|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 11:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от страната
Точно щото е гей едва ли ще възхвалява Шарапова, но виж Кафелников или някой по-млад може 
|
| Вто Ное 21, 2017 11:34 am |
|
 |
|
Pif
|
И аз като сравнително тъп не мога да зацепя каква точно е ролята на държавата в случая и защо трябва да се гордея с 1 човек постигнал страхотен личен успех. Защо тогава да не се гордея с останалите "българи" (тъмносини) които ходят по света и просят, крадът и т.н. И те са толкова българи колкото този. И те имат лични успехи.
Не знам с какво точно му е помогнала държавата и федерацията и дали държавата го е изпратила на този турнир като представител на България или турнира е свободен и бай-манго от село Горно Нанадолнище също може да се яви без да се изисква държавата да го изпрати като представител. Специално в шорт трека и фигурното пързаляне където имахме успехи парите от състезанията влязаха във федерацията по кънки от където бяха откраднати. Много малка сума беше дадена на Денкова, Ставийски и Раданова. Останалото вместо да отиде за пързалки, отбори, тренировки, пътни и екипи за състезания - отиде в мутренски ръце и тоя дето помогна да се откраднат си построи вила в Рибарица и апартамент в София. И Денкова/Ставийски и Раданова тренираха с финансовата помощ на България, на нейно съоражение и държавни пари отидоха на състезанието за да представят държавата след вътрешно състезание което спечелиха. Г.Димитров още като дете ходеше по турнири с лични средства и родителите му плащаха за тренировки и ракети. Родителите му платиха да отиде в чужбина за да може да тренира. Не знам каква точно заслуга има държавата. И аз се радвам на личният му успех но не смятам, че трябва да се гордея с това, че сме родени в една държава. В противен случай трябва да се гордея и с циганорите дето бродят по европата.
|
| Вто Ное 21, 2017 12:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
цяло чудо е, че боцко още не се е изокал в стил "развиваме космонавтиката" по повод изстреляния сателит от булсат - изцяло построен от чужденци, изстрелян от чужденци и кредитиран от чужди банки. единственото, което го свързва с България е орбиталната позиция, алокирана за държавата. аз лично съм напълно безразличен към гледането на какъвто и да е спорт. тенис не гледам, предпочитам да го играя ски не гледам, предпочитам да ги карам на формула-1 и с топ не можеш да ме закара, просто си карам котарака и споделям кебапчетата с подобни на мен леката атлетика не я практикувам по разбираеми причини. пък имам и известен опит с лекоатлет(к)и като младеж, та погледа от вътре ми е деформирал мирогледа. дори такъв вълнуващ спорт като кърлинга съм опитвал, но да взема да чучна пред телевизора... пък и самия телевизор - преди 4 години при поредния ремонт в къщи го стречовах и го пъхнах зад дивана да не се праши. още си седи там 
|
| Вто Ное 21, 2017 12:09 pm |
|
 |
|
Pif
|
Позицията на България се оказа заета от друг сателит позициониран там незаконно. Не се знае на кой е и защо е и с топ не може да бъде мръднат от там. Спрягаше се името на Глобул но не знам това колко е достоверно. Мутренска работа типично по нашенски. Новия сателите на булкрадком е на нова позиция която е за Ватикана и България едновременно. Изстрелването му се забави година и половина точно поради това, че на определената позиция за него има друг сателит на който не му е там мястото. И аз не гледам спорт точно защото не ги познавам онези дето там правят нещото. Ако познавам някой от тях лично - даже ми е кеф ама гледам заради човека дето познавам а не заради спорта. И аз предпочитам да спортувам пред това да гледам.
|
| Вто Ное 21, 2017 12:30 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
е аз гледам телевизия няколко пъти в годината, като изключим детските канали но не съм станал ТВ веган още, може да стана истински такъв но в някой друг живот...
|
| Вто Ное 21, 2017 12:36 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не е въпросът в това, дали трябва да се гордеем с нещо на което не сме влияли по никакъв начин.
Въпросът е в това, че се появява някаква публична личност и започва да раздава квалификации на хората.
В частност не разбирам, на какво се базира умозаключението на Волгин по отношение интелекта на хората, имащи подобни емоционални нагласи.
Моята съпруга също е водещ на предаване в БНР, но аз съм свидетел, че тя полага доста старания затова предимно да информира и да не взима страна. Още по-малко да изказва публично собственото си мнение. Смятам, че това е правилното поведение на един добър журналист.
Една добра медия, при това национална, трябва предимно да информира и по възможност да не си позволява да интерпретира информацията. Обратното се нарича манипулация, пропаганда и пр.
|
| Вто Ное 21, 2017 12:51 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Некъв тип - Зазов, написал нещо в некъв сайт - сурат тефтер. Е и?
|
| Вто Ное 21, 2017 1:11 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ами трябва да отчетем и обстоятелството, че едно и също нещо, написано на едно и също място от различни хора, примерно от г-н Зазов и от Бойко Борисов, се възприема от болшинството хора по коренно различен начин.
|
| Вто Ное 21, 2017 1:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз съм напълно съгласен с професора, за 80-те процента. и това не е само у нас
|
| Вто Ное 21, 2017 1:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ннам, но в БГ наглата простотия се превърна в ценност, днес в чужденеция единствено българите си забиват нож в гърба, всички други които съм виждал / чувал се уважават и подкрепят само защото имат обща родина...
Колкото до Гришо: не е виновно момчето а журналята ни, които намират за много важно по цял ден да раздухват колко каки или хилядарки изчукал. И аз да бях на мястото му щях да гледам да са колкото повече - повече и не виждам нищо ненормално, неморално или незаконно в това, ама те селските клюкарки по-добре си знаят...
|
| Вто Ное 21, 2017 2:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук не става въпрос за гордост въобще, нито за това какво била допринесла държавата за успехите на Гришо. Става въпрос за това, че държавата я споменават покрай него в положителна светлина и за това, че когато някой постига нещо в без значение коя област, то трябва поне да бъде похвален, а не като най-големите темерути да се квичи насреща що ни занимават с него. Само за сведение - нито гледам телевизии, нито пък ще гледам Гришо или който и да е друг спорт, дори да играят в задния ми двор. В случая обаче се кефя на успехите му, защото е нещо положително и съвсем откровено не разбирам хората, които изсипват толкова жлъч по въпроса.
|
| Вто Ное 21, 2017 3:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
журналята това им е работата - да пълнят медиите. мое право е да не ги слушам. петьо блъсков навремето каза откровено: вестниците не са за четене, а за продаване.
колизия се получава, когато: - на всяка цена трябва да има новина (нещо кат барека). ако няма се претопля стара или се измисля нова. - вземат се на сериозно като първа инстанция - почнат да кривят новината, съобразно грантодателя - пускаш откровена фейк новина срещу заплащане - почват да коментират новината или да изказват мнение по нея (това е в полето на коментатори, анализатори и пр. паплач, на други хранилка) - сурат тефтера става най-важното нещо в живота им
обикновено всичко се случва накуп днес всички викат 'осанна'. утре гришо ще мине на червено, ще му намерят нещо като допинг или подобни и всички ще гракнат още по-грозно 'разпни го' затова и не си губя времето да слушам/гледам/чета бг новини
---
пифе, на кой градус ни е била алокацията? (-1.2 май) имаш ли под ръка линкче на слотовете по държави, нещо не се ориентирам на сайта на ITU
|
| Вто Ное 21, 2017 3:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Дедо, на ти от "източника": http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f ... 44#p224152 (прочети и надолу). Ама тези от Булсатаса такива олигофрени, че най-вероятно са заченати от някое куфарче на Луканов. И почти съм сигурен, че този сателит е лебедовата им песен - да се продадат възможно най-скъпо. До сега бяха на Hellassat2 от който и самите гърци бягат, а за останалата им политика не ми се говори. Вярно, че по селата почти всички бабички са на Булсат - особеност на българския бедняк с телефон за 500лв. То не друго, но те гледат само бозите и лайната по БосфораТВ и Нова които така или иначе се разпространяват безплатно. Скоро тези бабички ще измрат или ще поумнеят...
|
| Вто Ное 21, 2017 5:40 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Geostationary orbit: https://en.wikipedia.org/wiki/Geostationary_orbitКато гледам има място за 265 000 спътника отдалечени на 1КМ един от друг. Наистина повечето от тях ще са над Тихия, Атлантическия и Индийския океани, но има и доста място и за спътници за Европа.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 21, 2017 6:52 pm |
|
 |
|
Pif
|
Никой не слага спътници на 1 км. Слагат се на 400км. В редки случаи на 200. Освен всичко друго е проблем и честотния ресурс. За да имаш 0.1 градус към спътника ти трябва доста голяма чиния.
|
| Вто Ное 21, 2017 8:04 pm |
|
|