|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:29 am
| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Добре, да знам за следващият път: Вариант 1 - поръчвам го с DHL защото просто така е написано на сайта на търговеца, Free DHL. Пристига в БГ, отивам в DHL, вземам митническите документи за 24лв, след това? Вариант 2 - поръчвам го Registered Air Mail, пристига и митницата го спира. След това? Вариант 3 - има ли такъв? И естествено примерните цени.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Фев 16, 2018 10:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами Вариант 1, с каквото и да поръчва казваш изрично че не искаш никакво митническо обслужване, вземаш си документа и отиваш при митническият си агент. Ако си намериш читав никъде не трябва д аходиш, те ще си го вземат сами. Колко струва, зависи от това какво е, по прости неща на мен ми вземат фиксирано 60 лв, имаш го 2-3 часа след като цесията е налична за вземане. Кое, как защо и къде не те интересува. Ако е нещо по-голямо, примерно контейнер микс и трябва много описване, е по-скъпо, ако е нещо по специфично, примерно вишки сме вкарвали, хеликоптери, ЖП оборудване .. там е по-скъпичко, може и на процент да се отиде. Вариант 2, като те српат на митница на пощите е по зле, ако е тази на гарата въроса е дали агента ти ще отиде до там, но там имаш алтернатива, има посредници в самия салон, поне аз като ходих имаше, надявам с еоще да ги има. Плащаш им малко, става до 2-3 дни  Вариант 3 .. мъчиш се сам, не препоръчвам Вариант 4, поръчваш да бъде освободено там където е влязло, определени сайтове имат такива услуги, много често се освобождава в холандия но това за фирми е умряла работа, поен според мен
|
| Пет Фев 16, 2018 10:28 pm |
|
 |
|
fred
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ами Вариант 1, с каквото и да поръчва казваш изрично че не искаш никакво митническо обслужване, вземаш си документа и отиваш при митническият си агент. Ако си намериш читав никъде не трябва д аходиш, те ще си го вземат сами. Колко струва, зависи от това какво е, по прости неща на мен ми вземат фиксирано 60 лв, имаш го 2-3 часа след като цесията е налична за вземане. Кое, как защо и къде не те интересува. Ако е нещо по-голямо, примерно контейнер микс и трябва много описване, е по-скъпо, ако е нещо по специфично, примерно вишки сме вкарвали, хеликоптери, ЖП оборудване .. там е по-скъпичко, може и на процент да се отиде.
|  |  |  |  |
Не съм на сметка. Освобождаването на митническите документи е 24 лв, не съм наясно ако е с DHL остава ли тази такса но да приемем, че остава. Следват 6 лв за нотариуса че ги упълномощавам, мисля че това е еднократно, но да приемем че и то остава. И толкова, максимум 30лв. Вярно че ще е по-бързо, DHL говорят за 5 дни но аз не съм се забързал толкова. Евентуално 24лв ако ги упълномощя да плащат мито и ДДС вместо мен но има и опцията аз да ги платя по банков път. Доставката до къщи предполагам митническият агент няма да я поеме а DHL го правят, дали ще искат нещо и за това ще видим. За граждани май че DHL остава по-добрият вариант но все пак имам нужда от още опит.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Фев 16, 2018 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Всеки си знае колко му е ценно времето, аз говоря за освобождаване от сутринта за следобяд, дори няма нужда да ходиш никъде, вдигаш телефона, и телефон няма нужда да вдигаш ако агента знае че очакваш пратка. Да не ти я носи до у вас, но всичко друго е в плюс. Ако имаш време да чакаш, имаш време да се занимяваш с DHL, да си вадиш всички нужни глупости ... всеки си знае. Аз не си знам еорито, не знам как е зивадено, не знам дори как изглежда, не съм давал пълномощни, не нося пари за ДДС, всичко го свърши митническия и знам, че като имам пратка се освобождава за минути, и най-вече няма порблеми с тарифни кодове, е сигурно няма да мога да вкарам самолет като ябълки, но много често ти начисляват мито дори когато не е нужно, просто го слагат на грешен код по-грека, от незнание или нарочно, без значение какво пише във фактурата, аз внасям на кода който съм дал, примерно лед-ове има някокло кода, често ги вкареват като осветителни тела и плащаш мита, а те не са, има разлика между леда, лентата и осветителното тяло .. поне според мен.
|
| Пет Фев 16, 2018 11:24 pm |
|
 |
|
fred
|
 |  |  |  | ToHu написа: Всеки си знае колко му е ценно времето, аз говоря за освобождаване от сутринта за следобяд, дори няма нужда да ходиш никъде, вдигаш телефона, и телефон няма нужда да вдигаш ако агента знае че очакваш пратка. Да не ти я носи до у вас, но всичко друго е в плюс. Ако имаш време да чакаш, имаш време да се занимяваш с DHL, да си вадиш всички нужни глупости ... всеки си знае. Аз не си знам еорито, не знам как е зивадено, не знам дори как изглежда, не съм давал пълномощни, не нося пари за ДДС, всичко го свърши митническия и знам, че като имам пратка се освобождава за минути, и най-вече няма порблеми с тарифни кодове, е сигурно няма да мога да вкарам самолет като ябълки, но много често ти начисляват мито дори когато не е нужно, просто го слагат на грешен код по-грека, от незнание или нарочно, без значение какво пише във фактурата, аз внасям на кода който съм дал, примерно лед-ове има някокло кода, често ги вкареват като осветителни тела и плащаш мита, а те не са, има разлика между леда, лентата и осветителното тяло .. поне според мен. |  |  |  |  |
Тук 
|
| Пет Фев 16, 2018 11:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък искам прошка от по-големите спамъри от мен!
|
| Нед Фев 18, 2018 6:28 pm |
|
 |
|
timt
|
|
| Пон Фев 19, 2018 12:17 am |
|
 |
|
trakon
|
Фред, колко ти тежи стоката? Ако е нещо леко и не толкова скъпо че да изисква лично приемане, по- лЯсния начин е от Фри DHL да го пратиш на адрес на бг. фирма за доставка от Англия/Германия и да избегнеш местните миткаджии, че са мнооо озверели за пари.
|
| Пон Фев 19, 2018 1:21 am |
|
 |
|
fred
|
Осцилоскопче Hantek за $220 за домашна употреба. Късно е вече, мандалото хлопна 
|
| Пон Фев 19, 2018 2:33 am |
|
 |
|
sss56
Ранг: Популярен
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 12:04 pm Мнения: 312 Местоположение: София,Стара Загора
|
<<<Ако е нещо леко и не толкова скъпо че да изисква лично приемане, по- лЯсния начин е от Фри DHL да го пратиш на адрес на бг. фирма за доставка от Англия/Германия и да избегнеш местните миткаджии, че са мнооо озверели за пари.>>>
Предполагам това е заради различни прагове на "необлагаем минимум" на стоките при внос в различните страни в Европа? В Бг. засега е това: За пратка на стойност до 15 евро не се дължи мито и ДДС. За стоки между 15 евро и 150 евро не се дължи мито, но трябва да се заплати ДДС в размер на 20%. За пратки над 150 евро дължа както мито, така и ДДС. Зная, че в щатите прага стана около $900.А колко ли е в Англия и Германия?
_________________phone: +359 2 8664724 mobile: +359 887 519959 Skype:stefanstefa E-mail:stesys@abv.bg http://stesys.eu/1164 София
|
| Пон Фев 19, 2018 8:07 am |
|
 |
|
fred
|
Те китайците го бяха писали че е $20 /без да ги моля/ но това все пак е 16.05 евро, т.е. попада в границата над 15 евро. Веднъж мина без тази процедура но не ми се рови да видя колко са го писали тогава. Понеже е осцилоскопа бях предварително готов, че ще платя каквото трябва, ами ако беше някаква платчица за 16 евро и бяха написали пълната и стойност? Насила ни правят престъпници да декларираме фалшиви данни. Но това си е пълно безумие, за 15 евро така да се разкатава верицата на хората /приемам че е нормално декларирано, прословутите фланелки например/. Руснаците по едно време бяха до 1500 евро годишно но доколкото четох и там рязко смъкнаха летвата, нещо като нашето. Минават тирове без да платят каквото трябва, с бензина се въртят далавери за стотици милиони ама не, ще си пълни данъците държавата от хора които искат да направят нещо полезно. Пък може и да се роди нещо по-голямо, и Apple са тръгнали от един гараж а те му слагат спирачка още от самото начало. Какво да кажем ние които за да направим прототип работим с номенклатура от стотици названия и често сме над тези фатални 15 евро? Ще тичаме като луди по инстанциите за една интегрална схема голяма колкото пощенска марка. Направо забиват нож на хардуеристите. И после реве Баце защо хората си държали парите в банките вместо да правят бизнес с тях. Ето заради такива идиотизми е, човек като си помисли какво го чака и се отказва.
|
| Пон Фев 19, 2018 11:52 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Я раздуйте - някакви бонус-точки ли се трупат с това непрекъснато мрънкане?
|
| Пон Фев 19, 2018 11:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Евала.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 19, 2018 12:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
че ти не знаеше ли? от американското посолство дават руска виза за Дегестан.
преди 2 години освобождавах пратки на 2 митници в Москва. лично. едната беше 20 позиции в декларацията, другата към 70. справих се за седмица и 10К афро, в интерес на истината никой нищо не ми поиска. след общуването ми с руските вежливи човечета с болтове на пагоните, кръгозора ми на тема 'митница' се разшири значително. прага на чувствителност също се промени.
|
| Пон Фев 19, 2018 12:35 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Идеята е че ако някой се чуди защо сме на това дередже - ето тука е описано. И сега остава пак да чакаме да дойде някой голям да дойде да инвестира и да ни "оправи".
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Фев 19, 2018 12:38 pm |
|
|