|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:38 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: СПАМ до Дупка!
Аз съм притеснен  fred почна да пише, че "преди"е имало нещо хубаво за сметка на "сега" От постовете му бях останал с вчепатлението,че "преди " е било толкова лошо нещо като либия/сомалия/северна корея, пък сега е рай на земята на къде отива този свят:)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Мар 05, 2018 10:40 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Фред, сами си ги разбихме, не са управниците. Просто преди партията помагаше да се вземат правилни решения, без нея всичко се юрна да става шеф .... дето пееше Милена директор на водопад. Аз съм по-отгоре по стечение на обстоятелствата, никога не съм го искал или ми е било мечта / цел. И сега съм си същия бачкатор който бях и преди 30 години, само дето трябва и на шеф да се правя. Аз си бачкам и ме кефи да съм мръсен, мазен, недоял но да върша нещо и с ръцете си, не само с устата. Е примерно от 3 седмици съм вид дърводелец премесен с шлосер, фрезист и заварчик, не че ми пречеше да пусна поръчка и когато стане тогава, ама едно не ми се чака, второ ми е приятно аз да работя.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:10 am |
|
 |
|
fred
|
Това защото нищо не си разбрал за мене, караш ме по калъпа. За мен няма преди или сега, червено или синьо, под знаменца не марширувам, индивидуалист съм и то страхотен. Нищо не ми пречи днес да подкрепям БСП за Истанбулският ферман а утре да кажа, че Корнелия Нинова яко е крала с Техноимпекс и въобще е боклук, както и че за БСП никога няма да гласувам. И да сложа в същата кошница и Костов. Оценявам конкретният факт не по шаблони.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:20 am |
|
 |
|
fred
|
Ново двайсе, да не би аз, ти или който ще да е тук от форума да измислихме идиотизма "Парите следват ученика", да сменихме имената на училищата и въобще образователната система? Направиха го управниците. Виновни сме доколкото ги избираме тези управници и което е 100 пъти по-лошо, че сме примирени и не се борим. Но неправилно ме разбираш и въобще всички, аз не търся виновният макар че нямам проблем да го назовавам и често го правя. За мен много по-важно е къде е грешката, каква е причината. Защото само след като тя се осъзнае може да бъде намерено лекарството. Пък и такава ми е натурата, аналитична, обичам да се ровя и намирам скритото зад фасадата. А теб те дадох като пример не за да те упреквам. Просто за да покажа, че ВСИЧКИ следват един и същи алгоритъм, искат да са по-нагоре по стълбицата. По-добре платено, повече уважение, по-чисто, по-интересно... причини много, не е само за да си началник. Няма как този стремеж да се отнася само за нас, а за другите да не се отнася. Впрочем линка който дадох е доста интересен, вътре има и какви пътища за професионално израстване за един заварчик има. Именно професионално, не административно т.е. да става началник. Нещо за което малцина работодатели и началници се сещат да покажат на подчинените си. Аз едно време се случи да бъда началник на Интернет центъра на нашият ВУЗ. Така се получи, въобще не съм го искал но ме натресоха на топа на устата. Заплатата на хората в него 2-3 пъти по-ниска от останалите фирми, съответно и текучеството 2-3 пъти по-високо. Но винаги когато приемах някой да замести напусналият честно му казвах "Заплатите тук са ниски и такива ще останат. Но в CV-то си ще пишеш сисадмин в университетски Интернет център, ще ти послужи някой ден. И ще можеш да правиш неща до които на други места няма да те пуснат да припариш дори". Момчетата приемаха, трупаха опит пък като види че вече е по-уверен в себе си се разделяхме с добро. С всеки от тях когато сме се срещали добри спомени сме си разказвали. Така че не са само парите, трябва на човека и някакво бъдеще да му се предложи.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:41 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Какво значение има кое е измислил идиотизмите? Народът го е казал - не е луд, който изяжда баницата... Ей те това ни е проблем като нация: (за съжаление важи за твърде много от нас)
|
| Пон Мар 05, 2018 12:58 pm |
|
 |
|
fred
|
Индивидуалист съм когато става дума за това да имам лично мнение за събитията, ясно го описах "не марширувам под знаменца". И може би по-точното е "бунтар", не обичам да ме водят с юларче. Когато ще се работи е друго нещо, там е "team working". Сключил съм сделка да изпълнявам работа, изпълнявам я, очаквам същото и от останалите. Ако шикалкавят изпълнявам моята част и нито грам повече, ако сме екип не е проблем да дам и повече от това което съм обещал. Пък после ще черпят 
|
| Пон Мар 05, 2018 1:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Двете на практика се изключват, може да опитваш и да искаш, но индивидуализма винаги надделява. Казвам го от опит, затова работя по-добре като ръководител на екип от колкото като част от екип, затова и колкото по-нагоре е позицията, т.е. Колкото повече свобода имам, толкова по-добри са резултатите и по-висока ефективността.
|
| Пон Мар 05, 2018 4:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Хъх, ама хабер си нямаш колко по-зле е Жената е начална учителка, пък малкият тъкмомина оттам. Ужаст за когото се погрижиха обществеността хабер да си няма. Накратко няколко вопиющи примера: - Години "вдигаха" заплатата на учителите с 30% с което създадоха впечатление, че учител=милионер, а жената взе с 30лв отгоре. Едва тази година има няк'ви реални увеличения. Не казвам, че тя е типичен пример, но всеки може да сметне как няколко пъти 30% може да е равно на 30лв. - Писане и писане, не само "нормалното". Да речем дето "интегрираха" "по-специално нуждаещите се" в обикновените училища и с почти нищо не им осигуриха по-специална помощ, стигало се е до там жената да разчита на по-яките момченца да не им дават да скочат през прозореца. И за всяко едно трябва да се изписват по два листа на ден, но реални, не просто с бла-бла. - Така сбръчкаха учебните предмети, че и Господ не може да се ориентира. Напр. малкият научи таблицата за умножение едва 3-4 клас, до тогава го занимаваха с изсмукани правила които вече е забравил, а едва пети клас започна да учи истинска математика, ама не съвсем. А старото "Трудово обучение" сега се нарича "Мениджмънт и технологии", само дето учат инструментите по картинка, нищо че в къщи се спъва в тях. И т.н. ... - А непрекъснатите изпити, матури и н'нам к'в си тормоз върху невръстни деца?! Най-новото от днес: жената каза, че ако ученик има двойка първо учителят трябва да изпише топ хартия, после и директорът, и да се свика комисия която да реши какви мерки да се вземат, т.е. допълнителен тормоз и неплатени уроци. Как да не му пишеш поне тройка?! Тя жената и сега е на работа над 9 часа без право на почивка (няма как) и като се прибере вкъщи започва да се готви за утре. Едит: и на всичко отгоре е непрекъснатият страх от закриване на паралелки и изхвърляне на улицата, защото БГ не е само София и заприлича на г'з . А за мутро-кифленските родители се досещате...
Последна промяна bongo_x2 на Пон Мар 05, 2018 6:26 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Мар 05, 2018 5:04 pm |
|
 |
|
fred
|
Аз затова категорично отхвърлих идеята да изкарвам някой лев допълнително в техникума който е буквално под носа ми, за 4 минути и съм вътре. Като си помислех какво ме чака и вдигах кръвното с поне 40 единици.
|
| Пон Мар 05, 2018 5:25 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
И учебниците по история и литература успяха да пренапишат, та да са в унисон с новото време на "политическа коректност". Всъщност една световна демагогия.
|
| Пон Мар 05, 2018 7:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Основната ни вина е че не възпитаваме децата си, това да се качват на главите на учителите е от родителите. Моите родители бяха либерални, и не ме пердашеха много, но пък доста друг вид наказания съм имал, това да ме напердаши учитл и аз да се оплача и да не отнеса още нещо нямаше как да стане. повечето ми познати си ги пердашеха, върви се оплачи, а да не говорим ако се обади учителка в къщи, със седмици не излизаха навън, отделно че са отнесли пердаха ... то сега като се замисля, мен не са ме пердашили сигурно щото съм бил много послушен, брат ми що точилки и закачалки се счупиха в задника му ... може да сме били всякакви, да сме правили какви ли не поразии /две запалени кина и една поликлиника / обаче уважавахме учителите, може да не сме ги обичали, но ги уважавахме. Сега е някаква анархия, и за това са виновни родителите. И друг път си го казвам, майка ми до последно си ги пердашеше, и я слушаха, че и след години я споменаваха с добро, ама там родителите и да не бяха доволни все тая, щото тя е напердашила хлапето а ако вземат да мрънкат техния задник ще яде пердах, ама колко учители имат тоя лукс ?В интерес наистината за толквоа години имаше само един случай някой родител да има претенции, ама траяха точно 5 минути, всички останали го приемаха, но това е едно малко кварталче, почти село, където хората уважават учителя, ела да видиш какво става в града.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:02 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Според мен, не е причината само в отпадането на "старите" възпитателни методи. Днес много хора направиха лесни пари и като така на Петърчо му купиха айфон. Ама ние да не сме по-неможещи от баща му на Петърчо, та да не купим айфон и на Гошко? Децата днес не познават цената на парите. Гледат, какво става около себе си и искат всичко. Сега и веднага. Не след години труд. Е - често пъти така и стигат до затвора.
|
| Пон Мар 05, 2018 11:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То малко офтопик, ама да оспамя: винаги съм лаял срещу тези тъпофони из училище, включително по родителските срещи. Моичкият тръгна на училище с "фенерче", а за да не се чувства бедняк (щото училището му се славеше като за "по-такива") му купих таблет. Бях спокоен, защото почти насила го карах да изиграе някоя игричка. Ама се осраха в това училище (и скандал стана) и го преместихме в по-нормално, и точно там се оказа, че моят е единствения с "фенерче". За да не се черви дИтето жената му купи тъпофон, въпреки несъгласието ми. И като се почна едно играене - зомбира се детето. Първо разкарах таблета, после ограничение на компа и скоро му връчих чисто ново "фенерче". Да видите как се четат книги  още втората беше "Винету"... Оказа се, че доста съученици от новото училище и почти всички от старото също са минали на "фенерчета". Или поне тези с по-отговорни родители, де.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Мар 06, 2018 12:33 am, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 06, 2018 12:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и това е до възпитание и родители. Примерно малката не и се дават никакви джобни пари, ако вечер помага да се сложи и вдигне масата получава 50 цента, това са и единствените пари. Ако иска нещо, трябва да си е събрала. Да телефон, и айпад сме и купили, въпреки че в момента телефона и е взет, то вече стана година, а и айпада и е взет, изпозлва този на кака си, когато и се позволи. Когато в магазина иска нещо обикновенно и казваме ако имаш пари купи си го, аз пари нямам за това нещо. Опитваме се да я учим че парите не растат по дърветата. Верно за нова година може да и купим подарък и за 5000 долара, но тя зане, че това е подарът, трябва много да е слушала и другите алабализми. Сигурно като поотрасне още малко и захитрее ще започне да пита ама как ми купуваш билет за 2000$ за да пътувам за седмица до България пък нямаш пари да ми купиш еди какво си, ама като стигне до там ще му мислим. Предполагам докато стане толквоа голяма ще е разбрала че парите се печелят а не са даром. Между другото досега никога не е поставила въпроса ама защо на как и купувате кола, или нов компютър а на мен не, знам ли може да си мисли че колата и компютъра са без пари ама едва ли. Никога не е дошла и да каже ама на еди кой си му купиха еди какво си, не се впечатлява от материални неща което е добре, но пак казвам това е 90% възпитание, може и по наследство да се предава не знам, мен лично никога не ме е влечало материалното. Каква кола караш, с какви дрехи си, какъв телефон имаш, аз си карам кола която е по-евтина от часовника ми, и мога да ходя постоянно с работните дрехи и ми дреме на шапката, сигурно в квартала ме мислят за някой изпаднал, редовно ходя с едни одрипани дрехи до фантастико, или пък с работните връшайки се от обект, а то може да работя в чиста стая и пак ще се омажа до уши. Та .. така, в съпоставка виждам много други деца, ама твоя телефон много стар, ама виж купиха ми айфон осурнайсет, ама виж дънките ми са котюр, колата ти много малка ... по някое време родителите се усещат и ги сръчкват .... А най ме кефят тия дето нямат пари да се обръснат ама си купили последен модел телефон, и на тях и на лапето си, голямата гъзария ... или пък си купил евтина скъпа кола, и и слага газова, или пък почва да мрънка ама то тая кола ми гори 12 на 100 ... и редовно репликата е а 12, ама че тя трябва 18 да гори ... или котлкото там в повече. Ти може ли да си представиш как се кара i750 за да ти гори 12 ... сигурно го бута, имали сме такава, това гори като змеей, разбирай над 20 и то със съвсем умерено каране.
|
| Вто Мар 06, 2018 12:33 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Бях в първи клас и поисках на баща ми да ми купи колело. Каза ми да се уча добре и като завърша със 6, ще ми купи. Да ама завърших с 5,66. И колело - ...........ама друг път  Във втори клас историята се повтори - пак 5,66. В 3 - ти - същото. И няма колело. Леле, каква скръндза ми се е паднал за баща  Четвърти клас завърших със 6 и ми купи мечтаното колело. От радост му сложих допълнителни фарове, стоп и мигачи. Едно динамо не се справяше, та му сложих второ. И първия път когато се спуснах с тая коледна елха по бул. Черни връх, набрах такава скорост, че му изгоряха всичките крушки.
|
| Вто Мар 06, 2018 2:10 am |
|
|