Отговори на тема  [ 108 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Управление на големи контактори с релета 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Управление на големи контактори с релета
Stoyanoff, какви са тия 500 мА консумация? .Това е много и си иска много кондензатори, та чак акумулатори. Смъкни си консумацията на 50-100 мА и светът ще стане по-розов.

Съб Дек 02, 2017 12:08 pm
Профил

Ами те са 100-150, но ламБата дърпа към 300(3W все пак може и 700 но съм го ограничил). Иначе контролер и 5-6 триака по колко да ти издърпат? Италианецът, който спонех е с малък светодиод, ама това да го видиш от долу.... Трябва да е истински...
Тони, разбираш, че няма как... Всички искаме светът да е перфектен, обаче на практика не е!

Съб Дек 02, 2017 12:16 pm
Профил
Мисля, че си нагазил в твърде много области изведнъж, ама ти най добре си знаеш капацитета. Аз мога само да ти кажа какво аз правя с моя нисък капацитет и нямам проблем(през повечето време) в мрежа, където се заваря и лампите мигат - ползвам готово комерсиално импулсно захранване. На 5 v крака на микроконтролера слагам 100 nF керамичен кондензатор SMD монтаж между 5 v -GND ( принципа е най-големия капацитанс в най-малкия корпус до който се добереш) и непосредствено след фабричното захранване слагам 22 mF електролитен кондензатор. Микроконтролерите са Atmel CMOS -чипове , т.е. изградени от мосфети и горната схема предотвратява latch-up - ване. Ако са TTL , предполагам друга е и защитата на 5 v линиите.
В тоя смисъл - слагане на голям електролитен кондензатор след захранването/стабилизатора най-вероятно ще помогне . Ако микроконтролера след като сдаде багажа , почва да грее , има голяма вероятност да е latch-up.

Съб Дек 02, 2017 12:18 pm
Аватар

Най-големият капацитет, в най-дребния SMD корпус, е най-добрия пиезо-генератор измежду кондензаторите...

Съб Дек 02, 2017 12:23 pm
Профил

Ще измислиш друго захранване на лампата. Пробвал ли си без тоя лампион как удържаш на шумовете?

Съб Дек 02, 2017 12:43 pm
Профил

Да, разбира се! Всичко е 6!

Съб Дек 02, 2017 1:30 pm
Профил

Може би не ме разбрахте! Това, че след изключване на ламБата нещата се оправят, не ме топли много много. Просто, защото има по-големи машини и двигатели. И трябва да приема, че това, което съм направил, не е достатъчно.
Ще се спра на варианта с големия кондензатор. Само да попитам - ако го сложа преди стабилизатора трябва ли да спавя някакво малко съпротивление или може би някакви индуктивности, които да ограничат тока? Да не вземе да ми гори предпазителите на трансформатора при пуск? Или да го сложа като като втори кондензатор на филтъра след трафа и така индуктивностите там да играят роля на естествен товар?

Съб Дек 02, 2017 7:07 pm
Профил

След греца сложи последователно диод(1N4001 , може и корав шотки да не губиш V) , от там си храни електрониката. Led ламбата я храни директно от греца. Пък може и отделен грец да сложиш за ламбата. Туй ,че Led-a ще мигне малко при вкл. на прасетата едва ли е проблем.

Съб Дек 02, 2017 7:46 pm
Профил ICQ
Аз електролитния кондензатор винаги го слагам след регулатора на напрежение, за да няма нищо между него и декуплиращите кондензатори. За лабата, 3W си е сериозен прожектор, а м/у лумПените и канделките с които свети и консумацията не винаги има логична връзка май.
Аз ползвам 5mm, 5в, 20мА, които направо те заслепяват ( 40 000 milikandela ) , но все пак не знам за какво ще го ползваш - за индикация или за осветяване на крана нощно време.
Имам едно разглобено фабрично захранване, малко по-малко от адаптер за лаптоп- ами то си е само по себе си една торба чаркове и нищо не отбирам от захранвания, т.е. - не мога да ти давам акъли , да се включат по- знаЮщите тука.

Съб Дек 02, 2017 8:29 pm

stoyanoff написа:
Може би не ме разбрахте! Това, че след изключване на ламБата нещата се оправят, не ме топли много много. Просто, защото има по-големи машини и двигатели. И трябва да приема, че това, което съм направил, не е достатъчно.
Ще се спра на варианта с големия кондензатор. Само да попитам - ако го сложа преди стабилизатора трябва ли да спавя някакво малко съпротивление или може би някакви индуктивности, които да ограничат тока? Да не вземе да ми гори предпазителите на трансформатора при пуск? Или да го сложа като като втори кондензатор на филтъра след трафа и така индуктивностите там да играят роля на естествен товар?

Опитай се да си дефинираш целите. Нещо за кранове говориш - има си изпитания за краново оборудване - потърси из документите, има си институт по кранови съоръжения. Иди в ЕМС лаб да те тестват по съответния стандарт , без лампиона. Няма напълно сигурна електроника, затова си има стандарти и лаборатории.

Съб Дек 02, 2017 8:42 pm
Профил

trakon това с електролитите, е много относително, дори в някои случаи е доста нежелателно да имаш много голям електролит след регулатора.

Съб Дек 02, 2017 8:55 pm
Профил
Аватар

Той ТоНи се изказа за по-висши химии, но аз да дам Бонговски пример:
Един фарад кондензатор разреждан / зареждан с един ампер си мени напрежението с волт за секунда.
Един волт преди стабилизатора е нищо, но след него е много :idea:

И не забравяйте, че мрежовото напрежение играе между 180 и 250 волта!

Едит: ся забелязах, че ламБата също била проблем. А тя к'во общо има с устройството?! Едно реленце да цъка прожектор по избор и забравяш.

Едит2: а Ицо отдолу те бъзика, да знайш!

Последна промяна bongo_x2 на Съб Дек 02, 2017 9:46 pm, променена общо 2 пъти

Съб Дек 02, 2017 9:12 pm
Профил
Объркал съм означението по-горе, нямах предвид 22 милифарада, а 22 микрофарада ( 22 uF )
:oops:

Съб Дек 02, 2017 9:32 pm
Аватар

Стоянов, има хубави супер-кондензатори, за силови приложения. По няколко фарада, най-коравите държаха над 1kA разряден и заряден ток.

Съб Дек 02, 2017 9:40 pm
Профил

Бонго, излезе прав! Днес замерих мрежовото и се оказа 210V. И в комбинация със старите кабели и товара, работата става.
Между друготот съм забелязал, че това с големия кондензатор на входа го има на много у-ва. Изкарават поне 20-30 сек след като им спреш захранването. И аз трябва да се ориентирам на там :)

Нед Дек 03, 2017 1:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 108 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща