Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Новини от страната
bongo_x2 написа:
...
Цяла сутрин съм правил пъртини,.....
Сега виелицата поутихна и вали разкошен сняг, надолу ще е още по-добре. Който може да му удари по някое червено и навън - наздраве и за здраве! След малко пак отивам. :D

Бате Бонго, лошото е че и при мен вали сняг, и вече натрупа 2-3санта. Това си е катастрофа от национална величина. Местното население няма никакви навици за каране в сняг, и зимни гуми не се продават... Училища и градини не работят... И котката ми обяснява, че от снега се огладнява повече...

Сря Фев 28, 2018 10:22 am
Профил
Аватар

Мии дето ш*баните цингета ми разбутаха аеродинамиката на Гоуфо глей к'во се получи:
Прикачени файлове:
IMG_20180228_145655-M.jpg
IMG_20180228_145655-M.jpg [ 223.77 KiB | Прегледано 3322 пъти ]

Дори фадромата чистила пред гаражите горе внимаваше повече от тях.
Сега трябва да чакам дедо Господ да разчисти.

ПС: Вземете една четка за паяжини и си почистете добре външните тела на климатиците, че вероятно са наблъскани със сняг, после ги рестартирайте/размразете.

Сря Фев 28, 2018 4:28 pm
Профил

bongo_x2 взимаш една стълба и една четка, обикаляш из града и където виждаш климатик - казваш замръзнал е климатика ще си счупи перките дай 20 лева за профилактика. За дена може да минеш да оправиш поне 50 климатика, ако не даваш акъл по форума :twisted:

Сря Фев 28, 2018 4:44 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Сега трябва да чакам дедо Господ да разчисти.

Да ти викнем помощ, искаш ли?

Прикачени файлове:
414389_n.jpg
414389_n.jpg [ 27.27 KiB | Прегледано 3307 пъти ]

Сря Фев 28, 2018 4:57 pm
Профил
Аватар

Мнение Хъх!
miro_atc, ако щеш вярвай, почти видях това 8O
Оказа се, че другата кола преди Гоуфо била на единственото младо и неомъжено маце от блока и явно някой му дал акъл, че непременно трябва да я припали във виелицата. Поразкопа мацето наоколо, но всеки път като се наведеше му лъсваше гза. Мии задействаха ми се родителските инстинкти, не другите, даже на жената я показах, че да не се чуди защо съм тръгнал да й шляпам дупето...

Сря Фев 28, 2018 8:48 pm
Профил

Мнение Re: Хъх!
bongo_x2 написа:
Мии задействаха ми се родителските инстинкти,

Да де, ясно кои - да ставаш родител пак ... :D

Сря Фев 28, 2018 11:17 pm
Профил

Изображение

Честита Баба Марта!

Бъдете живи и здрави!

Чет Мар 01, 2018 2:41 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Интересно това единичен слупай ли е или тенденция

https://money.bg/investments/belgiyskat ... kadri.html

Пет Мар 02, 2018 8:10 pm
Профил

MYXATA написа:
Интересно това единичен слупай ли е или тенденция

https://money.bg/investments/belgiyskat ... kadri.html

Мернах по форумите мнение на човек работил в тази фирма, каза че са били по-скоро имитация на такава. Никаква сериозна дейност нито опит за такава.Но че положението с кадрите е лошо и според моите прогнози още ще се влошава е факт.

Съб Мар 03, 2018 1:44 am
Профил
Ранг: Почетен член

И за кадрите си е вярно и това, че работа няма също. Що за работа е аутосорсинга за чужди компании, дето изпълнителите даже не знаят какво правят.

Съб Мар 03, 2018 2:39 am
Профил

Това с аутсорсинга и азне го разбирам, особенно компании като телерик, сирма и др. подобни които работят почти изцяло оутсорсинг, нямат свои идеи, нямат свои продукти, събрали N на брой човечета и давай ще правим нещо и ще конкурираме индийците, което не е никак невъзможно защото с индийците и да стане нещо ще отнеме сума и време и пак ще излезе толкова пари ако не и повече. Реално почти всички големи софтуерни компании се занимават или с оусорсинг или си оутсорсват работата за роботчета, като САП например, а според мен и тия в аутомотива правят същото.
Интересни са ми академиите разни дето дават и сертификати, и те обучават роботчета най-вече за собствените си нужди, мишопрограмисти ... изобщо положението си е ебало мамата, но както се казва кораба потъва нормално, вода ще има за всички ...

Съб Мар 03, 2018 5:37 am
Профил

ToHu написа:
Това с аутсорсинга и азне го разбирам, особенно компании като телерик, сирма и др. подобни които работят почти изцяло оутсорсинг, нямат свои идеи, нямат свои продукти, събрали N на брой човечета и давай ще правим нещо и ще конкурираме индийците, което не е никак невъзможно защото с индийците и да стане нещо ще отнеме сума и време и пак ще излезе толкова пари ако не и повече. Реално почти всички големи софтуерни компании се занимават или с оусорсинг или си оутсорсват работата за роботчета, като САП например, а според мен и тия в аутомотива правят същото.
Интересни са ми академиите разни дето дават и сертификати, и те обучават роботчета най-вече за собствените си нужди, мишопрограмисти ... изобщо положението си е ебало мамата, но както се казва кораба потъва нормално, вода ще има за всички ...

Ами лесен начин да излезеш на богат пазар. Иначе нашият нито е богат нито голям. Аз също не го одобрявам ама като не успяваме нещо по-добро. Пак добре, че не е кол център на които толкова се възхищават някои. Иначе имаме и някои постижения, аз например бях изумен да разбера, че V-Ray е създадена от българска компания. Но явно са малко а и не се популяризират добре.

А да се рекламираме като ниско платена дестинация категорично съм против. Това е път по спиралата надолу, евтини мизерни места по света бол, по беднотия ли ще се конкурираме? Трябва да търсим някакви специфични бизнес ниши /дори бутикови/ където да се конкурираме, за големите нямаме сили.

Съб Мар 03, 2018 6:20 am
Профил

Абсолютно съм съгласен с всичко това, ала какво правият фирмите и държавата за развой в малките ниши, та постъпенно да се отиде и към по-големи неща. Не знам някой да прави нещо. Нужни са и повече идеи, нужни са и хора и време и пари. Но на кой му се занимава с такива неща, когато аутосорсингът върви. Лошото от него е това, че нищо не остава като резултат, а само се пълни икономиката с инфлационни пари.

Съб Мар 03, 2018 8:50 am
Профил

tutiv написа:
Абсолютно съм съгласен с всичко това, ала какво правият фирмите и държавата за развой в малките ниши...

Какво прави държавата проучвам в момента с оглед някои идеи. Засега почти нищо не съм намерил. Един приятел се опитва да пробие с проектче, бюрокрация огромна. Лошото е, че не правим нищо за достъп до европейски пари в тази насока а такива все пак има. Само магистрали, зърнопроизводители... и пак магистрали. Пак добре че успяха да направят едно метро с част от парите предвидени за железниците иначе и тях щяхме да връщаме.

Съб Мар 03, 2018 10:19 am
Профил
Тя идеята на аутсорсинга е ясна - някой който има вече готов продукт но с малко потенциални бройки незаслужаващи инвестиция в развиване на собствени производствени мощности да запълни нечии други мощности, които пък в момента нямат продукт за произвеждане и да си произведе 'нещото' вместо да се отказва.
Това че аутсорсващия си няма ясна идея какво иска да произвежда и как да го обясни на тоя който ще му го произвежда , вече наистина е голям проблем. А това че приемащата страна няма реална промишлена инфраструктура, логистика и кадри, а само декларира такива за самочувствие и да види дали няма да падне някой лев - е още по-голям проблем.
Сега друг въпрос е защо 73 години след войната политиците и индустриалците продължават да мислят по марксистко-ленински - 'да произведем ефективно, много и евтина храна, ток и дрехи за да нахраним и стоплим масите' , да обучим по двама фелшера на глава от населението, вместо един истински лекар на хиляда човека, по десет инженера ставащи за началник, вместо един способен да инженерства...
Според която идеология ми се налага или да си купя собствена комбайна за да си кося моравата зад къщата, или да аутсорсна към някой комбайнер да дойде със своята комбайна да ми окоси моравата. Никъде в цялата работа не се предвижда да имам собствена малка, достъпна и ключовата дума - качествена машинария, (а не от алуминиеви винкелчета лепени с плюнка) подходяща за прототипване и производство на малки серии, но от специфични и скъпи продукти. Цивилизацията се развива напред, като се дава възможност на ъндърграунд и суб-културите да се превърнат в култури и нови стоки и услуги и да заемат значимо място в живота на обществата, а не като се сменят бетонните плочки в центъра пред общината за нанайсти път, щото е лесно и знаем как.
Но предполагам- произвеждането на малки качествени неща е под его-левъла на миналите и настоящите политици и индустриалци - някак звучи гордо да оправяш целите балкани и Света, вместо собствената си държава.

Съб Мар 03, 2018 2:31 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556 ... 1075  Следваща