|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:04 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 IR термометри
Интересувам се някой знае ли принципа на действие на инфрачервените безконтактни термометри. Ако има и схемичка, и софтче, и документацията на Български 
|
| Вто Дек 07, 2004 6:16 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: IR термометри
Труден въпрос...
Наскоро гледах един такъв май в електронинвест беше.
Братята руснаци нямат ли нищо по въпроса ?
Погледни тук
Може и да има нещо 
|
| Вто Дек 07, 2004 8:58 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Бате доколкото знам, това поскоро е прецизен спектро анализатор във областа на топлинните лъчи на границата на невидимата и видимата светлина, тези които са по прости имат няколко инфрачервени датчика настроени на различни близки ламбди и един едночипов със ацп следи кой датчик дава максимума, сиреч на неговата дължина на вълната е сходна измерваната темп. ... за посложните не знам вече...
|
| Вто Дек 07, 2004 10:11 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Eй, СЗ, това със дифракционната решетка навсякъде го пише, ама ми се ще да избягам от него. Та се надявам някой някъде нещо да е измислил. Онова с "многоканалните" системи мери почти точно, хич не ми върши работа.
|
| Сря Дек 08, 2004 11:58 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|