|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:03 am
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
+1 Особено се гаврят със стари хора, обуват ги с разни договори и те горките плащат... Аз на всички отдавна съм им сменил картите, само тъщата се опъваше и ми лазеше по нервите и не искаше. Но като плати два пъти сметки по над 100лв. й дойде акъла 
|
| Вто Яну 16, 2018 12:55 pm |
|
 |
|
radolin
|
В случая картата е на фирма, но не с 50, а с 5 абоната. Цекинс, кажи колко са тези минути и трафик дето на тебе ти стигат срещу 5лв, че аз доста повече плащам?
|
| Вто Яну 16, 2018 12:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Не знам бе човек - една ми карта ми е кажи речи лична - фирмата е на брат ми на тъста. Нея си я плащам - има някви минути и някви мегабайти - досега нито минутите съм изчерпвал нито мегабайтите. На същата фирма са семейството (цялото) с тях май говорим "безплатно". Жената обаче много плямпа по телефона. Та за три карти (мойта, на жената и на щерката) плащам по 50-60 лв. на 3-4 месеца. То като се съберат малко повече и тогава ги давам. Другата карта е във фирмата в която работя - нея я ползвам само за служебни разговори - един път питах колко ми е сметката и казаха че е 4лв. и някви стотинки - ама нея по принцип не я плащам аз та не ме интересува особено. И двете фирми имат по 50-60 карти. На Виваком плановете съм ги виждал на сканирана страница - няма ги в сайта им - нито като наименования, нито като цени. Имахме избор между три плана - 5лв. 10лв. и 15 лв. Аз си пуснах от 5лв. Обаче рядко ползвам данни - навсякъде където се заседявам повече от 10 минути има вифи на което имам паролата. В общи линии няколко пъти съм си подавал на лаптопа като съм бил на зор някъде по обекти и оня ден без да погледна пуснах на един лаптоп с пуснати торенти ...
|
| Вто Яну 16, 2018 1:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Истината е, че договорите са едно към гьотере. Всичко зависи на какъв "консултатнт" ще попаднете и колко точно му се напъва, както и какви правомощия позволява нивото му.
Обикновенно фирмите с по 50 телефона ги обслужват "консултанти", които имат правомощия да сключват доста изгодни договори. Обикновенно келешите във фронт офисите нямат такива правомощия.
Общо взето подхода е - отиваш и казваш - фирма с толкова и толкова точки сме. Търсиме това и това, упълномощен съм от ръководството да събера оферти от трите оператора. Дайте вашата оферта, но знайте, че няма да има възможност за корекции - получените оферти се сравняват и отиваме директно на подписване с най-добрата. Това обикновенно работи, но пак зависи на какъв дебил ще попаднеш и колко точно ще му се занимава да те спечели като клиент.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 16, 2018 1:17 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Тук имаш предвид брой телефони или наистина "точки". Щото съм чувал, че съществуват такива точки, но ми е интересно как да разбера колко са примерно за мойта фирма и какво мога да искам срещу тях.....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Яну 16, 2018 3:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Като имаш повече телефони спазаряваш по-добри условия, а като имаш 200-300 каквито си искаш. Всяка година е едно и също, оферта от вивахел, от телемор и с тях при ментел, с тяхнаъа в обратния ред, и с по-ниската пак при ментел, може и втора итерация. Така си избираш най-изгодните цени и параметри, примерно миналата година имахме 30000 лв бюджет за безплатни устройства, естествено по техните цени.
|
| Вто Яну 16, 2018 4:46 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ами преди две години и половина мтел дадоха по ниска цена от другите от първия път. Другите на два пъти им я показваха мтелската и пак не ги стгнаха. Миналата година обаче телернор обещаха "Обхват убиец" и наще се фанаха. Дойдоха сложиха някви кутийки с четири сини светодиода и казаха готово. Да де ама още същия ден и се оказа че една камара народ има голям Х на обхвата. Те били само 4-5-6-7-8 G и всички с говорилки (все пак за служебни телефони говорим) се наложи да си сменят телефоните с копчета със модерни смартфони. Та май шефа успя да изцигани допълнителен бюджет за телефони.
|
| Вто Яну 16, 2018 5:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
телемор нямат никакъв обхват, пълна мъка е, не знам какви са тия малоумни реклами, и кой им се връзва, в една от фирмите сме с тях, редовно, да не кажа навсякъде обхвата ми с Мтел е по-добът от колкото техния, за скоростта на нета няма да говорим изобщо, много често аз имам и то бърз там където те дори не зареждат. Личниятми телефон, той е личен фирмен, винаги е бил при тях, от времето на цитрон, нямам голяма група, да не кажа че няма никаква група, имам 2 карти и половина. Имаме корпоративен акаунт с над 200 номера, а може и повече да са, вече не им знам бройката, той е с ментел, винаги е бил ментел но по едно време част от фирмите бяха глобул, но никакъв смисъл. От 4-5 години мисля всичко е при ментел, дават най-добрите цени, най-добрите бюджети за у-ва за покритие няма да говорим, искам някой да ми покаже как телемор или вивахел имат по-добро, въпреки че вторите наляха доста пари, телемор само симулират.
|
| Вто Яну 16, 2018 5:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да, ама от обхват до покритие има миниатюрна разлика  Пак да спомена електромонтажниците (дето ходят по гори и паланки): всички, ама на 100%, бяха на Глобул и си приказваха дори в забравено от Господ дере, а вечер в квартирите и нет си имаха. А аз с моите карти на ментел и виваком се чудех откъде да се обадя в къщи. На село нетя винаги ми и късал нервите докато не минах на Теленор, пък имам пряка видимост със всички антени. А в по-големите поселища винаги се намира някое WiFi.
|
| Вто Яну 16, 2018 6:20 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Не мога да се съглася , най-добро покритие има виваком . Ето едно сравнение : http://www.telenor.bg/bg/coverage-maphttps://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... i/pokritieТам където теленор няма 3г мрежа виваком има 4г
|
| Вто Яну 16, 2018 7:23 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
Потвърждавам, че има специфични места, където с глобулска карта може да проведеш нормален разговор а с другите два оператора е жива мъка - кулата на Копитото, кулата на Карандила, Кулата в Русе, Кулата във Варна, хотела на Копитото, даже и на кула Яворов когато си при антените и на още други подобни места. Моето обяснение е че на подобни места телефона е в обхвата на прекалено много клетки на мобилните оператори и образно казано се чуди към коя да се свърже, а тъй като покритието на Глобул не е така наситено, разговора като цяло се получава далеч по качествен - може и да не съм прав разбира се. Държа една карта на Глобул на минимална такса, която ползувам когато ми се наложи да съм по работа на подобно място и не искам да се мъча когато трябва да говоря по телефона. Това мисля че няма общо с 3G, 4G и подобни екстри в гъсто населените места. За покритието като цяло разбира се че едва ли може да се правят изводи по това, че на конкретно специфично място може да проведеш нормален разговор.
|
| Вто Яну 16, 2018 10:58 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
И мойте 2 стотинки - споделям наблюденията на Тони. Доказателството - ползвах Мтел от 1999, преди 2 години омаяха шефовете и мигрирахме към Виваком (въпреки многобройните ми съвети за липса на покритие на Виваком) Две години споменавам майките на Виваком. В гаража който е една плоча под земята (много често ми се случва да завърша разговор там) с Мтел не е трябвало да се съобразявам като влизам в гаража. С Виваком вече предупреждавам отсрещаната страна че е много вероятно да прекъсне връзката. Още на спускането в гаража се случвало да прекъсне. Същото е и положението в асансьора. Говоря за град София, на около километър от центъра! По южната магистрала е същото положение. Нямам наблюдения от чукари и паланки. Освен това Мтел поне от 4-5 години предлагат така наречения от Виваком HD Voice - разбирайте ако двете страни ползват телефон (най-често smart) да рутират данните през по-широк канал, тоест по-малко компресия и по-широк честотен спектър. Като се оплаках на меринджея от Виваком, той отговори че до 2-3 месеца и при тях щяло да тръгне. Ще тръгне га цъфнат налъмите  Та моя съвет е: ако искате да не мислите за това дали ще успеете да се обадите или ви трябва бърз нет изберете Мтел. Ако ви се слушат приказки от хиляда и една нощ може да пробвате Виваком или Теленор (Глобул).
|
| Сря Яну 17, 2018 2:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
Тия карти по сайтовете хич не ми ги показвай, те са пожелателни, може би мерени с апаратура с външна антена, но всъщност едва ли са мерени, те са теоретични. Аз говоря като ползвател на тилифон извън голямото село, пътувам много, много от обектите ми са тип къща в полето, много често не е поле ам инаякой чукар, в фирмата с тия обекти са на глобус, вече телемор, а аз съм на ментел, нямало е един единствен случай те да имат обхват а аз да нямам, обратното обаче е много често явление, за 3G и други данни няма да говорим. Може би има някои места където вивахел евентуалн оимат покритие а ментел няма, не съм случвал но не изключвам, но те са изключени по дифаулт от възможноте избори, твърде неясна им е съдбата и бъдещето, според мен не може някой със сериозен бизнес да разчита на фирма еднодневка, щом от там е минала дебелата свиня нищо не става.
|
| Сря Яну 17, 2018 4:28 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Картата на теленора е реална, даже доста консервативна. Може би е стара, не знам но пътя за село примерно да има 2-3 места на които прекъсва, а те го дават почти целия път в бяло. Гледам други места дето знам че няма покритие съвсем коректно са си нанесени.
|
| Сря Яну 17, 2018 9:56 am |
|
 |
|
Cekins
|
За обхват и аз съм за Мтел, ама иначе са големи мошеници. Имаше момент в който и двата ми телефона бяха Мтел - на работа проблеми с обхвата нямах. Знам само едно място където нямат - село Николаево - който е пътувал Стражица-Попово го знае. Сега Виваком на някой места из базата нямам или е много зле, а дата имам само ако изляза на пътя. Теленор с тия мини клетки някак си замазват положението ама е само локално около клетките а и е само за 3G телефони - другите кучетата ги яли - обхват Х.
|
| Сря Яну 17, 2018 10:47 am |
|
|