Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
ToHu написа:
Според мен той много добре осъзнава че е действал незаконно нарушавайки ембарго, , много добре е знаел защо стоката преминава през България, и мого добре е знаел че е подсъдим.

Мислиш че в обявата за работа е пишело "ние сме фирма за незаконен трафик", а?

Човекът е почнал работа, най-вероятно без да си има грам представа в какво се забърква. Сигурно по някое време лампичките би трябвало да са му светнали че нещо не е съвсем чисто. Но това много трудно ще го докажеш. Освен това в случая аз не познавам някой на който да не са му светвали лампички що се отнася от внос-износ особено свързан с щатите. Примерно днешно време почти няма контролер без секюрити и почти няма секюрити, което да не подложи на контрол от щатите. Аз поне не се сещам за продукт в който съм участвал и за който да съм сигурен, че заядлив прокурор не може да се заяде. Мисля че точно ти много добре го знаеш това ;-)

Сря Апр 11, 2018 7:40 pm
Профил

Аз за знаене го знам, но и много добре знам какво става в такива фирмички, и как се случват нещата, повярвай не са го карали на сила да сключва сделки, а и много добре а му обеснили кое как се прави и защо, ако е искал можел е да напусне. Какво да го нищим, има си кой да го нищи, но аз лично не бих подкрепил нищо подобно просто защото бил Българин, или от съчуствие.

Сря Апр 11, 2018 11:08 pm
Профил

slav4o.com написа:
Добре ако фирмата беше изцяло българска, щеше ли да има нарушение на някой закон ?

Ако са продавали емаргова стока и в мометна е имало наложено емарго да, това е нарушенеи. Освен това лицензи и др. подобни, това също е нарушение. А ако са продавали и менте компоненти, това само по себе си е нарушение, не само покупката на неоргинални части за авиоиндустрията енарушение, също и продажбата им. Неверното попълване на документите също само по себе си е престъпление. Например когатп продаваме термални камери с висока резолюция, винаги се попълва декларация къде ще бъдат инсталирани, кой е крайният клиент, както и деклрация че ако бъдат демонтирани ние ще уведомим производителя кога, защо и къде са складирани или преместени, това естествено се трансферира директно върху крайният клиент.

Сря Апр 11, 2018 11:11 pm
Профил

ToHu написа:
Например когатп продаваме термални камери с висока резолюция, винаги се попълва декларация къде ще бъдат инсталирани, кой е крайният клиент, както и деклрация че ако бъдат демонтирани ние ще уведомим производителя кога, защо и къде са складирани или преместени, това естествено се трансферира директно върху крайният клиент.

Това за в Северна Корея или ? :)
Много интересно мислене имат там в тия щати. Може на 18 да си купиш автомат и да гърмиш, но не може да изпиеш една бира... Но хайде да речем ти така си се уговорил да ги купиш камерите, при тези условия.

Сря Апр 11, 2018 11:30 pm
Профил

В цялата история мен най-много ме дразнят намеците му, че се надява обществеността да му помогне. В главата ми веднага се появява тълпа цигани събрали се пред съда да отърват дребен кокошкарин, това са такива методи. Не знам кой му дава такъв акъл но му вреди вместо да му помага.

Иначе си остава загадка защо от онези 5-6 българи прокурора призовава само него. Май че онези са излезли по-хитри и са купили снемане на обвинението срещу сътрудничество.

Чет Апр 12, 2018 12:38 am
Профил

Ами тоя като най-голем тарикат се пази за най-дебелия к^р.
Славчо, за навсякъде, дори и в САЩ да искаш да я монтираш пак е същото. Верно че регулациите са малко поустарели, по скоро не регулациите а изискванията, но няма какво да се направи, всичко над 320х240 с тази чуствителност и фрейм рейт е под доста строг контрол, дори фреймрейта не е толкова от значение. В същот време в хоме депо както и флир самите продават термалникамери с доста по-висока резолюция, та и чустивтелност на сензора дори, ама това е друга бира. Има си изисквания и това е, флир не могат да продадът модула без тази декларация, съответно производителя не може да ти продаде камера с този сензор без тази декларация, и аз не мога да я продам без декларация от крайния ми клиент.

Чет Апр 12, 2018 1:07 am
Профил

Никога не съм предполагал такива изисквания за едни термални камери.Това заради възможната военна употреба ли е, примерно като онези камери които ги слагат на хеликоптерите?

Чет Апр 12, 2018 1:24 am
Профил

Да заради възможна двойна употреба. Не амо с камери, смного неща е така и има такива режими. Има батерии и акумолатори които са под същият режим, по принцип много ипове, въпреки че там най-често се нарушава, също така материали и химикали. Да работиш международно не е като да продаваш в село, дори не е като да продаваш в ЕС, въпреки че и там си има специфики. А пък ако извън търговията отидеш към производството става още по-сложно, особенно пък ако си в някой малко по специфичен пазар. Не случайни в големите фирми има цели отдели които се занимават с това, комплаенс му казват, като това включва един куп неща, както данъчно и счетоводно, така и правно, трудово и какво ли още не, и в допълнение специфичните за дейноста изисквания.

Чет Апр 12, 2018 1:36 am
Профил

Навремето ползвахме атмел SAM7 най-вече 7S но не помня по каква причина сложихме SAM7X или нещо подобно дето имаше хардуерен AES. Ей заради за да ни го доставят попълвахме декларации, айде това няма лошо. Но заради тях пък после нашите устройства трябваше да ги декларираме като възможна двойна употреба като ги изнасяме. Пък то каква "двойна" употреба може да има терминалче с някакъв пиклив АРМ7. И то да беше само цирка с бумащината ами имаше държави за които не може да се изнасят такива продукти, изобщо голяма глупост.

Чет Апр 12, 2018 9:14 am
Профил

Прекаляват според мен. Всяко нещо си има своите разумни граници след които почва да пречи и става безумие. Тези които са решили да го използват за "втората употреба" все ще намерят начин да заобиколят ограниченията въпреки всичките мерки. А страда едно огромно количество обикновени хора принудени да се въртят в безсмислени бюрократични дебри. Точно както примера с нашите митници. Голяма фирма може да си позволи тези специални отдели но на малка ще и прекърши гръбнака.

Чет Апр 12, 2018 9:35 am
Профил
Аватар

Реално всичко може да ползва с двойна употреба. И с лъжица можеш да утепаш човек при добро желание...

Седят там едни неуки бюрократи и заработват заплати. Това е. Ако ще ви успокои, не само у нас тая работа се върши от неграмотници. По цял свят е така.

Чет Апр 12, 2018 9:59 am
Профил ICQ

Миналата пролет си купих ФЛИР за андроид от фарнел през комет. Пратиха ми декларация за двойна употреба и докато не я подписах не ми дадоха камерата. 3-4 дена след подписването фарнел одобриха декларацията и ми дадоха камерата. А там сензора е 80х160.

Чет Апр 12, 2018 10:31 am
Профил
ToHu написа:
... Аз не съм САЩ гражданин по никакъв начин, нямам гражданство...

Какво чакаш още да не ставаш граждАнин, да цъфнат налъмите ли, или се пазиш за БГ депутат :D .
Още две-три тарикатски БГ фирмички като тая Жорко-вата и с БГ паспорта ще гледаме американска и европейска фирма само през телената ограда.
Мене ми се чини че към БГ напоследък духат студени западни ветрове - след тоя случай, случая на професорите от Софийския продавали докторски дипломи по Европата на хора нестъпвали в университета, темата на българското европредседателство - " Турция-аркадаши, европейци - НЕ-аркадаши" , особеното ни мнение по 'случая Скрипал-ка' ...
Някой някъде или ни подпитва в кой кръг на Афропата искаме да сме, или пък ние българите никога не сме виновни за нищо, просто лайната постоянно сами ни се лепят като по гърба на малко теле.
Сега харно съм си купил един куп американски авиационни части без никакъв проблем, половината от тях с особен режим. Миро пък си купувал контролери с тайни протоколи в тях, БГ-инженери работили в американски милитъри фирми и т.н. и т.н.
Но аз си спомням и други времена - един мой познат навремето си продаде апартамента в центъра на София и с парите изкара всякакви бривети и типови пилотски сертификати в Американско. После работи там какви ли не работи да събере пари за още трейнинги и аха да почне в голяма американска авиолиния - и точно тогава дойде 'деня на великата Арабска авиация' - 11 септември. И се промениха процедурите - не-американски граждани можеха да гледат американско летище само през оградата или през прозорчето на пътническия салон. Затова и човека събра куфарите, дойде си у българско и вместо да си даде американските пари за още трейнинги, ги даде на тогавашните мутри от Хемус да го вземат на работа...
Те така - Вива ла революция.

Чет Апр 12, 2018 11:51 am
Аватар

Цитат:
"trakon"...

Хората (които трябва) много добре ни знаят, затова изброените събития само потвърждават въпросните знания.

Чет Апр 12, 2018 12:38 pm
Профил

Нашият хитрец продължава упорито с линията си да направи от случаят си политически проблем. Хич не се усеща, че политиците ще го използват и захвърлят като мръсен парцал а той ще си остане с ефективна американска присъда. Дори по-голяма от тази която заслужава защото неговото е опит да избяга от правосъдие.

Последните новини. По бТВ този Желяз се оплакал, че цяла година е търсил съдействие от президент, омбудсман и министъра на външните работи но не го е получил. Не съм го гледал още но ето линк. И какво общо имат нашите институции, той си има проблеми с американското правосъдие? Очевидно още отначало е заел позицията да използва българските институции като щит от американският съд. И естествено Баце веднага се появява в пълният си блясък на закрилник на всички от всичко. Дори американският посланик викат на консултации.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... uchil.html
Една година Желяз Андреев чакал помощ от институциите, не я получил

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04 ... il_pomosht
Желяз Андреев обяви, че така и не е получил помощ от институциите

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04 ... _zapochne/
Премиерът нареди на външно министерство да започне консултации със САЩ за Желяз Андреев

Сега е интересно как ще завърши всичко, мизата се вдигна. Но не ми се вярва американският съд да клекне. В смисъл нашите може и да се споразумеят да няма екстрадация но делото да си остане. Не знам, трябва си юрист за това.

Моята оценка вече я казах, не ми харесват тези опити за измъкване от правосъдие с оказване на публичен натиск. Падаме на нивото на тълпа цигани пред съда дошли да спасяват дребен кокошкарин, надпревара кой по-силно вика. А че този повече работа в западна фирма няма да получи е гарантирано. Вероятно и в половината български. То пък и той един "ценен" кадър, завършил културология. Но някоя политическа партия с подходяща ориентация може да си го хареса.

Чет Апр 12, 2018 1:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 1075  Следваща