Отговори на тема  [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Следваща
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
Да имате пред вид чe защитата на купувача в aliexpress вече е доста зле.
Вече нямат и мейл на който може да се свържеш с подръжката им.
Един телефон си купих който беше писан удароустойчив влагозащитен и прахоустойчив се оказа като дойде най обикновенна пласмаса без уплътнения и гумен предпазен кожух. И дадоха спора на продавача който беше явен мошенник. Крайното решение беше връщане на телефона за моя сметка.
Така че имайте едно наум с тия.

Сря Яну 03, 2018 1:46 pm
Профил
Аватар

трябвало е да му го пратиш с български пощи с номер.
да пътува 6 месеца :D

screen.bg започнаха с надписване на клавиатури. после поразшириха бизнеса, но явно си останаха на ниво 'гараШ'.
тони им е ходил в офиса, ама на мен ми изглежда доста притеснителен адрес "дружба-2, блок ххх, на тавана".
все пак си остават едни от малкото, които предлагат някакви чупливи части за лаптопи - клавиатури, дисплей, адаптери. как са се закрепили в бизнеса - тъмна индия.

Сря Яну 03, 2018 1:50 pm
Профил
Аватар

като стана въпрос за чукундури...

днес половин ден си загубих да си намеря една пратка на спиди.
изпращача ми е пратил грешен трекинг номер, звъннаха ми вчера по телефона и уж оправихме пратката.
днес не мога да я намеря. кол-центъра не отговаря, казват 'ще ви звъннем при първа възможност'
от 9:30 сабаля първата им възможност беше в 13:15. някакъв юнак, или българския не му беше роден, или имаше здравословен проблем.
но не свършихме работа - не могат да търсят почти по нищо, освен по трекинг. по телефон също не ме намериха (имам 35 възможни номера и не знаех на кой са звъннали). още по-малко имах идея какво е написал изпращача на етикета.
в новия офис ми казаха, че не могат да звънят никъде, могат да пишат SMS само. отърчах до стария офис през половин София и си намерих трекинга, върнах се в новия офис и веднага ми намериха пратката. самата тя пратена на 22.12 в 9:30 сутринта.

почвам да си мисля, че онези 80%, дето го изядоха професора заради тях, са повече...

Сря Яну 03, 2018 2:30 pm
Профил

ДедоБоре написа:
...почвам да си мисля, че онези 80%, дето го изядоха професора заради тях, са повече...

Оня ден го коментирахме тоя професор. Много повече са..., да имаше кой да му се извини на човека, че го нахраниха доста.

п.п.
Когато съм имал проблем с куриери винаги са успявали по номер на товарителница да открият пратката за секунди.

Сря Яну 03, 2018 7:00 pm
Профил

Абе Дедо да ти кажа аз вече не съм сигурен от къде го купих :) Със сигурност техният сайт гледахме, ама дали го купих от тях или от някакви други един бог знае, със сигурност не бяха в Дружба, някъде в .... хммм зад зоната ... на Житница някава пресечка ли ... да ти кажа на автопилот отидох и така си и тръгнах, никакъв спомен нямам как стигнах и къде са точно, помня че псувах някакъв с Х5-ца че 10 минути не можа да реши какво ще прави, трябва да погледна фактурата :)

Сря Яну 03, 2018 8:53 pm
Профил
Аватар

да, прав си - тия я нямаха баш наш'та клавиатура. и аз се отвеях...
но помня, че адреса им беше дружба, на тавана.

Сря Яну 03, 2018 9:27 pm
Профил

Ама то май не взех точно тая дето гледахме... както и да е, и тия от които я купих не са стока, ще проверя за името.

Сря Яну 03, 2018 9:36 pm
Профил
Български Пощи - за никой не е изненада , но кражбите на пратки от чужбина се бяха позатихнали от доста време.
Сега всички усетиха че властта е слаба ( занимава се с 'балканските и световните въпроси' ) и в едно с уличните престъпници, кражбарите в БГ Пощи пак се развихриха.
Та -преди месец и нещо пратих по USPS малка пратка до мои роднини в България - ръковатка за горивен селектор за модел Чесна: $25 долара на старо, нищо съществено но много рядък модел. Вече месец и половина и ни вест, ни кост , при положение че е излезнала на 4-тия ден от Щатите. Проверявали са вече няколко пъти в локалния клон, а при много предишни случаи е установявано че дъртите дебели лели след получавне ги държат по 20 дена уж непотърсени и после ги прибират за себе си или ги връчват от няма и къде ако до тогава чистачката не ги е скатала.
Защо пускам темата - въпроса е в това , че този път съм склонен да сложа една-две нули зад сумата/ равностойността на пратката за някой, който може да открие крадците, частен детектив ли, що ли? Има ли такива хора.

Пет Яну 12, 2018 2:53 pm

Да бе.... и един мърмот.... в пощите не се краде, просто се губи, и да намериш изгубеното е малко по трудно от това да намериш свещеният кивот... примири се, кофти но факт.
Ако трябва да съм откровен това става и в САЩ. Август ми пращат един уред, следите се губят между usps и fedex, оригинално е изпратена с федекс, разноса по някаква причина е usps, във федекс я видях стигнала до инди и тръгнала на обратно без опит за доставка, след това изчезна буквално, такъв номер нямаше, но се появи тракинг на usps, в който се виждаше някакво междинно претоварване и до там, пратката несе появи нито при мен, нито е върната на изпращача.

Пет Яну 12, 2018 3:34 pm
Профил
От пет пратки досега през БГ пощите от Щатите до Стара Загора 6014,
две загубени/откраднати ( това е втората ), една пристигнала съвсем нормално и две
са стояли на отлежаване в 6014 по 20 дена ( личи от клеймото) и предадени след многократни проверки/молби/заплахи. Това е малко повече от 'статистика'
Ей сега пиша на тоз който се наеме ( детектив,милиционер,мутра ,хакер, все ми е тая) банков акредитив да се изплати на ..... сумата .... при откриване на информация за крадците на пратка номер....
Ай сиктири и разградена джамахирия.
По европейските закони присвояването на чужда пратка/кореспонденция се наказва
с 6 мес. до 1 год. затвор, дори да е попаднала случайно в лицето и той/тя да са се направили на разсеяни и да не са я върнали. Как така се губи - пада през дупка в пода на вана с който я карат ли?

Последна промяна trakon на Пет Яну 12, 2018 3:59 pm, променена общо 1 път

Пет Яну 12, 2018 3:51 pm
Ранг: Почетен член

Може би се краде доста в Старо гъзорската поща или селективно пратки то УСА... аз за последната година и нещо доста неща съм си купувал (главно от Китай де) и до сега нямам загубена пратка... нещо последната се бави ама да видим, няма да е голяма загубата.

Пет Яну 12, 2018 3:58 pm
Профил
Евтини неща от Китай нямам нищо изчезнало от десетки , от Щатите ( USPS ) - все с клизми и то в БГ , тва е още едно в полза на 'статистиката' . Крадците много добре са запознати че USPS
тракинг номерата в БГ в повечето случаи по някаква причина не влизат в тракинг системата на bgpost.bg . Или пък просто вадят късмет и усещат интуитивно че за откраднати пратки от USPS никой не ги дири и не може да им хване спатиите.
И това ако не е пример за лоша практика, 'черна фирма' от която човек се пари редовно.

Пет Яну 12, 2018 4:02 pm
Аватар

Е щото от чайна пост са проследими... И аз постоянно си купувам разни джунджурии от еBay - досега имам само едно непристигнало нещо за 2,5$. Просто не си струваше дори и в ebay да се разправям макар че пробвах и уж ги пратиха на ново ама и нови не пристигнаха. Та после си поръчах от друг търговец и си дойдоха нещата.

Пет Яну 12, 2018 5:17 pm
Профил ICQ

Ако отговаря на това условие :" За международни пратки:

13 символа: Първа буква R,С, Е или V, следва втора буква от A до Z, следват девет цифри, следват две букви с кода на държавата, от която е изпратена пратката. Например: RH054250664CN, CP004152151BG, EC610548787UA, VV015975882ES."

си се проследяват във сайта на бгпощите , при влизането им в България .
Моя опит с пратките от USA е че почти винаги отиват на митница . Примерно ако нещото струва 40$ същата сума е обявена и на пакета до стотинката .

Пет Яну 12, 2018 9:23 pm
Профил

Нещо става с ебей или се е наводнил с мошеници. От последните 5 поръчки дето ми весят 4 вече са в киреча. Първата сами без да ме питат я рефънднаха. Втората ми пратиха писмо че акаунта на продавача бил компроментиран, отворих case да видя дали продавача ще се обади, но на втория ден от ебей затвориха кейса с рефънд. Днес гледам още на две поръчки са ми пратили предупреждения. Едната явно ще пия студена вода, понеже и търговеца и стоките му са махнати, не мога и кейс да отворя понеже пейпал "не ползволявал". От пейпал пък ми казват да се обърна към ебей, изобщо системата е халифакс...
Тъй като са дребни суми не е толкова фатално, обаче е дразнещо понеже бълват емейли като луди. От самите емейли трудно може да се ориентираш за коя поръчка или за кой търговец и става една каша... Трябваше да си направя отделна папка в пощата за всяка поръчка че да се ориентирам. Лудница!
Явно и мошениците са усетили че системата куца и са се навъдили... За толкова години толкова поръчки без проблем, а сега 4 поредни...

Пон Яну 15, 2018 3:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Следваща