Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Има ама кой ще го влачи до софия, а и с какво, не дойде ли на собствен ход е обречена кауза, иначе в Аризона има една гробница.

Пон Яну 08, 2018 12:46 pm
Профил
Аватар

2002-ра на Шипхол в Амстердам направиха нова писта само за джъмбовци.
почнаха я някъде февруари, ноември вече излитаха самолети от нея. много е забавно - откача се джъмбото от ръкава и 20 минути се тътрузи до пистата...
по една случайност минавах всеки ден по съседното селско пътче, та стана пред очите ми. година-две след това софийското летище отсвири холандците на търга за ремонт на нашата пистичка, защото... нямали достатъчно опит.

KLM+JAL имат по 4 джъмбовци само до токио на ден. на KLM наистина са доста древни, явно са били модерни през 1980-та, ама вече оборудването е в клас 'ретро'. е, есе пак можеш да се обадиш по телефона на някого от слушалката в седалката, на съответната цена.

та този клас самолетчета си искат и съответния клас пистички. ние сме селско летище. това в софето не се различава твърде много от онова в горна оряховица. виж, отделен клас са стара загора, разград и подобни, дето са с 20-годишни дървета по пистата. ама тя цялата ни територия е заебана, летищата защо да правят изключения. ако бяха дошли завоеватели, сигурно щяха повече да се грижат за тях. но дойдоха... заебатели.

Пон Яну 08, 2018 1:02 pm
Профил
По Хамериканско и из Австралия знам за поне десетина случая, в които частници ги купават цели или големи части от тях и ги реставрират. Из Европейско не съм чул за нито един случай, та -има си сериозни пречки. Първата пречка е психологията на тея, които се занимават с декомисионирането на тея 'птички' . Нещо като човеци -съчетание между ленински чекист, хитлерюнге-активист , чичо Сам робовладелеца от Флорида и крал Хенри които ритуално обезглавява поредната кралица пред захласнатия народ, а ти му се изтъпваш, и му искаш да я освободи, за да я вземеш за жена. Нимой, на човека му е важно да си следва ритуалите.
Та като изключим уредите , другото се троши и няма цена, докато не се обадиш и не поискаш да го купиш и... ако въобще ти отговорят... макар и с вирнат нос.
Втората пречка се нарича български митници. Сещам се за един случай на българин , който си беше купил чак от американско един стар фюзелаж от бракувана Чесна , беше му платил хиляди долари да му го шипнат и булгар митничарите му го конфискуваха като 'незаконен скрап' 8O и май унищожиха.
Третата пречка си е чисто финансова - едно 400-500 хил. долара трябва да имаш за такъв проект и да нямаш мерак да ги внесеш у банката.

Пон Яну 08, 2018 3:51 pm
Аватар

наш'то овенно министерство беше продало единствената ни подводница на скрап; (едната не можеше да потъне, другата не можеше да изплува, не знам за коя от двете е била сделката)

цената беше 710,000лв. купувача водеше години дела да не плати ДДС, защото по закон въдухо- и водоплавателни средства са освободени от ДДС, но някак си в закона е пропуснато да се спомене за подводоплавателните средства и едните казваха "трябва ДДС", другите "йок на ДДС".

та някой доброволно да си набута джъмбо-таралележ в гащите с местните мутрократи, трябва или да е много ентусиазиран, или да е паднал от Марс.

Пон Яну 08, 2018 4:18 pm
Профил

Ами ни сме внесли 4 хеликоптера, нямаше проблеми, що да не може и Джъмбо.
А ти остави един такъв на софийското и обяви че е скрап, бай мангал ще го "внесе" през оградата преди бай митничар да е разбрал за какво става дума.

Пон Яну 08, 2018 4:43 pm
Профил
Аватар

митничаря рядко го интересува за какво става дума.
обикновено се интересува за колко става дума.

Пон Яну 08, 2018 5:14 pm
Профил

Според мен пилотите се кефт повече на старите 747 от колкото на новите А330, защото 747 го пилотираш, а А330 го молиш и той прави каквото си иска.
В кабината на А330 няма пилоти има вярващи, които се молят на виша сила: https://www.youtube.com/watch?v=2cSh_Wo_mcY

Пон Яну 08, 2018 9:50 pm
Профил
Аватар

Да. А истинските мъже пилотират през океана само с хартиена карта, пергел, линийка, молив, компас, джобен часовник и далекоглед...
Щях да забравя - Чък Новис им е за загрявка...

Вто Яну 09, 2018 12:40 am
Профил
Аватар

ike написа:
.... В кабината на А330 няма пилоти има вярващи ....

https://www.youtube.com/watch?v=9UF4z56l2VQ

Вто Яну 09, 2018 1:20 am
Профил

Аз ако трябва да се моля при всеки полет ще науча всички молитви на изуст, най-добре е да спи човек ако може, аз на турболенция спя добре, на такова клатене не знам, както ме хваща морка болест може и да не си прекарам добре. Вчера от атланта до гуадалахара направо ми се наду главата, от началото до края имаше едно виене безумно, хем бях със слушалки с noise cancellation и пак се чуваше, и това на седалка 1B, тия отзад около крилата не знам как са били.

Вто Яну 09, 2018 5:16 am
Профил
Дъртите момчета с яки топки, дето кацат по Бутан, Тегуцигалпа, Паро , Ел Алто и т.н. казват за такива 'кептъни' като тоя с чинглиш акцента, че всеки може да се о.сере, важното е да се усети на време. Или са се о.срали с планирането на полета и не са имали запасни летища достатъчно близко да ги стигнат на малка височина и с един двигател, или са чакали специално разрешение по телефона от някой партиен змей да изключат повредения двигател. И като имаш предвид че капитан презокеански полети е върха на кариерата. Нищо му няма на A330 , почти същите с Boeing 777 , малко по-интегрирани системи в ADIRU . И новите боинги имат като ербъс флай бай уаре ( CWS Mode ) , т.е. - тва че ти дърпаш щурвала не значи много, ама все пак е кеф.

Вто Яну 09, 2018 11:49 am
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Е, почна се
http://it.dir.bg/news/piratstvo-26749548?nt=13

Идеята да ти е "смарт" дома води до това, че някой друг решава до каква услга имаш достъп ако си послушен и до каква не, ако не слушкаш. Дядо коледа прочит 21Век "Иванчо не еслушкал, няма да си контролира термостата":)

Пон Яну 15, 2018 1:51 pm
Профил
Аватар

Нищо ново под слънцето. Повечето IoT (2 букви не стигат за идиот) джаджи бачкат през централизиран сървър. Ако производителят им или доставчика на услуги внезапно фалира и изчезне от пазара, всички идиотски джаджи използващи съответната услуга, ще стават само за футбол или електронна скрап.

Пон Яну 15, 2018 2:12 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

И за префлашване :)

Пон Яну 15, 2018 3:25 pm
Профил
Аватар

Е, ако е за писане на фърмуер от нула, все ще успея да си скова и хардуер по мой вкус...

Пон Яну 15, 2018 3:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 1194  Следваща