Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Търсим си колега :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Търсим си колега :)
Пиф много си я грешка, ако ми носи по 4000 няма да му платя никога 400, и 200 са много, освен ако иамш наистина в предвид изкарвам, т.е.след разходи амортизации, дивиденти, данъци и т.н. Примерно хич не е рядко да имаш приход 50 млн и печалба 5 млн, това са съвсем реални пропорцои от реална дейност,свързана с много развой и производство.
А как заплатите в IT сферата се влияят от минималните, и какво всъщност определя минималната заплата? Няма сектор или бизнес който да е реално свързан с минимална заплата, навсякуде всичко се диктува от пазара на труда. Единствено администрация, депутати и др. Подобна плява са вързани с мин. Заплата.

Съб Мар 31, 2018 9:15 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Аз съм против минималната работна заплата. Всеки може сам да си прецени за колко е съгласен да работи. Ако някой със труда си не може да изработи минималната заплата, то ще се наложи да остане без работа. Като цяло повишаването на мин. заплата ще доведе да увеличена безработица. Другият ефект е, че всички производители и доставчици на услуги ще се позоват на нейното увеличение, и ще повишат цените. Т.е. инфлацията ще изяде в крайна сметка това повишение.

Съб Мар 31, 2018 9:25 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пиф-е, от теб акъл кое е полезно и кое не не искам. Аз му казвам какви са изследванияра и наблюденията той неговото си знае. Минималната заплата била полезна и бизнесмена не бил бизнесмен ако не можел да я плаща - това са баси и смешките. Тук напрвиха на много места минималната заплата $15 щото тъпите политици мислят като теб и съответно много работници отидаха от $10 на $0 на час щото фирмите автоматизираха дейностите. А сега ми кажи как минималната заплата помогна на работниците? Също като Бонго - не работи и взема нула лева, щото 400 му били малко 8O .

Съб Мар 31, 2018 9:56 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Много правилно. Работата трябва да се върши от машини а не от хора. Крайно време е човечеството да се възползва от техническия си напредък. И то цялото човечество а не шепа тарикати. Следва гарантиран базов доход. Трябва да се мисли не как да се впрегнат всички за да са добре малцина а как да се впрегне техниката за да са добре всички. Което естественно няма да се хареса на богаташите.

Съб Мар 31, 2018 10:01 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Много хора си мислят, че работодатели които дават минамална заблата са тарикати, а хората които работят за тях онеправдани. И като вдигне държавата минималната заплата видиш ли ще ги спасят, а тарикатите ще си спрат тарикатлъка. Има хора с по 3 и повече деца, то те и да работят за мин. заплата, пак няма да им стигат. Ама не работят за минималната. И сега има заплати пъти над минималната, ама някои си стоят на минимална. Може да не им се работи повече, а може и просто да не са производителни. Във втория случай остават без възможност при евентуално повишение на минималната.

Съб Мар 31, 2018 10:11 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Малко скандинавски цоциализЪм :D :

Цитат:
> Финландският експеримент с безусловния доход

560 евро на месец - просто така, без да работиш. В този експеримент, който тече от година във Финландия, участват 2 000 души. Как им се отразява безусловният основен доход? В това видео Ви срещаме с двама от щастливците.

Съб Мар 31, 2018 10:54 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Значи Бонго може да работи за 400 щото са повече от нула, ама като стане дума за вашия труд подскачате.
Точно тарикатите ме дразнят, големи "капиталисти" станаха с комсомолска книжка в джоба. На свестните не им придирям толкоз.
И голямото рИване от липса на работници, пък вече втора работа ми отказват без дори да видят дали правя разлика между минусова и плюсова отвертка.

ПС а пари - джамба от държавата не съм получавал.

Съб Мар 31, 2018 11:04 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Бонго, всички чорбаджии са изедници, нали - трябва да направите една партия с Пиф-а или оък една фира и да покажете на всички как се прави честен бизнес :D .

Нед Апр 01, 2018 12:42 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bongo_x2 написа:
Значи Бонго може да работи за 400 щото са повече от нула, ама като стане дума за вашия труд подскачате...

Малко са ти 400 лв. на ден ли бре? Тц, тц, тц, ненаситна работа...

Нед Апр 01, 2018 1:05 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Това е под $90 000 на година, а човека знае закон на Ом. По $100 000 ти дават само защото си черна и жена, без да знаеш закона на Ом, само да си добутат 50% жени и 50% черни в инженерните отдели.

Нед Апр 01, 2018 1:10 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Private написа:
Малко скандинавски цоциализЪм :D :

Цитат:
> Финландският експеримент с безусловния доход

560 евро на месец - просто така, без да работиш. В този експеримент, който тече от година във Финландия, участват 2 000 души. Как им се отразява безусловният основен доход? В това видео Ви срещаме с двама от щастливците.

8O 8O 8O

Нед Апр 01, 2018 1:13 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ike написа:
Това е под $90 000 на година, а човека знае закон на Ом. По $100 000 ти дават само защото си черна и жена, без да знаеш закона на Ом, само да си добутат 50% жени и 50% черни в инженерните отдели.

Май решението на Бонго ще е да е си смени пола и цвета и да отиде в Америка да го оценят на $100к ;)

Нед Апр 01, 2018 1:14 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Де майтап, де трагедия! София не е в Бг! Всеки знае 2 и 200 зависи колко е стегната примката. За човек от другата Бг който иска да е със семейството си вечер е доста трудно да свърже двата края и защо да се хваща за 400 като разходите са много повече? Бонго го разбирам напълно ако говори за месец а не за ден. Трябва да си оправим изпълнението законите и стига с тия помощи ако не са от вида на дрехи или социална кухня. Всичко е с пари и трябва да се бачка за тях но трябва и да се заплаща. Да не давам пример с Германия но там е най страшно да си длъжник в всяка една сфера. А тука всеки ден ни облъчват новините кой колко откраднал и кой кого убил. То не бе НАПаджий, ченгета, ДАЙяджий и кой ли още не, това с циганските набези е капка в морето на тази държава с прословутото ДДС и прехвърляне на фирми. Нищо не работи и само рекет и кражби на всички нива си имаме. Скоро в Кауфланд намалено на примоция козе сирене на 10 кинта си поръчах една буца и ми я дават на цена 37 лв. ама нали кьорав карти не играе не мина номера. Тия от НАП искаха да ме аргасат с 500 кинта и сужителката ми вика колко са 500 кинта за глоба все едно става въпрос за 5 ст. нямам думи. На всички нива сме измет....

Нед Апр 01, 2018 2:36 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Бонго, гледаш малко избирателно, аз си ценя труда, и няма да взема евтин проект защото не ми се връзва сметката, но най-вече защото имам избор. Днес ако имам, не винаги е било така. Много пъти съм започвал да работя за някого за малко пари просто защото е нямало друго, и ако ми се наложи пак ще го направя. Аз съм ок да копая канавки или да чистя тоалетни за малко пари от колкото да стоя за нищо. За мен лоша работа няма, работата си е работа, и свирки да правя пак ще си е работа. От както дъм завършил нямам и една седмица без да съм работил, не винаги официално, не винаги законно но винаги съм работил. Винаги съм се чудел на хора които могат да си стоят да не правят нищо и да са вечно недоволни.

Нед Апр 01, 2018 2:54 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мии аз си работя бе - снощи се върнах от село, след ден-два пак отивам :)
И като се вземе предвид, че над половината от тези 400 си отиват само за да ходя на работа: я по-добре да си копам градината!

Но пуснахте идея: да почна да ям вакса и да лобирам за Стамбулската конвекция, тогава ще ми остане само да си избера джендър и няма нужда да ходя из чужденеция.

Нед Апр 01, 2018 10:53 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща