| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Бавно и през регистри всички го могат, но ще е интересно ако има вариант за по-бърз трансфер от външен мастер... Или пък другия вариант, процът (ДМА) да си е мастер, но да има възможност за хендшейк. Щото FPGA-то, за разлика от обикновена памет, не винаги има налични данни. А като има може да са много и да не търпи на чакане...
|
| Съб Яну 13, 2018 11:38 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
как ще мапнеш блоковата памет на FPGA към бъс е въпрос на вкус - кеф ти регистри, кеф ти FIFO, кеф ти регион. бъса е асинхронен - изисква ACK, когато данните се сготвят. може да е тел, може да е вътрешен по брой клокове (до 32 мисля че беше ограничението). тоя бъс се вижда като регион от процесора, т.е. всички шукарии като DMA и приятели са достъпни за ползване. DRQ тел няма за директно общуване с DMA, трябва да се мине през интеръпт. но може и да го може, не съм 100% убеден, документацията е по няколко хиляди страници и без особена необходимост, няма причина да слагам очилата по тоя бъс обаче проца/DMA винаги е мастер, не може да е слейв, т.е. адресирането винаги е само от едната страна. горното е валидно за кинетисите. в RT може и да са доразвили бъса, не съм чел още детайлите.
|
| Съб Яну 13, 2018 12:06 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Тъй де любопитно ми е дали позволяват някаква автоматика, че масово всички го имат тоя проблем. Примерно STM-те имат хиляда интерфейса и ДМА-та и кво ли не, ама за фпга и по-точно стрийм на данни е мъка. А тия имат и бързи USB-та и бързи SD карти, т.е. могат да разтоварват доста данни и за доста приложения ще са интересни. Да кажем за debug+trace направо ще е разкош при тия цени 
|
| Съб Яну 13, 2018 12:42 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Може би най-бързата ARM платка за сега Tiny module and SBC run Linux or Android on i.MX8MNXP iMX8 module that taps the higher-end, hexa-core iMX8 SoC with 2x 1.8GHz Cortex-A72, 4x -A53, and 2x -M4F MCUs. http://linuxgizmos.com/tiny-module-and-sbc-run-linux-or-android-on-i-mx8m/
|
| Пон Яну 15, 2018 8:51 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Яну 15, 2018 11:36 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ей това не му разбирам на арматурното мислене. Сложили две риби, четири рака, две скариди... само две котки и салата липсват 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Яну 16, 2018 10:06 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Яну 16, 2018 6:09 pm |
|
 |
|
fred
|
Тя цялата серия е симпатична и то много. Знаете ли някой търговец в БГ да я доставя? Да не плащаме DHL за всяка дреболия че става двойно.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Яну 16, 2018 9:05 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Геарбест и банггуд ги пращат за без пари подобни. Точно тези- незнам?
|
| Сря Яну 17, 2018 2:02 am |
|
 |
|
fred
|
Аз веднага отидох на Алиекспрес но там цената е все едно минава през DHL, същото в eBay, в останалите го няма. Значи единственото реално си остава официалният сайт и през DHL. Поне засега но и не виждам нещо да се промени след като официалната политика на сайта е само през DHL.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Сря Яну 17, 2018 4:59 am |
|
 |
|
bobihot
|
Orange Pi Zero H2 Quad Core Open Source 512MB Development Board Price: US $13.99 Free shippingviaStandard Shipping Shipping time:10-30 business days https://www.banggood.com/Orange-Pi-Zero ... rehouse=CN
|
| Сря Яну 17, 2018 9:55 am |
|
 |
|
fred
|
Знам ги OrangePi, дори имам такова. И още няколко подобни. Но това Neo е от съвсем друг клас, дори имат 64 битова версия. И освен това Open Source със стабилна общност и подръжка. Ще се взема но не веднага, за момента съм на по-прости задачи.
|
| Сря Яну 17, 2018 10:49 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Я дай линк, защото аз нещо не мога да го намеря.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Яну 17, 2018 2:19 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Яну 17, 2018 7:15 pm |
|
 |
|
bobihot
|
И Оранжевите имат 64бит версия и си е сериозен компютър. Но навлезнахме в зоната на Евтините дъски. Пуснах го за i.MX8, че си е сериозен проц, а не бях срещал за него. Нещо с А-73 ще е интересно къде 3 ГХц. https://www.banggood.com/Upgrade-Versio ... 43030.html
|
| Сря Яну 17, 2018 9:13 pm |
|
|