| Автор |
Съобщение |
|
_oXo_
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Яну 23, 2006 10:47 am Мнения: 57 Местоположение: Varna
|
 Търсим тест инженери
За повече детайли посетете обявата : https://www.jobs.bg/job/4165738
|
| Съб Фев 24, 2018 9:01 am |
|
 |
|
didofen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 11:13 am Мнения: 381 Местоположение: Варна
|
 Re: Търсим тест инженери
ако имаше и възнаграждение ..
|
| Пон Фев 26, 2018 10:30 am |
|
 |
|
_oXo_
|
Когнитивно заблуждение, които влияе на нашето решение : - Склонни сме да се влияем от първата информация, която чуем. Така например при преговорите за заплата първата предложена сума „закотвя“ ума на отсрещната страна в нея. Факт ... 
|
| Пон Фев 26, 2018 10:47 am |
|
 |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
Споменаването на заплата е много показателно и полезно: 1. Работника може да бъде допълнително мотивиран да поиска да си смени текущата работа 2. Хора не отговарящи на нивото заплата/умения няма да си губят времето с вас (и вие с тях) 3. Един работник може да прецени какъв е потенциала за развитие при вас. Ако вас ви устройва да вземете некадърник на 1000 лв или гуро на 5000 - някак си е несериозно. То в такъв случай не знаете защо ви е човека и как ще си изкарва парите. Като цяло работника върши работата и изкарва парите а работодателя е посредник който взима процент (било то 90%).
Лирично отклонение. Сори за спама.
|
| Пон Фев 26, 2018 11:00 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Професорите по трудово правни отношения се развихриха.
Как не сте си направи профсъюз още?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 26, 2018 11:34 am |
|
 |
|
HCL
|
Не си случвал на работодател това  при мен навремето беше, аз работник слепец тегля каруцата, а работодателят показва пътя. И е само показва Ами го и знае. Относно заплатата каква е ползата ако знаеш диапазона, 2к-6к да кажем. Аз лично не знам как мога да ти предложа възнаграждение без да знам какво можеш.
|
| Пон Фев 26, 2018 12:36 pm |
|
 |
|
Pif
|
HCL, нещата имат 2 измерения 1. Ти имаш даден бизнес. В този бизнес е ясно, че правиш примерно компоти. Ти имаш ресурс за 1000 компота на година. Приход Х, печалба У, трябва ти човек който да лепи етикетите на компотите. Ако човека е добър, върши си работата бързо и качествено, не ти създава затруднения за бизнеса и не прави брак - можеш да му плащаш 2000 лв. Ако прави брак - ще му плащаш 1500. Ако работи бавно и не се справя - ще му даваш 1000 и ще търсиш още 1 за 1000. Ако пък с работата си увеличи производството или докара нови клиенти - ще му даваш 3000 лв.
2. Ти имаш даден бизнес който върви. Търсиш човек за да може да си увеличиш бизнеса. Не знаеш нито какъв човек търсиш нито как ще си увеличиш бизнеса нито с колко. Примерно ти правиш компоти и търсиш някой специалист. Идвам аз като специалист по лютеници - нормално е да не знаеш какво мога и какво ще ти докарам като приход. Може да ми дадеш 10к и да не ти докарам 1 лев. Всичко е въпрос на инвестиции и договорки. Може да ми дадеш 10% от печчалбата на лютеници и тогава всеки знае за какво работи. Ти имаш уменията да управляваш завод. Имаш пазарите. Аз имам уменията да правя лютеница.
Както предприятието е институция така и работника е институция. Работника не е робот който да си купиш и да му наливаш ток и грес. Колкото и да не им се харесва на Цецо и другите робовладелци.
Разделението на малки екипи / корпоративен бизнес е ясно. И едното и другото имат предимства и недостатъци. Всеки сам си избира от коя страна да е. Дали работник или работодател. Дали в малкия или големия бизнес. Едното не е с нищо повече от другото. Просто различен вид работа.
|
| Пон Фев 26, 2018 1:09 pm |
|
 |
|
HCL
|
Pif, #2 съм го виждал в действие само веднъж и беше провал по учебник. Би ми било крайно интересно ако можеш да посочиш пример където е функционирало. Става въпрос за развойна дейност, не за продажби където нещата са малко по-други. Експертът по лютеница има три възможности: а. работи на заплата с макс. бонус 20% от годишното възнаграждение б. разработва собствен продукт и го продава на пазара с неограничени възможности за печалба. в. намира други експерти като него, с които правят общ бизнес. Разработват собствен продукт и един ден го продават включително собствената си експертиза на конкуренцията за еднократната сума Х и от там нататък работят по а) докато потръгнат нещата и след време напускат за да разработят нов продукт Няма такъв филм където някой с разработен бизнес да ти предложи процент от пазар с неораничени възможности за печалба срещу едната експертиза. Просто няма толкова скъп ноухау, поне не и в бизнес с годинишни печалби от милион нагоре. Ако си на друго мнение, казвай да се преквалифицирам докато е времене 
|
| Пон Фев 26, 2018 4:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре бе, продължавам да не мога да разбера, що като се появи обява за работа държите да си чешете езиците вътре? Цял форум има, отваряйте си теми, спамете на воля.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 26, 2018 6:20 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Според мен спама в темата не е вреден а полезен за нея, защото я държи най-отгоре, дет се вика "няма лоша реклама". То ако някой реши да кандидатвтва едва ли темата ще го спре.
|
| Пон Фев 26, 2018 6:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Охх по тази тема много може да се спори, ама вече нямам сили да пиша 
|
| Пон Фев 26, 2018 6:32 pm |
|
 |
|
_oXo_
|
@didofen
Обсъждането на справедливата цена на вашият труд е част от интервюто.
|
| Пон Фев 26, 2018 9:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами тук има друг момент, вие 100% имате бюджет и този бюджет може да е под очакванията на потенциални кандидати, съответно ходенето на поне две интервюта, каквато е масовата практика за да ти предложат заплащане може да се окаже загуба на време за тях. От тази гледна точка е разумно да се дава граница в която работодателя е склонен да заплаща. Казвам го като работодател. Дори и да няма практически лимит на бюджета за заплати, винаги има някакъв лимит за определена позиция.
|
| Пон Фев 26, 2018 9:49 pm |
|
 |
|
fred
|
Ами на тях точно това е сметката, да хвърлят мрежата на широко за да има повече рибки в нея. И да си избират от тях, ако успеят и да свалят цената идеално, затова не дават репер. Ако е рекрутер да демонстрира пред възложителя какъв богат избор му предлага. Мен лично ме вбесяват такива тъпи номера независимо дали става дума за заплата или за стока. Даваш си цената и хората решават дали си заслужава покупката. В случаят цената е заплатата. Шикалкавенето, пазаренето още отначало дават индикация за работодател/търговец който гледа да те изцеди без да плати. От такива далеч защото непрекъснато ще трябва да си късаш нервите да се надлъгваш с тях. Е, за някои това е спорт и удоволствие но за мен не е.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пон Фев 26, 2018 10:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз затова харесвам кандидати които знаят какво очакват, най обичам да чувам ами вие предложете, аз мога да предложа ако ще вземам, офертата е дава който продава, а пък купувача дава контра оферта.
|
| Пон Фев 26, 2018 10:35 pm |
|
|