| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Малки конектори за програмиране и тест
|
| Чет Яну 18, 2018 2:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Малки конектори за програмиране и тест
На първия линк ми изглеждат по-интересни, това от втория е хубаво ама много сигнали и тая гъба отгоре, малко е ангажираща, иска място, за платка на масата става ама ако е вече я нещо монтирана може и да не е много удобна.
|
| Чет Яну 18, 2018 4:47 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
http://www.tag-connect.com  Ползвам няколко вида от тези.
|
| Чет Яну 18, 2018 10:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Идейни са но лесно се чупят, Трайко са сложили такива за програмиране на детектори, счупи се втория ден, но и така си работи като го натискаш.
|
| Пет Яну 19, 2018 9:28 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Хубава тема сте заформили, тъкмо подобно нещо ми ттрябва - по специално ме интересуват клипсчетата(закопчалките) към платката за тестване. Някой има ли идея/опит какво може да бъде - щото това дето ще го правя ще има 40 пина на през 2.54 стъпка(като голямо PLCC) и теста ще е kъм 1 час та затова питам за закопчалка да се захване главата с пиновете към платката ??
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Яну 19, 2018 12:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Един вариант е конектор с клипсчета както казваш, но 40 пина са си доста, иска си сериозен натиск. Другият е както са тестеритеза платки, фикстура с контактни игли и рамка отгоре коята се сваля и осигурява натиска.
|
| Пет Яну 19, 2018 4:45 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тони е прав, откажи се от конектор с пружини/игли, щото с тия 40 пина ще трябва с крак да го закопчаваш  Не знам какви ще са тия клипсове дето ще го понесат. Трябва някаква клетка с рамкиране и направляващи елементи да предвидиш, както и лостов механизъм за притискането. Отделно, че зависи колко ти е голяма платката - защото тия 40 пина съсредоточени в малка площ и ако нямаш някакъв съпорт в зоната на натискане, ще сгъне цялата платка. Аз имах един подобен казус и колкото и просташко да звучи, накрая пуснахме 2 допълнителни слоя на платката и рутнахме всички сигнали до един тривиален IDC40, който се ползва само за тест. Това работи безотказно, но скоростите са относително ниски и решението е далеч от универсално.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 22, 2018 11:37 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мерси на отзовалите се, платчето е квадратно и има пинове/падове на външните ръбове, идеята е да се тестват платките както са на панел преди да се начупят та толкова ли е голямо усилието да се притиснат 40(10 на10 на 10 на 10) пина през стъпка 2.54 ? явно ще трябва да пробам... само закопчалките ме притесняват, че не мога да намеря нещо готово, ами ще трябва да правя ирландският вариант на ТНТМ  то тука и тел не може да се намери лесно 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Яну 22, 2018 1:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами отдавна съм ги гледал, но при мен за нещо подобно излезна усилие от няколко килограма. Нещо ми се мота около 20-50 грама на игла. Мисля, че тия игли бях гледал: https://www.mill-max.com/Принципно всичко е въпрос на конструкция на тестера и размери на платката. Ако отдолу ти е подпряна, можеш спокойно да натискаш. Ама ако целия панел е хванат по ръбовете и почнеш да мачкаш отгоре, силно вероятно е с теста да получиш и депанелизация  Така както го описваш, ще трябва някой специалист по механика да се потруди.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 22, 2018 2:52 pm |
|
 |
|
radolin
|
|
| Вто Яну 23, 2018 9:57 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Това е повече за дебъг, а не за производство. За производство игли.
|
| Вто Яну 23, 2018 5:58 pm |
|
 |
|
Roumen
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Фев 05, 2012 7:31 am Мнения: 209 Местоположение: гр.София
|
|
| Сря Яну 24, 2018 3:43 am |