|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
 Re: Новини от страната
Колко да е голяма - те тва е моята...  ( и тва съм аз, де  )
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Вто Ное 21, 2017 9:46 pm |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
все едно си се качил на връх Ботев 
|
| Вто Ное 21, 2017 10:38 pm |
|
 |
|
Pif
|
Колко колко - толко: 
|
| Вто Ное 21, 2017 11:25 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Брей, ти пък кога си ходил в Аресибо  Ураганите май го повредиха лошо, но познавам хора които са работили там...ех малък свят, но не стига време да ходиш навсякъде
|
| Сря Ное 22, 2017 12:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Кракът подаващ се от обърнатата "чашка" е моя - тактувам си докато зяпам MTV от Алфа-Кентавър. П.С. Много цвилеха и тропаха, но кобилките си ги биваше!
|
| Сря Ное 22, 2017 12:53 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Визуализирано: Има и един лаф:
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Ное 22, 2017 2:59 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Сезонно: малкият се простуди и се разсмърча и разкашля и се обадих на личния доктор който препоръча хапчета Инфлуцид и сиропче. В аптеката като чух, че хаповете били хом*опатия директно си излязох. Добре, че не грабнах телефона за да обясня на доктора какво мисля за хом*опатията му! Като гуглосах се оказа, че хаповете съдържали камара билки, а сиропът - бръшлян (купих същото ама под друго име). Маа му стара! Кога най-после ще се въведе ред между хом*опатията и билколечението?! 
|
| Чет Ное 23, 2017 2:40 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
1. При грип ако не вземеш веднага мерки, може да те мъчи до 2 седмици, а с лекарства минава само за 14 дена. 2. Хомеопатията има най-малко нежелани лекарствени реакции. От 1 и 2 следва "докторите" да отпращат загрижените родители с нещо хомеопатично.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 23, 2017 2:52 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да, ама не е грип а простуда. И докторът може мен да ме прати за зелен хайвер (правил го е), но малкия - никога. Освен това: Хомеопатия: е псевдонаучен метод от алтернативната медицина... Билколечение: ( фитотерапия) представлява научно обоснована профилактика и лечение с галенови препарати, получени от лечебни растения и части от такива. П.С. Аз побеснях защото много добре знам с какво се занимават докторите: главно с писане (както и учителите но за разлика от чиновниците), ама ги подкупват яко и си помислих, че ми играе гадни номерца. Евала - не е посмял. Маа му стара! Кога най-после ще се въведе ред между хом*опатията и билколечението?!П.С.2 Мисля, че се досещате какво означава "хомопатия"  П.С.3 Уф, до какви размисли се докарах, пък най го мразя  : Познавам само три вида хомо, антагонистични и взаимоизключващи се: Хомо Сапиенс, Хомо Еректус и Хомо Пидерунгелос (Педерастикус на латински). Имаше и нещо за жените, но го забравих щото те не са много Хомо.
|
| Чет Ное 23, 2017 3:16 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
БатеБонго, То си е бизнес стар като света. Всеки хомеопат си търси/създава стадо хомеопатки и патоци коото му вярват безрезервно и той си ги пасе и обгрижва с думи празни, пък те са доволни и му плащат 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Ное 23, 2017 10:26 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Прекалено много се впгрягаш  Цялата врява е покрай разредките, нещо което разбираемо дразни много учени. Но това си е спор за наУката. Нека си спорят, затова им плащат  Това, което нас ни касае е, че не е доказано, което значи че не бива да разчиташ на разредки особено АКО има по-добро средство. От друга страна не всичко е само бабини дивитии... щом и носител на нобелова награда по медицина вярва в подобни дивотии  Затова ти казвам остави лудите да се налудеят. Ти си гледай здравето на децата. И ако при вирус/настинка ти предпишат нещо хомеопатично се радвай. Разбира се внимавай и доктора да не те подведе, щото ако нещата са сериозни си трябват антибиотици. Но с тежката артилерия също НЕ БИВА да се прекалява и по-добре да си преболедуваш грипа (с или без хомеопатия), отколкото да го заместиш с много по-сериозни проблеми като инфекции, алергии и т.н.
|
| Чет Ное 23, 2017 10:31 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не подценявайте хомеопатията. Това е много мощно средство, стига да се прилага адекватно. Един и същи препарат в една и съща доза действа много индивидуално. Поради това е много важно, лекарят да е добър специалист в тази област за да назначи правилното лечение.
|
| Чет Ное 23, 2017 11:25 am |
|
 |
|
radolin
|
Хаповете може би, евнтуално, съдържат следи от билки, както казват на етикетите. Обърни внимание на буквичките D3, D5 и т.н. в съставките. Това означава, че са разредени 1000 или 100000 пъти примерно. Та доста далече от билколечението. Аз за хомеопатията мога да дам само следната извадка от Уикипедия: Разреждане 26Х (означава 10^26, а не 26 пъти): Ако се разрежда с чиста вода нито една молекула от оригиналното вещество не е останала в разтвора. Разреждане 60Х: Препоръчвано от Ханеман - трябва да се дават 2 милиарда дози в секунда, на 6 милиарда човека за 4 милиарда години, за да се случи един да поеме молекула от веществото. Разреждане 400Х: Разреждането на полупярният (и в България!) противогрипен препарат Осцилококцинум - цена 10 лв за 6 'дози'.
|
| Чет Ное 23, 2017 12:10 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Study Sheds More Light on 'Placebo Effect': https://www.npr.org/templates/story/sto ... d=87938032Ако го продаваха на цената на едно пакетче захар за кафе изобщо нямаше да действа.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 23, 2017 1:06 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
И още за осцито: https://www.homeowatch.org/history/oscillo.htmlСпоред листовката обаче: Кое е вярно и защо, ще хванем диабет преди да разберем дали помага...
|
| Чет Ное 23, 2017 1:30 pm |
|
|