| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Подарявам фотоапарат Canon SD790IS малко повреден
Подарява се тоя апарат. Пуска се тръгва всичко му е точно, ама като тръгне да се гаси, не може да си прибере лещите. Или се е напълнил с боклук или е отишъл механизма. Пробвах да го разглобя, ама вече не съм за такива часовникарски изпълнения.
Жал ми е да го хвърля, доста скъп беше като нов, а и си е качествена машинка, една от последните правени в Япония.
Ако някой му се занимава - да го взима.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 29, 2018 5:26 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Подарявам фотоапарат Canon SD790IS малко повреден
Цецо, кажи ми моля те как си му прибрал лещите в момента или тия снимки не са от сега? Ако не си го насилвал а сам се е затворил някак - ще му се пробвам да го оправвя.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Мар 29, 2018 5:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Помогнах му, но без да го насилвам. Просто го подпрях с пръст докато затваряше. Понякога и сам ги прибира, ама рядко. И звука на прибиране е малко .... странен.
Както и да е, ако ти се занимава с щуротии - подарявам ти го.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 29, 2018 6:18 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Добре, благодаря, ако го оправя ще му мислим съдбата на бири...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Мар 29, 2018 6:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Аз имах подобен проблем с моя - изпуснат на пясъка с отворен обектив и после скарцане и трудно прибиране. В сервиза го ремонтераха, срещу съответната сума.
|
| Чет Мар 29, 2018 6:50 pm |
|
 |
|
Pif
|
Да добавя, че апаратчето е супер. От високия клас за онова време. Хубава матрица и хубави цветове. Обектива на широко е адски остър. Светкавичката светва хубаво до към 2 метра. Прах и износване на обектива е проблема. И каноните и сонитата от тези времена го имат проблема. Ако като тръгне да се затваря го удаъриш в точното време под точния ъгъл - си се затваря сам без проблем. Демек да прескочи проблемното място. Ако се разглоби обектива и се почисти, пилне леко местенцето което задира и се смаже - ще служи вярно още доста години. Занимавката си е 3-4 часа с хубаво осветление, остра човка на поялника и слонско търпение. Най-важното за успеха на операцията е мислене кое след кое се сваля. Иначе се късат флексовете на блендата и апаратчето става за кофата.
|
| Пет Мар 30, 2018 12:58 am |
|
 |
|
Цецо
|
Аз съм мислил преди да напиша "подарявам"  Съдбата му е ясна, бирите са друга тема 
|
| Пет Мар 30, 2018 12:40 pm |
|
|