Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
MYXATA написа:
..."lcr" и "fred" са един и същи антируски трол...
Конкретно мненията на fred за мен са добре структурирани и смислени, та дали е трол или валидол ми е все тая, доколкото ми помага да поглеждам монетата и от двете страни. И предишния голям брат, и сегашния, и нашата държава си имат трески за дялане и макар и болезнена, е по-добре истината да се казва. При наличие на полярни, а не само на едностранчиви мнения е по-лесно да се отсеят и фактите от пропагандата. Винаги ми е харесвало, че в този форум не върлува тежка цензура и могат да се срещнат различни позиции, както от хора, живяли и работили през соца, така и от хора, живеещи и работещи в чужбина. Свят широк, материал за опознаване има много. :)

Реконструктор написа:
Светът няма да се затрие дори да се издумкат всички налични ядрени боеприпаси, дори няма да се върне в каменния век, в което упорито се мъчи да ви убеди телевизора.
За пръв път срещам такова оптимистично твърдение. :) Правена ли е симулация на резултата след пълното издумкване? Ако някъде онлайн има публикация по въпроса, ще ми е интересно да прочета.

Вто Апр 03, 2018 7:22 pm
Профил

Мухо, под аватара ти пише нещо за ракия Jameson и за бира Гинес. Ако това има връзка с местоположението ти, то ти явно си от онези хора, които хем милеят по Русия, хем бягат по-надалеч от нея.
Имаш ли обяснение на този феномен или просто си зле и с географията? :D

Аз съм сърбал попарата и на СССР и на тошовизма, и поради това съм си изградил позиция по въпроса и не се е родил човекът, който ще ми каже какво да говоря.

Същевременно, аз не изпитвам неприязън спрямо хора русофили, стига те да се държат, като хора и да зачитат чуждото мнение.

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

„Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

Захари Стоянов.

Вто Апр 03, 2018 8:05 pm
Профил
Аватар

Private написа:
Реконструктор написа:
Светът няма да се затрие дори да се издумкат всички налични ядрени боеприпаси, дори няма да се върне в каменния век, в което упорито се мъчи да ви убеди телевизора.
За пръв път срещам такова оптимистично твърдение. :) Правена ли е симулация на резултата след пълното издумкване? Ако някъде онлайн има публикация по въпроса, ще ми е интересно да прочета.

Ми ето една хубава табличка. Реално може да се разчита, че ще се издумкат само деплойнатите, след това едва ли ще има инфраструктура, персонал и носители за да се използват складираните.
Първо, най-вдясно е броя проведени тестове. Съотнесено с броя деплойнати глави се вижда, че едва ли ще има много сериозни последствия за околната среда.
Второ, симулатор на ядрени взривове. Избери нещо от калибъра на 1 Мт (което е най-масовата глава и от двете страни), и детонирай. После зуум аутни за да придобиеш реална представа за мащаба. :) Общо взето, нищо страшно.

Вто Апр 03, 2018 8:27 pm
Профил

Не се подпишквайте с тия неща, хора!

Кръвните ракови заболявания в Европа са повишили честотата си 60 пъти в последните 20 години спрямо статистиките, правени през 70-те години на миналия век. Само в Русия над 1152 деца са оперирани от рак на щитовидната жлеза - директен ефект на Чернобилската авария. Същият тип "чернобилски" рак се наблюдава из цяла Европа. По данни на експерти, само в Беларус има 300 000 родени след аварията деца, които страдат от проблеми, причинени от нея. На база на тази статистика експертите правят извода, че между 0.05% и 0.1% от населението на Земята е пряко, а около 1% е косвено засегнато от аварията.

https://www.actualno.com/society/mylcha ... 08009.html

Хирошима и Нагасаки:

330 000 убити, 476 000 ранени и 9 200 000 бездомни

А тези 2 бомби са като пиратки в сравнение със съвременните.

Вто Апр 03, 2018 8:32 pm
Профил
Аватар

Няма как да си антируски настроен и да пиеш одеколон :D .

Вто Апр 03, 2018 8:49 pm
Профил
Аватар

Рек - защо разчиташ че ще гръмнат тези които е обявено че ги имат и че са деплойнати? Я си представи че руснаците имат скрити 20 еквивалента на "Цар бомба" и ги шътнат над Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Пекин, Хонконг, Лондон, Берлин ... и остават още 14 - сам реши къде точно да ги цвъкнат. Живота няма да свърши веднага, обаче цивилизацията ще изпадне в тотален ступор. И това е добрия вариант, щото тия бомбички няма да замърсят чак толкова много. Ами ако нацвъкат и няколко стотин мръсни бомби? А официалния арсенал е около 14-15 к. единици. И от тях някой ще станат мръсни без да са проектирани за това.

Двама човека са ловили риба на реката до Чернобилската АЕЦ в момента на взрива - преди да умрат два дни по-късно, са разказвали как са усетили метален вкус в устата си по време на взрива - били са на около два километра. @lcr вече понаписа за последствията в дългосрочен план само от една "мръсна бомба". В най-добрия случай човечеството ще се мъчи да оцелее още известно време с генетичните дефекти и в крайна сметка накрая ще има само инвалиди.

Вто Апр 03, 2018 9:04 pm
Профил ICQ

"Щастливците" ще са тези, които загинат непосредствено при експлозиите. Те дори няма да усетят, какво става. Истинското мъчение ще е за тези, които преживеят първата вълна.

Вто Апр 03, 2018 9:14 pm
Профил

http://www.focus-news.net/news/2018/04/ ... usiya.html - няма такива смешници - не били открили, ама правителството открило :). Световен проблем стана. Сега трябва всички нормални държави да изгонят лъжливите копелета.

Вто Апр 03, 2018 9:42 pm
Профил

И на лобстара не му е леко като го вариш жив ама не мрънка нали... и ние ще преживеем може би.

Вто Апр 03, 2018 9:44 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Dimitar написа:
Няма как да си антируски настроен и да пиеш одеколон :D .

Ами ако е "old spice" :?:

Вто Апр 03, 2018 9:47 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Да питам някой за последствията от фукушимската аец, защото упорито се мълчи, пък някои страни са забранили вноса на морски продукти от региона

Вто Апр 03, 2018 9:55 pm
Профил
Аватар

Тони - всеки се надява да оживее и всеки се надява бомбичките да паднат далече. Ама и далече да са ветровете ще разнесат мизериите на всякъде за 2 седмици. Ще оживеем - да. За колко - зависи. След нас - твоите и моите деца - вероятно ще доживеят до 40-50 - техните - едва ли ще стигнат до 20. След тях - кой? Това са не повече от 3 поколения или 100 години.

Вто Апр 03, 2018 10:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
...
Двама човека са ловили риба на реката до Чернобилската АЕЦ в момента на взрива - преди да умрат два дни по-късно, са разказвали как са усетили метален вкус в устата си по време на взрива - били са на около два километра. ..

Това не е ли малко разказ от типа "една жена на опашката "
незнам защо си мислите че някой ще ги пусне да ловят риба на два км от реактора...

Вто Апр 03, 2018 10:30 pm
Профил

Pif написа:
Още по тошово време имаше начин читавите българи да отиват зад океана със семействата си и да работят по читавите програми.

Почти 100% сигурно е, че са подписвали съответната декларация и получавали съответното име.

Вто Апр 03, 2018 10:45 pm
Профил
Аватар

Ми не - не е разказ от типа... Има доста документални филми по въпроса - това съм го гледал в един от тях - лекарите които са им слагали морфина го разказваха. Може и да са били работници от централата - не помня точно, а и тогава все още едва ли се е охранявало в периметър от 30 км с три зони на достъп. Абе атома по него време беше голяма работа - би трябвало да помниш нещичко. Ако не помниш, аз помня - когато ни изкараха на манифестация и ни валя радиоактивния дъжд - вкараха ни в един подлез за да не се намокрим (много) и като понамаля - айде на пътя и ходом марш с лозунгите ...

Мисля че и друг път съм го споменавал - 6 деца родени в Разград около 5-6 месеца след аварията и шестте с левкемия и шестте не са сред живите вече - за други дето са с по-дребни проблеми няма статистика. За нашия град няма толкова заболели деца родени в рамките на година-две, колкото точно в него период от 2-3 месеца. А сме на повече от 1000 км от там. По симулация Цар Бомба (на мах - 100Мт) едва стига до Киев...

Иначе сте големи оптимисти.

Вто Апр 03, 2018 10:58 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 1197  Следваща