| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Лесен CAD ?
Ето това на мен ми се стори много по-лесно от другите които съм пробвал: https://www.rs-online.com/designspark/mechanical-software
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Ное 19, 2017 12:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдам, Искрата е впечатляваща поне от пръв поглед, ще я имам предвид като ми затрябва. Аз пък почнах да чета ръководството на LibreCAD и с изненада открих, че май съм уцелил от първия път: трябвало ми по-скоро сметалка отколкото черталка. Не е 3D, но май е за добро, т.е. по-лесно. Чертежите малко ме интересуват, по-скоро по няк'ви мерения да изчисля размерите на детайлите. Рано-късно обаче и друго ще затрябва.
|
| Нед Ное 19, 2017 12:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе не знам, това от линка на бабана го разгледах, подобно на солида но ми се струва по-бавно за работа. Това либре не знам, да ти кажа солида има може би най-удобният скеч редактор, нищо общо с аутокад, брикс и др подобни, при инвентор о фюжън е одобен. Така или иначе не го плащаш, ако прежализ бозата, която може да е виртуалка, аз бих заложил на солида или фюжъна, инвентора става но е по тромав за работа поне според мен. Сигурно звуча като агент на солид, ама тов е истината колкото и да ги недолюбвам заради липсата на обратна съвместимост. Малки до средни проекти това е када, популярен, не да се чудят с какво да ти гледат файловете. За големи проблема е безумния перформънс, но си струва да работиш на нкой стар, 2007 например, там няма такива грижи.
|
| Нед Ное 19, 2017 2:05 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
bongo_x2, копай компиро или каквото там копаш и не се навирай тази насока. Очевадно не е за теб...
|
| Нед Ное 19, 2017 3:45 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
и аз не съм срещал по-добър 2-де скеч от солида
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Ное 19, 2017 5:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък да отговоря: ти си тормози пернатите и не закачай твоя си вид  Мии не сме всички еднакви. P.S.: Аз подкарах темата с цел да си спестя няколко часа гуглосване и после доста часове псуване. Ама като типичин карък случих събота-неделя и докато ми се помогне аз вече придобих няк'в привкус.Ннам, шъ видя,а темата си остава открита за разни пущиняци като мен...
|
| Нед Ное 19, 2017 8:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ако това либре ти е ОК, по добре виж draftsight : https://www.3ds.com/products-services/d ... -download/Има го за федора и убунто, верно са бети но работят. Далеч по сериозно е от либрето, направено е като алтернатива на Аутокад и го има съвсем безплатно.
|
| Нед Ное 19, 2017 10:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да ве ТоНи, дори съм си го заредил, ама иска да седна пред по-сериозна машина от древното ми лаптопче. И това ще стане един прекрасен ден - зима идва...
|
| Пон Ное 20, 2017 12:07 am |
|
 |
|
bobihot
|
Ето ти още да се чудиш- мъчиш Sweet Home 3D An interior design application to draw house plans & arrange furniture https://sourceforge.net/projects/sweethome3d/Имаше и 3D kitchen design program, гледам са го зарязали 2013. Може и за това пък да ти е по-лек  Но май е само за вин https://sourceforge.net/projects/rlmutfak/И по-сериозен. Бях на курс и изглеждаха елементарни нещата. Но сам нищо не успях да откина  https://www.blender.org/
|
| Сря Ное 22, 2017 6:57 pm |
|
 |
|
michev
|
Бонго, Sketchup вече го има онлайн базиран и работи добре под линукс.
|
| Вто Дек 12, 2017 9:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ееее ти го заби, особенно с блендера, той не е никакъв кад, не че и онова кухненското бих го нарекъл кад ама да речем подобие.
|
| Сря Дек 13, 2017 12:08 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе не помня с Блендера ли беше или нещо друго пак Open Source (били го ползвали в Холивуд) навремето на в пъти по-мощен комп от лаптопчето рендването на 15сек клип ми отне над 2 часа. А беше само една планета въртяща се около оста си. А май на това кухненското плочкаджиите ми показаха как ще изглежда банята ми  Пък Сладката къща съм я пробвал още като излезе и така не ми стигнаха нервите да въведа поне една стая. Дано да са я оправили. Както и да е, аз засега си имам, но темата си е отворена.
|
| Сря Дек 13, 2017 4:18 pm |
|
|