|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:31 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
ATmega162 & USART's проблеми
| Автор |
Съобщение |
|
gogobravo
Ранг: Минаващ
|
 ATmega162 & USART's проблеми
Здравейте,
имам следния проблем. АТмега162 16МHz, 3.3V, Imagecraft 6.30, no OS, while(1) архитектура. Това е на кратко описанието на системата ми.
Сега, ситуацията е следната! Трябват ми и 2 -та УСАРТ-а единия само приема а другия трябва да приема и да предава (за сега само предава)!
Когато дебъгвам или зареждам кода във процесора ot STK-to софтуера работи перфектно! обаче при PowerOn USART1 остава неинициализиран! просто съм шокиран. В момента не мога да ви дам код но той е от сайта на атмел взет. Функции за работа с УСАРТ-ите. Пробвах ги в оригинал (polling) и модифицирани за interrupt driven не ще!
Кви ли не закъснения слагах, не ще и не ще! Включа ли захранването USART0 започва и си приема но USART1 не предава!
А ми е спешно да му се не знае! ако тая седмица не мога да го направя ще мина на софтуерен УСАРТ
|
| Нед Мар 26, 2006 5:29 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Работил съм с точно тая ATmega не съм имал проблем и с 2та UART-a. Всичко си тръгна от пръв път.
Сряда ще ми дойдат едни платки дещо ще им лепя такъв процесор и ще пиша софт. Ще пробвам и ще ти пратя моя инициализиращ код да пробваш с него. Погледни си фусовете за всеки случай.
|
| Нед Мар 26, 2006 10:42 pm |
|
 |
|
gogobravo
Ранг: Минаващ
|
Всичко е наред, фюзове, мап-файловете, секциите са си ОК, като го пусна на дебъгер всичко си е нормално...той е на 4% още.
По принцип USART1 е вързан към серииния порт на едно DSP! И не съм сигурен дали при подаване на напрежението DSP-to не дърпа на някъде УСАРТа на АТмегата. На DSP-to му трябват около 150ms да тръгне!? Но дори и да ги държи в някакво състояние след като дам ръчно ресет на АТмегата пак не тръгва....все едно заобикаля кода за УАРТ1. Аз за всеки случаи си сложих RxD-to като вход а TxD като изход...ама кои знае....утре вдругиден ще пробвам още няколко варианта за справяне със ситуацията. Включително ще сложа едни геитове!
|
| Нед Мар 26, 2006 11:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|