|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:33 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Е па колко са 9 милиарда .... и аз съм сигурен че това са липси коиъо той е установявал и съвсем чинно е събирал и е планирал да внесе в бюджета, дори точно е уговарял транспорта в момента в който са му отишли на гости ....
п.с. Дедо, ама те казват че еквивалента им е 9 млрд рубли, долари са били, та по-малко са били пачките. Отделно те изобщо не са негови, горкия човек, това е на сетра му апартамента бре, той от къде да знае за тия пари, то момичето с упорит труд ги е изкарало, от закуски, вечери ... гладно е умряло докато ги събере.
|
| Пет Дек 29, 2017 8:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бегло се интересувам от вътрешната политика в Русия. просто ми направиха впечатление тия 9 милиарда. Рогозин, например, ми 'пахне' изключително неприятно на комсомолец-бюрократ-активист и гледам да не ми се мярка пред очите. познавам твърде много персонажи с подобна генетика. а той е забъркан на практика във всички трилионни начинания.
внезапно на путин му изкараха доста сериозен конкурент, не е като паленцата навални/собчачка. ще видим как ще разиграят топката. класическите коментатори, дори по държавните канали, са доста умерени и предпазливи в изговора, от което съдя, че работата е сериозна.
---
линията беше на AMD - 130нм за 200мм пластини. после купиха някакви лицензи от IBM и ST за 90нм, което и в момента им е мейнстрима. усвоиха някакви милиарди за 65нм, но стигнаха до извода, че трябва нов завод да правят, тъй като 65нм вървят с 300мм пластини. същевременно адаприраха нещо и имат някои библиотеки за 65нм на 200мм, но до колкото знам нищо масово не дялкат. пък и кой ще си купи процесор и чипсет за 100,000 рубли?
проблема е, че на практика нямат нищо локално - химикали трябва да внасят, пластини, дори маските ги правят в чужбина. оправдават се с липсата на хора и неподходящия климат на зеления град. парите си вървят, резултатите са зад хоризонта някъде, трябва им от новите зад-хоризонтни радари, че да видят елбрус, произведен в РФ.
същевременно доста народ там си прави чиповете в чужбина. има малки фирмички с по десетки успешни дизайни. значи не е чак до липсата на хора - могат си го дизайна, просто няма кой да им го издялка на руски. явно диалога руски-чинглиш дава за сега по-добро разбирателство от говоренето на майчин език.
ще гледаме мача
|
| Пет Дек 29, 2017 9:15 pm |
|
 |
|
fred
|
Хаха, класически соц.бюрократ! Вече съм на 6:33 от общо 14:33 мин дължина на филмчето и досега не е казал нищо съществено по темата. Явно ще се слуша с прекъсвания защото неудържимо почнах да се прозявам  Но не може да ме откаже, що такива съм слушал по време на т.н. "партийна учебна година", закалени сме 
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Дек 29, 2017 10:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ревизор...и с тия смешни костюми.
|
| Пет Дек 29, 2017 11:15 pm |
|
 |
|
fred
|
Ще ме убият тези руснаци! Аз малко подремнах, както казах почнах да се прозявам от този соц.стил, а и паралелно пробвах новата туршия с една домашна ракийка та ми се додряма Пускам го с нови сили и хоп, на 6:34 цъфва др.Путин. Ама точно както едно време, там нямаше начин да не се спомене др.Тодор Живков и решенията на съответният пленум на ЦК на БКП, каквото се правеше беше само и единствено поради мъдрите им указания. Та и тук същото, казал им Путин да развиват нанотехнологиите и те започнали. Ако не им беше казал можеше и да не се сетят за тях, така излиза  Както и да е, захапал съм го като булдог и няма да го пусна, колкото и да се опитват да ме откажат с казионни речи. PS Е, изслушах го. Ами нищо особено, че там се краде на поразия отдавна е известно. И то не само в Роснано, бих казал че там са от дребните мошеници. Това е т.н. система РОЗ /Распил, Относ, Занос/. Имам си доста линкове за нея, крайният резултат е, че например един километър газопровод струва 3 пъти повече отколкото е нормалната му цена. Система възможна единствено в условията на държавни поръчки поради което държавата влиза във все нови и нови гигантски проекти, не особено смислени икономически. Което вече е индикатор кои са я овладели тази държава. И работеща основно в низко технологичните отрасли, това им е нивото. Новото е, че някои технологии за крадене от нея са се опитали творчески да приложат и във високо технологични проекти при Роснано. И докато при ниските технологии крадат но все нещо направено се появява то при високите нищо не се появява, просто не са на това ниво. А за високите технологии и бъдещето им в Русия по-добре да говорят самите руснаци. Аз лично съм скептик и то голям. Старички са линковете, но нещата не са се променили съществено като тенденции. Дори мисля, че дистанцията се увеличава. https://habrahabr.ru/post/218171/https://habrahabr.ru/post/156843/
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Дек 29, 2017 11:57 pm |
|
 |
|
fred
|
Вярно, намерих го! https://habrahabr.ru/post/80142/https://www.zelenograd.ru/news/4047/https://www.vedomosti.ru/technology/art ... ikrochipovВ цялата история ме потресе как харчат 292 милиона евро /планирали са дори 815млн евро/ с идеята макар и снет от производство завод но да го пуснат още същата година, работа има и за такива. И след това 3 години на склад а това в полупроводниковата промишленост е цяла вечност. И то вън от Росия, те дори склад подходящ нямат какво остава за чистите стаи. Май че от тези 292 милиона евро 20-30 милиона са отишли в "правилните" джобове. А може и просто некадърност, в такава система такива като тапи изплуват отгоре.
|
| Съб Дек 30, 2017 1:09 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
А 130нм изобщо не е лош избор, що полезни неща могат да се дялкат на тях.
|
| Съб Дек 30, 2017 2:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Време е някой да зариби Бойко с идеята за половин проводници в БГ, отново...
|
| Съб Дек 30, 2017 4:37 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Като се замислих, установих че и на мен ми липсва 2Т6551... 
|
| Съб Дек 30, 2017 5:15 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
.....с виолетова точка. И 6821 
|
| Съб Дек 30, 2017 5:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
6552 ли бяха второ качество?
|
| Съб Дек 30, 2017 8:33 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Груби, когато решиш да идваш към София, ми се обади 1-2 дена предварително. Ще ти покажа оригинален 'genuine' справочник какво се е произвеждало.
|
| Нед Дек 31, 2017 11:08 am |
|
 |
|
Grubi
|
в зеления "на радиолюбителя" намаше ли някакви откъслечни данни за някои от типовете...не е при мен, както и да е
|
| Нед Дек 31, 2017 5:40 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Светло син, твърди корици, някъде към 3 санта дебел. Справочникът, де.
|
| Нед Дек 31, 2017 6:07 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
_________________Химик-галфон съм аз. 
|