|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:20 am
| Автор |
Съобщение |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
|
| Пет Ное 24, 2017 6:05 pm |
|
 |
|
Pif
|
Аз от 20 настинки в 20 случаи съм пил минерална вода горна баня и 20 пъти съм се излекувал. Следователно минералната вода горна баня лекува настинка.
Лекарствата не лекуват. Те помагат на организма да се самоизлекува. В момента в който човек го проумее това нещо и разбира защо хомеопатията не е нищо по-различно от пиене на чай. Организма има много силни защитни сили и човек може да ги използва. Важното е в точния момент да ги провокира да вършат това което той иска. От грип се разболяваш защото на организма му отнема време да разбере, че е болен. Освен това се лекуваш бавно защото като имаш температура стоиш и лежиш и чакаш да ти мине. И още по-грешното сваляш температурата което е вредно за организма. Това е неговия метод за лекуване. Убива вирусите с висока температура. Затова когато си болен температура се сваля само ако е над 38.5. Като пиеш фервекс и парацетамол или произволна друга гадост сваляш температурата което те кара да се чувстваш по-добре но забавяш лечението. Много по-полезно би било едно хубаво спортно натоварване и един хубав термичен шок тип сауна или плувен басейн. Когато погълнеш някаква гадост организма се опитва да изваде от нея което смята, че му е полезно и останалото се стреми да го изхвърли по най-бързия начин в урината / изпражненията. За краткото време в което тая гадост ти е в кръвта трябва да е толкоз концентрирана, че да свърши работата която се е искало от нея. Дали да убие някакви гадини или да стимулира някоя жлеза или хормон.
Със същия успех може да твърдиш, че Никола Тесла е предавал енергия на разстояние без кабел и че науката е много назад и затова не може да открие как го е правил. Точно същото като църквата и попа. Никаква разлика. Религия.
|
| Пет Ное 24, 2017 6:41 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
И аз не съм фен на лекарствата а за това, че не лекуват а помагат на организма, сигурно си прав, но е факт, че в някои случаи без тях не може. Особено над определена възраст и при дадени индивидуални особености.
|
| Пет Ное 24, 2017 7:05 pm |
|
 |
|
Pif
|
Те за това са измислени.
Медицината е наука която се стреми да удължи и да подобри качеството на живот на хората. Това е. Аз предпочитам лекар да ми отдели 2 минути отколкото малоумник който да ме успокоява 2 часа. Просто едното е психотерапевт а другото е лекар. Различна принадена стойност имат.
|
| Пет Ное 24, 2017 7:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пиф-е, абсолютно всички хора, дето са умряли са пили вода - следователно водата убива и не трябва да се пие  .
|
| Пет Ное 24, 2017 7:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Определено след време науката ще има по-голяма яснота дали помагат или не. Квантовата физика реално до скоро си беше само теория, едва последните 10-на години се правят по-сериозни практични експерименти. Между другото има много по-невероятни неща от бонбончетата... примерно експеримента на Монтание ли беше дето откри HIV вируса и има нобелова награда. Е та той "телепортира" HIV през интернет, "подслушвайки" спектъра им, което нямаше да ме учуди толкоз стига да не ползваше обикновена звукова карта. При бонбочетата поне водата влиза в директен контакт, докато при тоя и директен контакт няма. Откачалки всякакви, включително и сред Учените... Но въпросът с хомеопатията не е дали бонбочетата лекуват. Те са "полезни" само ако са ти ги предписали след обстоен преглед. Демек отишъл си при доктор, той ти е направил пълна диагностика по всички правила на медицината и след това е преценил че може да НЕ ти предпише сериозно лекарство и да остави организма ти сам да си развива имунитета. Дали ще ти предпише чайчета, бонбончета и т.н. и дали те ще имат някакъв ефект няма никакво значение. Важна е преценката кога това е ОК и кога НЕ е ОК, т.е. трябва си добра диагноза иначе доктора рискува, а ти още повече. А защо НЕ винаги е добре да се презастраховаш като вземаш сериозни лекарства мисля че няма нужда да коментираме, можеш и сам да им прочитеш хартийките с противопоказания и странични ефекти и т.н.
|
| Пет Ное 24, 2017 7:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Интелигентни хора и хомеопатия Баба ми едва знаеше буквите, беше билкарка, баячка и "екстрасенска" ама тя не знаеше какво е последното. Помогнала е на много хора и животни безплатно, щото Господ забранява иначе. Ама ако научи какво съдържат скъпите боаронски шишенца най-вероятно ще каже: "Да ви сера на хомопатята!".
|
| Пет Ное 24, 2017 9:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бинго много по-интелигентни от нас още не са разбрали как работи не само мозъка, ами и някои други неща в тялото, така че айде малко по-леко с генерализациите.
|
| Пет Ное 24, 2017 10:02 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Миро, много добре го каза - било е теория - НАУЧНА. А хомеопатията е само вярване.
|
| Пет Ное 24, 2017 10:33 pm |
|
 |
|
timt
|
Да спомена какво гледах по Тв. По Дискавъри или нещо от сорта даваха за хомеопатията и изследват вода (хомеопатична) учените казват няма нищо вътре че да лекува, докторите казват няма как да лекува а след редица тестове върху хора само 2-3 не им подейства всичките други се излекуваха. Не помня колко бяха но не бяха малко. Гледах по руските сайтове едно предаване за екстрасенси и един будист как излекува едно момиче болно от анорексия. Преди това много са опитвали да и помогнат! Тя го пита ще се оправя ли и той и каза :"Да" Отидоха до кухнята и от тогава момичето не е спряло да яде. Даваха я след 3 месеца вече напълняла излекувана. Защо да не лекува хомеопатията стига да е нещото което ще ти вдъхне вяра в точният момент.
|
| Пет Ное 24, 2017 11:10 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2767 Местоположение: София
|
Абе интересна тема е това хомеопатията, некой много вярващ в нея дали ще се навие да му извадят зъб с хомеопатична упойка.
|
| Съб Ное 25, 2017 12:30 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това не е вярно. В момента медицината се интересува само как да измуче от всеки максимално повече пари. Всеки трябва да е хронично болен и да си дава парите за "лекарства" вместо телевизори или картончета за търкане. Някъде, някога може да е имало лекакри дето са искали само да помогнат на пациентите си и те са ги изпозастреляли от конкуренцията. Трябвало е на бащата на момичето да му дадът една жилава сопа и да бие с нея докато не си излекува детето. Как може да кажеш, че след 3 месеца е била излекувана, като никога не е била болна.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 25, 2017 1:07 am |
|
 |
|
Pif
|
Ike, бъркаш морала на хората и концепцията на науката. То и в нашия бранш има много лъжци и измамници които целят да вземат парите а не да ти направят продукт. Скоро дискутирахме едни дето правят система за прогонване на птици от летищата. И там някой ще се окаже излъган. Те го правят не за да помогнат на хората и човечеството а го правят за да помогнат на себе си като забогатеят. Целта им е да направят имитация на продукт с идеята някой да инвестира в тях или да ги купи. Модерния бизнес със стартъпи. Да, фармацията има за цел да ти продава повече за да печели. Избора дали да купуваш е твой. Аз лично ползвам лекарства от които наистина имам нужда. Като настина не пия фервекси. Не си свалям температурата докато не стигне 39. Антибиотик пия като имам инфекция. Като имам нужда от лекар - проверявам кой е читав и отивам при него. Или отивам при 2-3 докато не попадна на точния. Старая се да науча максимално за заболяването си както и методите на лечение. Понякога познанията на лекарите са от преди 20 години когато са завършили а медицината е измислила нещо ново преди 5 години. Не всички лекари следят новостите. И те са хора и те имат морал и лични интереси. Понякога финансовите им такива са по-големи от интереса за пациентите. И това е защото в държавата ни има корупция и няма наказания за измамите. Напротив - толерират и стимулират се. Лош материал. Едните правят електроника или медицина и бонуса е някакви пари а другите правят пари без значение дали с електроника или медицина. В първия случай е важно качеството на електрониката и медицината а във второто - само количеството на парите.
|
| Съб Ное 25, 2017 2:01 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В момента всеки си е продал морала за пари - при това евтино. Може навремето да е имало "бизнеси" които са се интересували от морал, наука, електроника и медицина, но сега са изплували само тези дето се интересуват, как да осмучат максимално много пари.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 25, 2017 2:07 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ХОМОПАТИЯ
Тази вечер имах рядкото щастие една яка кака да ми погостува и нерядкото щастие жената да е вкъщи Да ама тази кака има билкарски магазин в чужденеция и по някое време си призна, че си сътрудничи с хомеопат, т.е. по-скоро се вслушва в съветите му. Съответно я попитах каква е разликата между билкарство и хомеопатия и какво мисли за разреждането. Тя отговори, че нейният хомеопат прави само много концентрирани извлеци, но никога не ги разрежда повече от 1:10 да речем. Освен това всички тамошни хомеопати препоръчват да не се купуват готови лекарства, а всеки да си купува билките и сам да си ги вари. Ама това не е хомеопатия а фитотерапия (билкарство)! Та кога ще се тегли черта между хомеопатията и фитотерапията?! На втората ракия мацата се престраши да даде типичен пример - идва хомеопатът и казва: - Боли ме петата, препоръчай ми билка. - Ти бъзикаш ли се?! Добре, поне дай някои симптоми. След обсъждане се спрели на риган плюс допълнения например. И това не е единствен случай. Значи: да живей привъжреника на хомеопатията който ще се навие да му вадят зъб с хомеопатична упойка!!!
|
| Нед Ное 26, 2017 1:26 am |
|
|