|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
kombainer
Ранг: Минаващ
|
 Re: Търсим си колега :)
"Човек дори и добре да живее, рано или късно стига до Лаптопското проблемно видео" 
|
| Пон Апр 02, 2018 11:12 pm |
|
 |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
Тони, съгласен съм да плащам същите суми и за месо произведено в България но към момента не мога да намеря производители на качествена продукция.
Цецо, причината да не правя бизнес е некоректните фирми и забавените плащания. Не обичам да се занимавам нито с търговия нито с пари. Бизнеса е правене на пари. Аз правя електроника. Парите не са цел а средство и последствие. Ако парите ми бяха целта в живота щях да се занимавам с нещо друго.
|
| Пон Апр 02, 2018 11:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами като те е страх от съдружници що не направиш сам бизнес тогава, за да няма кой да те краде и всички кадърни работници да дойдат при теб, защото ще си супер честен и няма да искаш да крадеш от никой. Ама нещо не съм чул да си отворил фирма и да набираш хора като за световно. За сметка на това редовно те чета как всички били маскари и само Пиф-а бил най-свестния и сега пък излиза, че не искаш твоий бизнес, защото другите бизнес субекти не били честни. Сигурен съм че ако намерош други честни фирми тогава пък държавата нещо ще ти пречи или пък слънцето или пък въздуха. С две думи на крива ракета - космоса и пречи  .
|
| Вто Апр 03, 2018 12:36 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
То май въпроса е не кой какво иска, а кой какво може. А относно телешкото, бях купил наскоро едно за 16лв. килото от 11 месечни телета. Ами че перфектно. Според мен няма как да се направи по-добро. Ако има то разликата ще е минимална, така че не бих дал повече. То е като минералната вода, никога не купувам, защото и чешмяната е толкова мокра  . Е преди около месец стана доста суха, поради авария на централния водопровод, та купих...
|
| Вто Апр 03, 2018 3:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ааа за месото.. каквото и да е телето у нас няма нищо наистина качествено а и европа като цяло. В UK има наченки но ако не е зряло и то не се дъвчи. Италиянците имат някакви породи ама и те не са върхът. Дори по-посредственото телешко в сащ и изобщо в америките е в пъти по-добро. Говорим да сложиш месото на грила за по 2-3 мин от страна и да може да го дъвчиш с лекота а не да го гълташ несдъвкано. В това отношение европа е далеч, няма традиции и породи. Ама това много в страни..
|
| Вто Апр 03, 2018 3:29 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Димитре стига си предъвквал човека. Обърни внимание, че Pif добре знае какво иска и е избрал да прави това в което го бива. Между работодател и работник има етични правила. И Тони дето на приказки и свирки прави ще го удари на принципи, сигурен съм, ако опре до тая древна професия. И така идва на същата позиция като Бонго. Айде стига сте се надъхвали с дребно-работодателска солидарност.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Апр 03, 2018 7:58 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво иска незнам, честно. Какво се опитва да прави също. Единственото, което постига е да става досаден с постоянното осиране на всички обяви за работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 03, 2018 11:06 am |
|
 |
|
Edesign
|
В основата на капитализма е постоянен растеж. Всеки който е работил в голяма компания е присъствал на ежемесечни събрания на които се коментира с колко да е растежа за следващия период. Тъй като потреблението не расте с толкова бързи темпове то растежа винаги е за сметка на - качество - соц. придобивки на работници и всякакви икономии Затова Тони границата между търговец който купува евтино и продава скъпо и "коректен" търговец е много тънка. И обикновено рано или късно "коректния" става некоректен.
А относно работодател и работник - между тях зее огромна пропаст. Те принадлежат към 2 класи. В днешно време защото информацията ни залива, всеки може свободно да изразява мнение и т.н. хората понадигнаха носове и така масово всички мислят че са компетентни по всичко. Но от обикновен работник сигурно 1 на 1000, а може би и на повече може да стане работодател. За делене на печалба между двете класи и дума не може да става.
Относно храната Бг е една от малкото страни в света където можеш да си купиш истинска храна - месо, яйца, картофи, мляко. Причината за това е че по селата има доста живи хора. За съжаление са на възраст над 60 години, но те произвеждат и продават. Когато ми потрябва нещо знам къде да го намеря. Обикалям няколко села около София (радиус 80км) и си набавям всичко.
А това с ходенето по бутиковите магазинчета и пълненето на гушите на печалбарите за сметка на истинските производители още повече показва Pif че не знаеш как стоят реално нещата. А и за съжаление на цена от десетки лева пак ядеш боклуци. За съжаление задкомпютърните бюроподпирачи прецакват днешния свят и много скоро всички ще пострадаме от това.... Както виждаме глобалната криза не отминава, напротив задълбава/ Свободен капитал има но няма какво да купиш с него освен облачни дрън дрън кухини, които не се ядат, нито допринасят за по-добър живот. Войната чука на вратата....
|
| Вто Апр 03, 2018 11:15 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Интересно, как ли ще е с китайски работодател  |  |  |  | Цитат: Китайската IT компания ThunderSoft е приключила сделката по придобиването на българската "ММ Солушънс". За сделката стана ясно в началото на февруари 2018 г., а чрез нея в България влиза първа компания от китайския IT сектор. Обявената цена от 31 млн. евро (38 млн. долара) я поставя на трето място по големина в бранша в България след тези за Telerik (263 млн. долара) и Dynamo Software (70 млн. долара.) Придобиването ще позволи на "ММ Солушънс" да разшири своите услуги и портфолио от клиенти. Джиросването на 100% от акциите към регистрираната в Люксембург AchieveSky Europe, зад която стоят китайците, е станало на 28 март. Избрано е и ново ръководство и е приет нов устав, като те все още изчакват вписване. Най-голям собственик в българската компания досега беше Ивайло Велев, който държи 41%, Николай Даскалов, който беше изпълнителен директор, имаше дял от малко над 31%. Акционер в компанията досега беше и американският гигант Texas Instruments, който държеше дял от 20%. Американската и китайската компания са имали общ бизнес, но за българската сделка инициативата е дошла директно от пекинското дружество. Създадената преди над 16 години "ММ Солушънс" е позната в международните IT среди като разработчик на дигитални фото- и видеорешения за камери, смартфони, таблети и други устройства. Приходите й за 2016 г. са над 25 млн. лв., а печалбата - почти 10 млн. лв. Източник: Капитал |  |  |  |  |
|
| Вто Апр 03, 2018 11:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ще сложат край на робовладелския строй, ще построят комунизма, в който работника ще взима 50% от приходите, а след приспадане на разходи, данъци и такси,чорбаджията ще е безкрайно щастлив с неговите 3%, макар че и толкова не заслужава.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 03, 2018 11:38 am |
|
 |
|
Pif
|
3% за много големи капитали е добре. За малки фирми и 10-15% е добре. Ти какво искаш - капитал от 1000 лв и печалба 20 000 на година ли ?
ММ са се продали добре. 60 милиона продажба. 25 приходи, 15 разходи 10 печалба. Е да, ама са без програмисти. Ако бяха намалили печалбата с 1-2 милиона щяха да имат програмисти.
А "осирането" на обявите на идва от мен а от самата фирма която ги пуска. Ако някой във формуа пусне обява "продавам сирене" и ти си купиш от това сирене и то се окаже развалено - ти би ли си траял на следващата такава обява от същия продавач на сирене? Защото сиренето му може да не е развалено ли? Ами още е развалено. Просто който си купува сирене да знае, че е развалено. Не да не си купува, просто да знае. Защо продавача да излъже и друг?
А що се отнася до месото - сурови продукти има по селата но шунка няма. Никакви колбаси няма. Някой нов производител като се появи на пазара ги прави добри докато завземе пазарна ниша и след това и той влиза в схемата. Месопреработвателите имат доста сериозен картел.
|
| Вто Апр 03, 2018 11:52 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Хубава тема сте си спретнали Реалността : https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/04/ ... iia.372467Добрите/съвестните фирми се броят на пръсти . Пример от Смолян .. две фирми занимаващи се в производство на авто части в самото начало си осигуряваха работната ръка от града сега си събират работници от селата има хора които пътуват 2 часа работят по 12 часа , трябва да работиш като робот ..ако ти се доходи до тоалетната трябва непременно някой да те замести . Всичко това получаваш срещу скромното заплащане от 500лв а и да не забравяме че си тровиш здравето . Е за такава фирма проблем ли е да вдигнат заплатата с 200лв ? Аз мисля че не е , но това ще е така защото все още си намират балъци да им работят за смешните пари . ПС: Най-големия висш пилотаж при търговията е да продадеш нещо което нямаш налично с 50-70% надценка с парите от клиента (100% авансово плащане по сметка ) това е най нормалната практика в България . Клиента плаща предварително за стока която получава след 1-3 месеца и защо защото това е България. Ден година храни!
|
| Вто Апр 03, 2018 12:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
"осирането" означава всеки пост, който не е по целта за която е пусната обявата!!!
Затова МОЛЯ избягвайте да поствате в тези теми. Отворете си нова тема ако толкова ви се коментира, но не пишете в темата с обявата. Причината е съвсем елементарна и всеки, който някога е пускал обяви би трябвало да е знае. Нормалната процедура е виждаш потенциално място за публикуване, регистрираш се, публикуваш и забравяш. Публикуващият в повечето случаи няма интерес да следи самия форум, затова логичното е да се абонира само за неговите си теми и да получава нотификации. Когато някои отговори, се получава мейл. Когато обаче мейлите почнат да валят един след друг и съдържат само "мъдрости" всеки нормален човек си маха всички абонаментите, тегли една майна на съответния сайт и повече не се занимава... После дори и някой да иска да отговори на обявата може и да няма как, освен ако в обявата няма телефон/контакт. Да не говорим, че поне аз в такива случаи първо бих погледнал и други теми с обяви... и честно казано като видя толкова спам много бих се замислил дали изобщо да се регистрирам.
|
| Вто Апр 03, 2018 12:43 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Официалната статистика обикновено бива силно изкривена. Тя не отчита постановката "пари на ръка и пари на хартия".
|
| Вто Апр 03, 2018 12:45 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Пичове, темата е в "Общи приказки", което я прави такава, тъй че драскайте на воля.  Между другото и аз минах през ММС за ок. 6 месеца. Затвърди ми се мнението, че е по-добре да се стои по-далеч от БГ работодателя. Китайците ми се струват яко преебани, щото реално са купили едно нищо, просто един офис през който се превъртат хора. Няма затвърден екип със сериозно ноу-хау в някаква област, няма няква технология, от която може да се изкарат пари. Евентуално да са си купили само някакви бизнес връзки, не знам. Времето ще покаже.
|
| Вто Апр 03, 2018 1:03 pm |
|
|