|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:35 am
Къде си правите платките ?
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
да, за това говоря
може би здравия ще им инфо?
|
| Нед Мар 26, 2006 10:36 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
На Мирослав Йонов май му е дошло до гуша от поръчки.
Все пак човека не е производствена единица.
|
| Пон Мар 27, 2006 12:41 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ташак работа Ви се струва ръчно да правите прототипите
Е, аз 0,1мм не мога да се похваля, но 0,65 мм ( L6920D ) си ги правя без проблем. Ако не ме мързи използвам едни ГДР-ейски елшаблони, на тях има отвори с различно Фи ( за контактните площадки ), както и линии с различна дебелина ( за пистите ), разни кривки и т.н., при което става като фабрична.
Lupus, ако искаш мога така да ти направя 6 платки, пък ти ще си ги залепиш после до 6-слойна 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 27, 2006 2:53 am |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Lupus, виждал съм техни платки и съвсем отговорно казвам, че качетвото им е много високо. Пичовете правят задължително ел. тест на слоевете и общ тест. Затова и в цената влиза подготовка. Досега не съм поръчвал там, защото за 4-6 слоя успявах да се справя и с микронски.
Tisho, аз и преди това обЯсних, че ценова листа няма, и защо. Ама чукча не читател ...
|
| Пон Мар 27, 2006 9:11 am |
|
 |
|
velio
|
Добре де, не е ли нормално да се искат пари за подготовка. В русе например искат. И в SPS искат... И други фирми съм виждал че искат. Според мен е по-странно ако не искат...
|
| Пон Мар 27, 2006 3:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не е странно - навсякъде искат
странното е, че не искат да го напишат чено на бяло.
т.е. нещо от рода:
обработка на файлове гербер 150 евро
обработка на файлове протел 100 евро
е-тест 150 евро
файл за фрезоване 50 евро
и т.н.
даже повечето хора си имат онлайн калкулатори да си сметнеш колко ще ти струва
|
| Пон Мар 27, 2006 3:46 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Жоро ако ще казваш нещо казвай. Стига се чуди как да се заяждаш че ставаш смешен...
Коя сериозна фирма ще си позволи да работи без да обяви цени ?
|
| Пон Мар 27, 2006 10:58 pm |
|
 |
|
neutrino_V
Ранг: Минаващ
|
Привет
Аз още не съм опирал до платкаджийница за собственни нужди.
"Голяма" схема върху макетна платка само веднъж си играх да така. Тва не е човешко.
А като видях бат Nikola, че се е захванал да прави анализатора върху такива платки  . Платки върху платки, върху платки, като дървесна структура с листа, и паяжината от жици
Други пък се правят на художници. Абе то и аз съм си играл ма му намерих цаката, поне за еднослойни(засега) платки.
Набавих си туй онуй и сега мога да си правя платки по фото метода, не е кой знае кво ама ми спестява адски много време за развоя.
Прочетох малко от интернет, та взе че стана и то от първия път(нещо като прецедент при мен  )
Ето едно снимче
Пътечките съм ги правил възможно най-широки, а подписа е на 8 милса(при тая ширина не си позволявам дълги писти). Тва ми е критичната ширина с маска отпечатана на моя принтер. Ако намеря къде да отпечатвам с по плътен слой мастило дори мога да намаля и под 8 мила.
Едва ли е нужно да споменавам и това че се запоява зор на платка без солдер маска.
Чипа е ATmega8(презапояван, то си му личи  ), а платката представлява LCD към USB интерфейс.
Абе ако има достатъчно заинтересовани мога да направя една тема, не е кой знае каква философия.
|
| Пон Мар 27, 2006 11:45 pm |
|
 |
|
HCL
|
за двуслойна платка с такьв размер 7 моста не са ли малко ... множко. Има какво да се пипне още при рутирането.
|
| Пон Мар 27, 2006 11:58 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Ползваш ли някакъв FTDI или направо Мегата борави с USB'to ?
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Вто Мар 28, 2006 12:09 am |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Тишо, когато мен ме поправят, аз обикновено казвам "благодаря"
Не искам да звуча като адвокат на бат' Саво. Човека си е преценил, че не иска да осигурява с безплатна информация турците и корейците. И затова отговаря само на конкретни запитвания. Която практика, впрочем, я имат още много много наистина големи фирми. В най различни браншове. И не виждам защо трябва да се коментира. Който не му уйдисва - не работи с тях.
|
| Вто Мар 28, 2006 8:30 am |
|
 |
|
3aek
|
турците не трябва да го притесняват, правят само еднослойки със щанци и ситопечат, за тях метализацията е върховна технология и повечето платкаджии там са толкова необразовани че не могат да подкарат един химичен процес както трябва, повечето от дву и много слойки които турците продават са търговия от китай
|
| Вто Мар 28, 2006 10:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е ти па. Човека прави прототип бе. Ти да не би да пускаш платките от раз без поправики. Че аз на проект, ако не направя по 3 до 10 прототипа, няма да спя спокойно.
Неутрино, тия неща се снимат без светкавица. При някаква разсеяна светлина. Щото лака (или флюса) винаги отразява. По добре да се получи по тъмно, от колкото да свети като коледна украса снимката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 28, 2006 10:44 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Вто Мар 28, 2006 1:44 pm |
|
 |
|
neutrino_V
Ранг: Минаващ
|
За фирмата платките ги възлагаме на Микрон, качеството на двуслойките е прилично.
Чух че правят нова платкаджийница в Габрово, ще се опитам да науча повече по въпроса.
Мостове съм слагал от тая страна щото от другата рейките пречат, а и платката си работи стабилно. По отношение на роутинга, тва е оптималното за еднослойния вариант(какъвто е този). Правих си го на ръка с Eagle. Връзките бяха много оплетени, а и тва ми е първата платка правена с фоторезист все пак Използвам софтуерна емулация на протокола, сега го разучавам. Очаквам от фирмата да ми възложат да внедря USB интерфейс в някои устройства, още не са го усвоили горките. С FTDI е по-лесно, но скрива голяма част от тънкостите по протокала, а тва ми е модел за обучение:rolleyes:, не толква за практическо приложение . Абе светкавица, ся и екстри .
Тоо... с тая мойта фотоцъкалка, и свткавица на това разстояние(една педя) всички снимки си приличат. Все едно съм снимал слънцето. Просто го бях настроил на нощтни снимки и съм снимал на ламбова светлина
и къф лак, кви 5 стинки? още си стои голичка(Лъщи на чиста мед  )
|
| Вто Мар 28, 2006 8:48 pm |
|
|