Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Мне, колко пари даваш ;) Помня на времето така продавам аз компютри, не компоти, и идват от една зала да си купуват втора ръка машини и гледат, гледат .. а ама това са нашите машини, преди седмица ни обраха ... викам късно майка, ако бяхте казали овреме нямаше да ги платя, сега съм ги платил и ако си ги искате и вие ще си ги платите ... е платиха си ги, че си купиха и нови монитори, тъй де, нови стари ... кръговрата на живота. Миналата година на два пъти кпуваме мигачи на аудито, няма да се учудя ако и нашите съм си купил ....

Сря Фев 14, 2018 7:23 pm
Профил
Аватар

http://www.mediapool.bg/palna-podmyana- ... 75612.html

А? Я пак? 8O

Пет Фев 16, 2018 1:45 am
Профил

itso.t написа:
А? Я пак? 8O

Tе това е за "бах мааму"...

Пет Фев 16, 2018 9:47 am
Профил
Аватар

хех?! че вие не знаехте ли?

хората, ръчкащи във въпросната наредба, все едно не работят в НАП, а в ДАП... колизия между изкуствения и естествения интелект. с всестранна корупционна нагласа.

попитали финансовия министър:
- ще приемете ли еврото?
- да, във всякакви количества и под всякаква форма

Пет Фев 16, 2018 10:02 am
Профил

За какво да знаем? Че ще има промени е ясно, нали промениха наредбата още лятото ли беше...
Че не се чукат бележки винаги това всеки, който е ходил до магазин го знае... Виж за "манипулация" не знам, то няма и логика в тая работа, ама на танцуващите явно са им наредили да намерят под вола теле и те си го търсят ;-)

Пет Фев 16, 2018 10:11 am
Профил

И после се чудят защо хората се махат от тази страна. Сега тичам да освободя една пратка от DHL, бюрокрация до тавана и за всяко нещо бумаги, бумаги, пари, пари... а уж беше Free DHL. Мислех ако една идея стане да правя стартъпче но вече започвам сериозно да се колебая като виждам какво ме чака. Шибана държава, един работи десет висят на врата му. И не само го ограбват но и го тормозят.

Пет Фев 16, 2018 10:49 am
Профил
Аватар

добре дошъл на земята :?

в основната си част днешните икономически закони - ЗДДС, Корпоративно облагане, митници, осигурителен кодекс - бяха приети по времето на Костича в битието му на Командир. водещ икономически капацитет беше Менолов, под вещото ръководство на Ал Бож, Бисеров и още подобни със същия морален заряд, все отявлени демократи. първия закон за ДДС също го сътвори Костов, когато беше финансов министър. само 5 години по-късно, толкова не си го хареса, че го отмени и направи чисто нов.

в последствие забърканата манджа се подправяше само, сигурно над 95% от текстовете са си все още оригиналните. за да стигнем до днешните майстори-готвачи от тандема мента-менда, Горанов, юридическите капацитети Кака Цеца и Кирилов. на една манджа, дори като подправка, ако и сложиш лайно, колкото и манджата да става за ядене, не само тя ще мирише на лайно, ами и цялата кухня. пък и целия ресторант ще се умирише на лайна, ако манджата е задължителна за всички 'клиенти'.

тези персони не бяха ли 'ваши' хора?

Пет Фев 16, 2018 11:14 am
Профил

ДедоБоре написа:
добре дошъл на земята :?

в основната си част днешните икономически закони - ЗДДС, Корпоративно облагане, митници, осигурителен кодекс - бяха приети по времето на Костича в битието му на Командир. водещ икономически капацитет беше Менолов, под вещото ръководство на Ал Бож, Бисеров и още подобни със същия морален заряд, все отявлени демократи. първия закон за ДДС също го сътвори Костов, когато беше финансов министър. само 5 години по-късно, толкова не си го хареса, че го отмени и направи чисто нов.

в последствие забърканата манджа се подправяше само, сигурно над 95% от текстовете са си все още оригиналните. за да стигнем до днешните майстори-готвачи от тандема мента-менда, Горанов, юридическите капацитети Кака Цеца и Кирилов. на една манджа, дори като подправка, ако и сложиш лайно, колкото и манджата да става за ядене, не само тя ще мирише на лайно, ами и цялата кухня. пък и целия ресторант ще се умирише на лайна, ако манджата е задължителна за всички 'клиенти'.

тези персони не бяха ли 'ваши' хора?

Аз"мои" хора нямам, под партийни знаменца не търча. За"свалянето" на Виденов бях със студентите си, не със СДС. Слагам свалянето в кавички защото всъщност той сам подаде оставката си, макар и комунист излезе достоен човек, нищо не открадна. Прекараха го партийните му другарчета е моето мнение, не случайно накрая говореше за "червените чорбаджии".

Напуснах СДС още 1997г тъкмо когато раздаваха постовете. Защото като бръкнах малко по-навътре в кухнята видях какви боклуци има там. Всъщност аз и формален член бях само година. И от тогава съм партийно неутрален, ако нещо ми харесва го подкрепям независимо от партията, ако не ми харесва съм рязко против пак независимо от партията. Ето сега съм против Стамбулският ферман и никак не ме интересува, че БСП също бил и против, това не ме прави техен привърженик.

А лично за Костов имам рязко отрицателно мнение. И ако става дума той не е "наш" ами ваш, онази школа в Кременчуг не е била за летци ами на КГБ, каза го човек който също я е карал. А и спявката му с Николай Добрев на Копитото показва същото. Така че всъщност Костов просто прокара "плана Луканов". Който пък е част от големият план сътворен в Русия как комунистите да станат капиталисти. Ама в онзи гадният, олигархичният модел. Там търсете причината защо сега сме така. И ако се вгледате ще видите много аналогии, само дето при нас е малко по-меко. То и при социализма си беше пак така.

Пет Фев 16, 2018 11:35 am
Профил

И друг път съм го писал, опитай да освободиш пратка в бяла страна да видиш дали е по-добре. Тук имаш опцията плащаш си на митнически агент и след 3 часа я имаш, там и това го няма, плащаш и чакаш... А който освобождава с DHL си заслужава съдбата ;)

Пет Фев 16, 2018 1:20 pm
Профил

ToHu написа:
А който освобождава с DHL си заслужава съдбата ;)

Подлъгах се с това "Free DHL", все пак по-бързо от пощата е. Първият път ми го стовариха направо пред къщи, никакви ДДС и мита. Ама сега по пълната процедура. Изглежда първият път митницата не го е спряла и затова е станало така а сега трябва освобождаване. Аз все още не съм минал пълната процедура, мога и само да взема митническите документи от DHL и после през митнически агент. Но то и за документите такса 24 лв, после пари и за митническият агент, пак същото излиза. Все едно електронен подпис ще ми трябва и за данъчните макар че и там скубят вместо да облекчават но го изкарах. Сега ме форсираха яко и ме изнервиха но вече съм към края.

Въпросът е друг, за еднократно са нерви но ще го преглътна. Ами ако това е бизнес и е ежедневие? За по-големичка фирма ще отделят човек специално за това но ако е микрофирма от 1-2 души? Те документи ли да тичат да оправят или ново изделие да измислят?

Пет Фев 16, 2018 2:25 pm
Профил
Аватар

че то си е така от 20 години, бе човек!
трябва да видиш какво при износа, вноса ще ти се види цветя и рози.

2010 един репортер написа възмутена статия в дневник за патилата си внасяне на една фланелка.
голям шум (почти 1000 поста) се вдигна, кака ти Менда беше не гребена на вЪлната - подкрепете ме и ще оправя всичко. дори блог имаше, и сипеше възмущение и обещания. дянков също яхна метлата - "това е ужасно, трябва да се промени!"

малко след това репортера тихомълком го уволниха.
статията вече е достъпна само за логнати потребители - демек, дай да видим, кой чете такива материали.
мендата спря да пише в блога си. после и блога умря (menda.bg). домейна е регистриран за 10 години, оптимизъм явно е имало
дянков, дето щеше да пляска руснаците, отиде да преподава в някакъв университет в русията.
шефа на митниците му направиха инфаркт, но надали е заради фланелките на Еленко.
а ситуацията на митниците се сговни още повече.

Пет Фев 16, 2018 3:04 pm
Профил

ДедоБоре написа:
че то си е така от 20 години, бе човек!

И трябва ли да се радваме на това като е от 20 години? Най ме вбесява, че трябва да попълвам на ръка разни тъпи бланки и все едно и също нещо - име, ЕГН ала бала. Ами нали имате ЕГН-то ми, търсете другото в някаква база данни! Как аз мога да се свързвам по Интернет с цял свят а те не могат да го направят с една тъпа база данни тук в България? Ако е толкова трудно да го сложат в някакъв QR код, МВР го ламинира да стане документ и да си го четат.

И не е само в митниците, навсякъде. Администрацията попълвам на ръка бланки за справки всеки 6 месеца че съм наследник на баща си. Сякаш ще възкръсне за тези 6 месеца. Лекарката като луда внася на ръка в компютъра всеки път едно и също, аптеката и тя трака като кълвач по клавиатурата за рецептата. Всеки месец! Сякаш не може да се направи софтуер който да генерира някакъв QR код върху рецептата след като толкова мразят Интернет и със скенера да го вкара с едно минаване. Тези компютри само като пишещи машини ги имат, дори повече време им отнема с тях колкото без тях.

Пет Фев 16, 2018 7:02 pm
Профил
Аватар

не мога да не се съглася с теб...
физкултурника преди 2-3 години провали търга за лични карти с чип. явно някой му е говорил нещо, ама той не го е разбрал и за всеки случай замрази нещата. или пък куфарчето не е било достатъчно голямо. но като му знам чипа в главата, май е по-добре, че не ни накараха да си купим хартиени карти с 256 байта чип памет за по 100лв бройката.

също донякъде си прав и за другото - комунистите са виновни.
същите, които провалиха и соц, държавата. не тези, които истински са вярвали, плащали са членски внос, а и дарения са правили. и дето си гледат всеки месец недоумяващо фишчето с пенсията.

Пет Фев 16, 2018 7:23 pm
Профил
Аватар

Забавляваме се...
http://dnes.dir.bg/news/italia-magistra ... 91374?nt=4

Пет Фев 16, 2018 8:06 pm
Профил

Фред, писах, има лесен начин, нарича се митнически агент. Не вземат скъпо, поне на мен ми е ок. За малки а и за големи фирми е ОК. Работи безотказно, за това си има професионалисти, а тия в dhl са от необходимост, трябва да ги имат за такива като теб. Не си губете времето с това, безмислено е, използвайте агент.

Пет Фев 16, 2018 9:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548 ... 1075  Следваща