|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:05 pm
Съвет за електро-магнитен вентил
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
@evc, а ясно ли ти е, че в момента алтернативите са само две: или се спасяваш поединично, или поеш студена вода ( често ) ?
Другото е социалистическа револция, ама май вече конституцията я забрани. 
|
| Нед Мар 26, 2006 5:35 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
@батеАз, ами преди две седмици един ме засече на пътя. Трябваше да извадя калашника и да го нарешетя ли?
Да ясно ми е! Но така също ми е ясно, че не е правилно да се разсъждава така! А на теб ясно ли ти е, какво ще стане ако всеки започне да си самоуправства?
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Нед Мар 26, 2006 5:53 pm |
|
 |
|
BatLubo
Ранг: Минаващ
|
Бандите ще умрат от глад/токов удар/паднала саксия...
Аз не се опасявам защото в чуждото не пипам... 'кво ми е зор че комшията е заложил 2 кила тротил под леглото си  Да му мислят бандюгите  Ще си правя газова камера и това е  Всички айдуци са добре дошли
evc, знаеш ли че в Южна Африка всяка къща е опасана с телове по които тече ток ?? Само бандитските са без !! Те си личат от далече  За да стигнат до там, явно и тяхната система работи толкова "добре" кат наща 
|
| Нед Мар 26, 2006 7:31 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Тая тема стана много социална нещо... И на мене не ми се става полицай, ама по-неми се ще да ме крадат. И като не могат (или не искат) институциите да си свършат работата, кой трябва да страда от това? И да ви кажа, хич не ми се ще да съм аз. А всичко дето може да се открадне от мене съм го придобил по законен начин (предполагам  ) и затова смятам да си го пазя както намеря за добре, щом като институциите които трябва да ме защитят и съществуват от данъците ми (и от вашите) не се справят по една или друга причина.
|
| Нед Мар 26, 2006 7:41 pm |
|
 |
|
HCL
|
в случая подкрепям мнението на evc. Идеята е добра ако може да се гарантира, че пострадалия ще "пострада само временно".
Има си закони и за да има ред, трябва да се спазват.
Ако някой те нападне на улицата и ти извади нож, счупи му врата, извади му очите или ако имаш нещо под рька, ти го нарьгаи. Да умира като куче, опасността оправдава защитата. Всеки сьд ще те оправдае.
Но ако някой проникне в дома ти и си заложил капани, които могат да причинят смьртта му, това не може да се оправдае. А стават и грешки, може по невнимание да нараниш някой от семейството си.
Този газ е опасна работа, особено ако човека има заболяване по дихателните пьтища, може да го убиеш.
Защо просто не сложиш една две СИРЕНИ, от тия дето ще ги чуят и в сьседното село. Не вярвам вилата ти да е чак толкова отдалечена от населено място. Ако греша слагаш решетки навсякьде, не че ще има кой знае какьв ефект, но поне е нещо.
|
| Нед Мар 26, 2006 8:27 pm |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
човек като се замисли и 3-4 огромни ротвайлера каква касапница ще направят ако някой мангал влезе  че и следи няма да има-ще го изядат и за скелета-ископал си го от градината кво толкоз  тва наистина и от решетки няма смисъл-нали е желязо-със зъби ще го изръфат и ще го задигнат  па може и да си направиш 10-метров зид и итгоре с бодлива тел по която тече ток  ма пък да влезеш (врата няма да е предвидена)трябва да си носиш стълба  !абе вие сте страшни съдисти бе  сложете и по някоя мина(противотанкова) под килимчето на врататаа може срещу вратата да се сложи един ПИР датчик дето ще включва лазерен убиец на мангали 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Нед Мар 26, 2006 8:46 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
За ротвайлерите: не съм сигурен, че ще остане скелет. . . 
|
| Нед Мар 26, 2006 9:03 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Пробвал съм по ефикасен метод - за датчик ползвам разпознаване по миризмата на мангала, а за унищожаване - анихилация! Няма следи, освен кратък проблясък, но него неутрализирам с локално изкривяване на пространството.
|
| Пон Мар 27, 2006 12:02 am |
|
 |
|
evc
|
И нека Силата бъде с вас! 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пон Мар 27, 2006 12:06 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
HCL, evc,
извинявам се, че темата стана МНОГО OFF TOPIC, но явно вие не сте страдали от обири... три пъти са ме обирали и един път неуспешно. От апартамента ми изнесоха телевизор компютър аудио касетки и беха разхвърляли всичко вътре... всички гардероби, чекмеджета. Били са цигани щото една съседка ги е видяла да изнасят компютъра. От вилата ми задигнаха още един телевизор касетофон и разни други дреболии... както можеш да се сетиш пак всичко беше разхвърляно. Един път ми обраха колата... 2 куфара с инструменти и документи... Повярвайте ми... в момента в който си видите къщите обрани и разхвърляни и в момента в който тъпите ченгета ви кажат: "Кво искаш бе ние с убийствата не можем да се справим ти крадци искаш да търсим" 100% последното нещо за което ще мислите е как да пазите живота ка крадците... Скапана държава .. тва е..
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Мар 27, 2006 1:07 pm |
|
 |
|
evc
|
@Koleto, не си прав (или не си прочел какво съм написал!) да казваш, че не ми се е случвало и затова говоря така. И на мен ми се е случвало да ми оберат къщата. Отвратително е! И ако имах вила, сигурно тихомълком щях да заложа нещо и аз, сирена ли аларма някаква ли, не знам. Това (ловенето на крадци) обаче е, както писах работа на хора на които им се плаща за това! От моите и твоите данъци им се плаща. Ако ти дойдеш при мен и ми възложиш разработката на нещо, и аз след като ти взема парите ти предам неработещ модел, какво ще направиш? Ще почнеш да си го правиш сам, пък мен ще ме оставиш да си ги изпия и изям твоите парички спокойно? Не мисля! Исках просто да посоча правилната поска (според мен) за гнева и негодуванието. Да не говорим, че никога не ви съветвам да доверявате, задействането на нещо, което в крайна сметка може да отнеме човешки живот, на любителски изпълнена система. С това не разбирайте, че подценявам нечии способности да създадат надеждна система! Просто подобни неща се правят с неколкократно осигуряване, с изпитания в лаборатории и т.н. Не са работа за самостоятелно изпълнение. Освен това, айде всички тука (в това число и аз!) сме готови да прежалим един циганин ако е влязъл да краде в дома ни, ами ако не е циганин? Ако намерите на пода на къщата си удушено хлапето на комшията?
|
| Пон Мар 27, 2006 1:25 pm |
|
 |
|
relsys
|
ми добре де хора, ама пропускате най-важното..........
и това е вентилационната система, която трябва да се включи около час след газа, защото представяте ли си, как отивайки във вилата две седмици по-късно с някоя мацка, влизаш и кво............. смърди на разложен мангал, ами.......... момичето може да повърне............. 
|
| Пон Мар 27, 2006 4:41 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Къв е проблема? Принципите на Дарвин в действие.
|
| Пон Мар 27, 2006 5:12 pm |
|
 |
|
evc
|
Ок. Млъквам!
|
| Пон Мар 27, 2006 5:16 pm |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Виждал съм подобно нещо направено с машинка от централно заключване на кола и лостова система.
Проблем възниква след задействането защото тези газове се напояват по всичко в помещението и след това с дни ще си
търкаш очите и ще подсмърчаш. Иначе те не са забранени за употрба и никой нищо не може да ти каже. Единственото условие е
да си купиш флаконите от оръжеен магазин защото те са лицензирани да ги продават и се предполага, че техните са изпитани и
разрешени за употреба и си пазиш касовата бележка.
|
| Пон Мар 27, 2006 6:45 pm |
|
|