, и една сделка да не беше сключил, самото знание на факта го прави съучастник в престъпление. Стига го мислихте, тоя стана ебаси хита.
Цецо ако питаш кой би отишъл в америкалнски съд, аз бих отишъл, и изобщо няма да чакам нищо от Българксата държава, вземам си адвокат и право в съда, всичко останало няма да е в мой интерес. Дори и да не пътувах до САЩ, това те обрича на един доста непроятен живот ако искаш да излизаш някъде навън, ако имаш свой бизнес, или пък искаш да работиш за сериозни фирми.

Пет Апр 13, 2018 2:53 am
Профил

ToHu написа:
Дори един документ да не беше издал, и една сделка да не беше сключил, самото знание на факта го прави съучастник в престъпление.

Я пак? Това по кой член на НПК го прочете?

Пет Апр 13, 2018 8:51 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
ToHu написа:
Дори един документ да не беше издал, и една сделка да не беше сключил, самото знание на факта го прави съучастник в престъпление.

Я пак? Това по кой член на НПК го прочете?

Не знам кой е члена, но определено е от хамериканското НПК. :wink:

Пет Апр 13, 2018 9:36 am
Профил

Desert Leo написа:

И кога станахме 51-а республика, че тяхната юрисдикция да се прилага у нас автоматично?

Пет Апр 13, 2018 10:04 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Desert Leo написа:

И кога станахме 51-а республика, че тяхната юрисдикция да се прилага у нас автоматично?

Не сме нито република, нито щат, а доброволно присъединена територия. Не знам от кога. Не очаквай справедливост или равноправие - хората си имат интереси и силата да си ги отстояват. Не твърдя, че така трябва да бъде. Просто това са фактите...

Пет Апр 13, 2018 11:02 am
Профил

Ми убегнало ми е това с "присъединяването" ;-)

Но ако трябва да бъда сериозен едва ли американците са много съгласни някой току-така самоволно да се присъединява към тях. Просто те си защитават техните интереси и в случая или някой техен прокурор малко се е изхвърлил, или по делото има неща, които не знаем. Мисля че ако имат улики те ще ги предоставят и ние ще се наложи да екстрадираме Желяжчо (и евентуално компания).
Да се надяваме че е първото... всъщност до предоставянето на улики както казва Цацата задължението на нашите органи е да защитават българските граждани. Надявам се че го казва искрено, а не от куртоазия ;-)

Пет Апр 13, 2018 11:21 am
Профил

Съвсем наясно е било нашето момче което се прави на наивник в каква фирма работи и с какво се занимава тя. Може би това е обяснението му толкова упорито да се измъква от американският съд, там дава показания под клетва и ако лъже удрят здрави шамари.

Влизаме в bgrabotodatel.com и какво виждаме там написано от хора работили в тази фирма?
Цитат:
12.08.2013 По отношение на Али.....намерих интересна информация за него:
http://www.justmugshots.com/florida/miami/2851738
Възможно ли е да сме работили за американски престъпник от ирански произход?

02.09.2013 По повод на коментара дали сме работили за престъпник - това със сигурност е вярно. Също може да проверите за собствена информация в търговския регистър фирмата, ще намерите само интересни неща ;)

https://bgrabotodatel.com/company/8750

А това е основният клюкарник където всеки постъпващ на работа се ориентира какво го чака.

Пет Апр 13, 2018 11:28 am
Профил

Вместо да четеш клюкарниците, отвори си справката от американската прокуратура и виж там в какво го обвиняват.
То ако имаше основания вече да го бяха качили на самолета...

Пет Апр 13, 2018 11:43 am
Профил

miro_atc написа:
Вместо да четеш клюкарниците, отвори си справката от американската прокуратура и виж там в какво го обвиняват.
То ако имаше основания вече да го бяха качили на самолета...

Ами колкото и да не ти се вярва те спазват процедурата. А според нея се праща искане и български съд решава дали да го качват на самолета или да не го качват. Толкова за качването.

Но по-важното, не измествай въпросът. Това е типичният начин да се избяга от неприятна истина. А въпросът не е в какво е обвинен а знаел ли е в що за фирма работи. Защото той твърди че не е знаел, понятие си нямал. Ама ето че в клюкарника ясно е написано, че шефа е "американски престъпник от ирански произход". Че и линк дават ама е старичък и вече невалиден. Написано го има какво остава за клюките във фирмата.

Пет Апр 13, 2018 11:51 am
Профил

Desert Leo написа:
miro_atc написа:
Desert Leo написа:

Не сме нито република, нито щат, а доброволно присъединена територия. Не знам от кога. Не очаквай справедливост или равноправие - хората си имат интереси и силата да си ги отстояват. Не твърдя, че така трябва да бъде. Просто това са фактите...

Като гледам не само те си отстояват интересите ами и някой от хората отстояват на американците интересите. При това безплатно, за разлика от руските тролове в dir.bg дето поне го правят за по 1 купейка на пост.

За протокола: Аз нямам нищо на против американското законодатество да важи изцяло и за българите, ако 1 ден преди това за българите почне да важат и арабските закони.

Пет Апр 13, 2018 11:52 am
Профил

ike написа:

За протокола: Аз нямам нищо на против американското законодатество да важи изцяло и за българите, ако 1 ден преди това за българите почне да важат и арабските закони.

Ако е за многоженството и аз съм за. Е, преди да кажем 40 години :)

Пет Апр 13, 2018 11:54 am
Профил

fred написа:
Но по-важното, не измествай въпросът. Това е типичният начин да се избяга от неприятна истина. А въпросът не е в какво е обвинен а знаел ли е в що за фирма работи.

Да, въпросът е принципен. И принципът е, че У НАС е редно да се спазват БЪЛГАРСКИТЕ закони. Законите са нещото което дават както права, така и задължения. Когато работиш в България и не извършваш правни действия от свое име с чужди държави си 100% в българска юрисдикция, демек си длъжен на 100% да си изпълняваш задълженията като всички български граждани и на 100% да се ползваш от правата като всички български граждани. Това важи за мен, за вас, за Желяз и за всички останали българи.
Ако някои върши престъпление по чуждо законодателство това си е негова работа, НИЕ нямаме НИКАКВО задължение към чуждото право. То НЕ важи за нас както като задължения, така и като права. Не може ние да поемаме задължения без да получаваме права. Не става. Ако Желяз имаше права като американски гражданин, той щеше да има и задължения като такъв. Но той няма нито едното нито другото! Така че какво е знаел или не е знаел няма АБСОЛЮТНО никакво значение. Ако американците искат да получат информация е редно да го поканят в качеството на свидетел и ако той се съгласи може и да им даде информация. Но ако искат да го обвинят трябва да докажат че или е действал в тяхната юрисдикция или че е нарушил приложимо право в нашата юрисдикция.

Пет Апр 13, 2018 12:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 1075  Следваща