Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Семинар на ЕЛИНВЕСТ 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Би трябвалохората в ел бизнеса да изкарват достатъчно за да могат сами да си купят по някоя и друга пържола.

Чет Мар 30, 2006 3:34 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Супер, пържолата до диска :D Сутрин, доде човек е още сънен, току виж се опитал да намуши пържолата в CD-то :D , а за закуска да сдъвче някой CD-RW ( RW, защото ще може после да се презапише ).

asp, точно в това е големия проблем, че интелигенцията в БГ трудно си позволява пържола ( понеже трудно се смила ). Това го разбират и търговците затова организирват такива семинари :D

Чет Мар 30, 2006 3:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
хвала на търговците!

аз не можах да се домъкна вчера
сега ще трябва да тормозя батето да ми дава студени пържоли :roll:
уффф

Чет Мар 30, 2006 4:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
хвала на търговците!

аз не можах да се домъкна вчера
сега ще трябва да тормозя батето да ми дава студени пържоли :roll:
уффф

Батето беше ли там и говори ли нещо?
Защо батето не поства в тая тема?

Чет Мар 30, 2006 4:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Беше. С него сдъвкахме по няколко пържоли. Ама не ги поляхме с бира и после ми беше кофти. :lol:

А не пише защото явно са останали пържоли и е зает.

Чет Мар 30, 2006 6:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
малеее, това да не ти снимката след като си близнал киловолтовия кондензатор?
дано се оправиш

Пет Мар 31, 2006 12:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Мммм не. Май не съм аз. Ама забелязвам известни прилики, сутрин след вечерно "разпускане".

Както и да е, гадинката ме кефи.

Пет Мар 31, 2006 10:03 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Здравейте! Приемам критиката, че не съм писал нищо относно конференцията на ЕлектронИнвест
и сега опитвам да запълня пропуските и да отговоря на въпросите.
Първо: Дали съм бил на семинара. Естествено, че бях. Възможно ли е такова събитие да
протече нормално без присъствието ми.
Второ: Дали съм говорил нещо. Да, говорих. Реално не съм чел своя лекция, аз бях преводач.
Просто шефът не ми даде да поговоря малко свои думи и да се изявя. Въпреки това обаче
присъствието ми на мероприятието се чувстваше, особено на кафепаузите и особено на обяда. Дори към
края на конференцията присъстващите бяха запознати с едно изделие на ЕлектронИнвест, чиито
генерален конструктор съм аз. Става дума за "шпионслото изделие". Е, може би малко се поизхвърлям,
защото аз не съм генерален, а полковнишки конструктор. Преди време работих в армията и бях
подполковник. Генерал не станах. Сигурно щото много ми знае устата.
Понеже на конференцията не можах да се проявя както трябва, искам сега да запозная
читателите на форума с новите разработки на конструкторското бюро на Фирмата. Те все още са "топ
сикрет", но просто ме сърби езикът да ги споделя.
Една от най-бързо прогресиращите разработки е клетъчната система за безжично предаване на
данни. С нея се стремим да станем отделен, независим клетъчен оператор в световен мащаб. Тази
система е съвместима с PIN-картите на всички клетъчни оператори, като таксуването ще е за сметка
на оператора, издал картата. Т.е. като говориш по нашата система, ще плащаш на този, който ти е
продал картата. Тук обаче се опасяваме, че може да възникнат патентни проблеми с БТК, която вече
ползва подобна практика. Разчитаме на нашите адвокати да докажат, че при тях е по-различно: там се
плаща и на двата оператора, за сметка на това, че отчетеното време е по-голямо.
Уникалното в нашата технология е, че успяхме да създадем зона на покритие на клетъчната
станция, отдалечена на значително разстояние от нея. Това позволява да обхванем огромен регион,
като на практика цялото оборудване се намира на удобно място, например в София. Всъщност то и сега
си е в София, на място, което се пази в изключителна секретност на адрес ул "Княз Борис I" N162.
Това обаче е временно. Идеята е този клетъчен комуникационен център да се премести в Морето на
Бурите на Луната, на подготвен терен на платото Славейков. Засега осигуряваме кспериментално
покритие само малка част от центъра, Люлин, Обеля и Божурище. Обещаваме заради експеримента да
осигурим качествен сигнал и в по-слабо развити и чак толкова престижни зони на София, като
Лозенец, Княжево, Симеоново. След като изнесем оборудването си на Луната, ще осигурим покритие на
Доста по-голяма площ ( и обем ), като скромните очаквания са да достигнем орбитите на Марк и
Венера.
Голяма борба беше докато развием тази технология, ей! Какви проблеми сме решавали! Знаете
ли, че светлината отива до Луната за определено време и за почти толкова се връща обратно?
Радиосигналът също. Като резултат това дава едно много гадно закъснение в разговора. Но ние
избегнахме този проблем! По трасето Земя - Луна не ползваме радиовълни. Но да караме подред.
Протоколът за комуникация е RX35, но приликите свършват дотук. Използваме OutSourcing от Стара
Загора. Там нашият партньор IGBT разработи специална свръхбърза количка като преносна среда. Той е
генерален ( всъщност донаборно-реднишки ) конструктор на този така важем елемент от
Системата.Пакетите от данни се записват на Flash и после се транспортират до другата крайна точка.
Понеже количката не се движи по жица ( все пак това не е тролей! ), технологията продължава да е
"безжична". За защита на данните от космическите лъчения не ползваме CRC, защото се оказа, че
цикличния код причинява зацикляне на нашата совалка. Все още не сме намерили идеалното решение на
проблема, търсим идеи и предложения. Освен това, както е казал и другарят Айнщайн, пространството
е криво, и това допълнително затруднява нашата ракета. Има и много други пречещи фактори. Аварии,
диверсии, провокации. Последната диверсия на БТК беше едва преди седмица-две, когато тяхна агентка
се опита да пробута на производствените ни предприятия в Стара Загора грешни чипове, "обратни"
транзистори вместо така необходимите ни прави, и дори дефектни резистори. Естествено, нашата
агентура там се справи на висота, но това показва, че вече гледат на нас като на сериозна
конкуренция. Е, понякога има и дезинформации. Нашият суперагент там ( вж. филма "17 години от
пролетта" ) обеща повече такива конфузни ситуации да не се получават.
Досега нашата фирма изнасяше know-how на наши клиенти. Поради голямата комплексност на
Системата, за този проект решихме да превърнем нашият най-голям клиент на технолигии за отдалечени
комуникации в наш партньор в реализацията на проекта. Както се сещате, става дума за Distance
Obstructed Green Men Innovations ( DOGMI ), чиито продукти се ползват на транспортните средства с
лещообразна форма. Тази фирма ще се занимава с огранизацията на преноса извън териториалния космос
на Слънчевата система.
За пренос в рамките на Земята ще се ползват изделията BD139. Това е иновативно изделие,
самоподдържащо се, самодиагностиращо се, самовъзстановяващо се и самовъзпроизвеждащо се.
Единственият му недостатък е, че все още не е сертифицирано за ползване в Космоса. Плод е на
няколкогодишен труд на наши съидейници от Стара Загора ( ветеринарна медицина ). Изделието BD139 е
всъщност 139-ти релийз на фирмуерно-генетично модифициран вариант на BD-Base. Както знаете,
серията BD се е доказала през вековете като надежден носител на ифнормация. Продуктовата гама на
BD ( Black Dove, на български 4eren galab ) е спечелила любовта на много наши клиенти, гладни за
информация. И не само за информация. И естествено, както си е с България, и тук има провокации,
инсинуации и прочие. Последният нож в гърба ни е твърдението на Марица-Изток, че уникалните
модификации на фирмуера на BD139 се дължали всъщност на ефекта от техните обгазявания. ПЪЛНИ
ГЛУПОСТИ! Всички деца знаят, в училищата го учат и т.н., че тези обгазявания са причинени от
полигона в Змейово. Но както и да е. Аз прозирам тук дългата жица на БТК. Явно сме им конкуранция.
Явно. Без прочие.
Толкова за тази система. Нека да се спрем на нещо по-земно. За нашият LOGGER, който, слава
Богу, вече е в серийно производство и се продава добре. И там ще има подобрения и модификации. Ох,
какви модификации само! Първо: отказваме се от системата GPS, като ненадеждна, неточна и .. ( бях
си записал на едно листче защо, ама съм го затрил някъде; засега приемето като аксиома, че просто
не струва ) Дълго се оглеждахме за системата Галилео, ама тя май няма да е готова скоро. Дори и
следващата седмица няма да е готова за ползване. Затова ще се разработи нова, наша си система за
насочване. Упс, за позициониране. Неин главен архитект ще е колегата Николай ( DesertLeo, или
просто пичът Leo ). Системата ще носи неговото име, за да има човечецът стимул да я направи. Така
че, очакваме тези дни новото отроче на нашето бюро : системата за глобално позициониране GuyLeo.
По негова идея, там ще се ползват безоловни технологии - вместо олово, че се ползва обеднен
уран.Второ ( аз съм много против това! ): Както знаете, в устройството има вграден датчик за
клатене и вибрации, при това 3D. Досега датчиците за влажност и температура бяха външни. Вече ще
са вътре ( вътре, ама в устройството, не на правилното "вътре" ). Губи се сладката тръпка от
монтажа на сензорите на правилното място. Убеден съм, че това го е изпросил колегата, който досега
правеше монтажа на сензорите заедно с мен. Дали пък не се е засегнал, че все на него се падат
мъжете шофьори, а на мен жените? Не е ясно.

И последно : на всички колеги от Форума - ЧЕСТИТ 1 АПРИЛ! Нека след година имаме повече
време и желание да се шегуваме. По-малко да се дразним и да се хапем по форума, по-често да се
събираме на "по едно".
батко ви Аз

Съб Апр 01, 2006 10:39 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Убава статия, убави открития. В началото усетих по стила ти на писане, че нещо не е наред, но след първите редове за новата комуникация, се усетих, че е 1 април :D Пожелавам ти един ден тази статия да я публикуваш на "нормална дата" :D

Съб Апр 01, 2006 11:49 am
Профил WWW

Мнение 
Бах мааму.........
Е това ми повдигна тонуса днес!!!!!!!!!!!
Благодарско за което!
Не съм ял от семинарските пържоли, а само мирисал.
Но и това ми стига за днес!!
:D

Съб Апр 01, 2006 12:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Невероятно, bateAz :prayer: :lol: :lol:

Съб Апр 01, 2006 2:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Уникална статийка.
Ако я беше подготвил за семинаря нямаше начин шефа да не ти даде да я прочетеш пред всички :D

Не може да се бил преводачът не го вярвам той не разбираше техническите термини. Ти си превеждал друго.

Не разбрах точно на семинара но тая шпионска разработка казахте че сте я праснали за 8 месеца ли?

Съб Апр 01, 2006 7:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
8) а видяхте ли IGBT какви високотехнологични средства за междупланетен транспорт разработва 8) :lol: ако не бях аз сега щехте да мислите че луната е всъщност слънцето в режим stand-by :lol: трябва да ми издадете сертификат за глупендир :evil: :? :lol:

П.П.баси ризила :oops: :( и още нещо-обгазяването не е от полигона а от ТЕЦ 2 Раднево :!: виждал съм със очите си как пушека(ярко жълт) ''пада'' от комините като мъгла в резултат на което очите ти почват да горят и сълзят;на сутринта като се събудих говорех като (начетен хомосексуалист-аристократ казано културно)това съм го изпитал на гърба си :evil: и ще споря докато ми се изтрият пръстите :lol: а защо като се домъкнаха на проверка смъкнаха 2 мощности и изключиха единия комин а :?: :!: те са обаче не си го признават :!: :evil:

Съб Апр 01, 2006 8:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
евала на батето! :lol:

Съб Апр 01, 2006 11:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Неин главен архитект ще е колегата Николай ( DesertLeo, или
просто пичът Leo ). Системата ще носи неговото име, за да има човечецът стимул да я направи. Така
че, очакваме тези дни новото отроче на нашето бюро : системата за глобално позициониране GuyLeo.
По негова идея, там ще се ползват безоловни технологии - вместо олово, че се ползва обеднен
уран.Второ ( аз съм много против това! ): Както знаете, в устройството има вграден датчик за
клатене и вибрации, при това 3D. Досега датчиците за влажност и температура бяха външни. Вече ще
са вътре ( вътре, ама в устройството, не на правилното "вътре" ).

Хубаво ме подреди Бате :twisted: :wink: .

Пон Апр 03, 2006 8:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща