|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:33 am
Съвет за електро-магнитен вентил
| Автор |
Съобщение |
|
0x00
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 18, 2005 4:14 pm Мнения: 67 Местоположение: Русе.BG/Oldenburg.DE
|
Ем, проблемът е, че (поне по дефиниция) живеем в социално общество, в което силните пазят слабите(поне на теория). Иначе какво се получава, виждаш някое дете на улицата, което с нещо те дразни и веднага, без да се замисляш, му мяташ една гора бой!? Ми пак си е по Дарвин - по-силния има право. Конкретно, проблемът с вилата: на твое място бих поговорил с местните. Обикновено в малките населени места се знае кой ги прави тези неща. Евентуално бих се разбрал с някой който живее на близо целогодишно и на когото имам доверие да ходи да наглежда имота. Селските обирджии разчитат на това, че около къщата обикновено няма жива душа с месеци и могат да действат необезпокоавани и безнаказано. (Например да ти нарежат прозорците на решетките с ъглошлайф или да изкъртят цялата каса на прозореца заедно с решетките, както се случи на вилата на вуйчо ми. Спокойно, посред бял ден) А къде и е бил акъла на тази съседка да звънне на ченгетата?
В този момент изваждаш един бележник и си записваш 3-те им имена, ЕГН-то, полицейския номер и името на прекия началник. Обикновено е достатъчно.
|
| Пон Мар 27, 2006 8:32 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Какви ЕГН-та, какви 3 имена ? Живеем в Булгаристан, почти най-бедната държава в Европа. Началника ще си го премести от единия крачол в другия. Полицаите и крадците се знаят много добре, щото в над 50% от случаите си делят парите.
При мен е идвал полицай, при това майор, да му монтирвам автокасетофон, поръчан от него на 2-мина, които му били клиенти ( смятай поне един път задържани ). Когато натирих майорчето, ми се закани, че бял ден няма да видя. После видя, че не ме стресна, взе да ме заплашва, че ще дойде и ще конфискува ПК във фирмата, щото били крадени, щял да ме глоби за нелицензиран софтуер и т.н. На етажа имаше 2 агенции за недвижими имоти, извиках жените, зад вратата имаше дръжка за лопата тип "Бел", помолих го учтиво, пред свидетели, да напусне фирмата и да си търси хляба другаде, в противен случай ще опита здравината на сапчето. Взе да се сме неестествено като бит педераст и си тръгна ни лук ял, ни лук мирисал. Втори път не стъпна във фирмата, а като ме видеше на улицата се правеше, че не ме познава. Аз пък нарочно като го видех, се спирах и го питах на висок глас още ли се занимава с крадени автокасетофони. Човека се пенсионира като полковник от полицията и сега си бара оная работа с полковнишката заплата.
Та каква полиция, кви 5 лефа, слезте на земята, уелкъм то бългериа ....
Има много голяма разлика, между циганчето на улицата и циганчето с ъглошлайфа в ръка в твоята вила. Принципното различие е, че едното си играе или разхожда по улицата ( или оглежда твоята вила ), а другото си вади хляба за сметка на твоето жилище. Правете разлика между двете понятия. Всеки е невинен, до доказването на противното.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 27, 2006 9:45 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Уви, това е най-дебилната идеология, която изобщо може да съществува.
При Дарвин никъде не се говори за по-силни. Обикновено става дума за по-приспособени. Способността за социално интегриране, очевидно е голямо предимство, що се касае стадните животни, към които се числи и човека. Социопатите, които защитаваш, по правилата на Дарвин трябва да отмрат, тъй като не притежават едно основните качества за оцеляване. Но в изроденото ни общество те се закрилят от други социопати, попаднали случайно на власт.
|
| Сря Мар 29, 2006 11:39 am |
|
|