Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
п.с. за квадратите и чертите си прав, за вчера бях планирал да го разчертая на квадрати, точно бели с зелено, ама се оказа че са ме прецакали с лентата, не е за под, както се казва цакат ме с топла бира ...

Пет Ное 10, 2017 10:28 am
Профил
Аватар

Мии българският въобще не е лош език в много отношения :) На моя гръчки остров спортната зала се държеше от един грък и една полякиня (със славно минало) учили в България и ми беше много трудно да не се кикотя когато си казваха нещо не за пред хората. По-късно, като се присъедини и българин (майстор на спорта), нашенският официално стана по-международен и от английския.

По случай Десети: до сега спорих, че по-важната дата е Седемнайсти. Чак преди малко (и вече късно) пуснаха как П. Младенов изказва благодарности на Тато и му пожелава още дълги години творчество.
Бай Бонго беше пуснал тук оригинален и доста компресиран запис от Седемнайсти когато всъщност осраха и опикаха Тато и чак на другия ден се почна. Сега го търсих и с куче, и с гугъл и с патка и не го намерих. Който може да пусне линк!
Иначе по ТВ-тата Биг брадъри да гледаш...

П.С.: Даже гуглосах какво аджеба означава "безпримерен волунтаризъм" с който започва записът на "другарския" съд срещу Тато. Мии то било жив комплимент, бе! Да правиш каквото смяташ за необходимо, а не да се съобразяваш с обективностите и обстоятелствата, т.е. Москва.

Пет Ное 10, 2017 10:43 pm
Профил

Да ти кажа, може много неща да се пишат и говорят но според мен тато не заслужава цялото оплюване дето го оплюват, според мен осатва доста недооценен. Чудно би ми било някой от тези които го плючт и хокат какво биха направили на негово място, биха мишкували и репортували пред москва да неби да им изстине мястото, и щяхме да сме като Румъния. Тато обаче е бил хитър и според мен се е възползвал максимално от ситуацията, просто с Горби не му се е получило... Ако сте се интересували предполагам знаете за конгреса на златните, нищо чудно и това да е оказало не малко влияние за свалянето му, кой друг източно европейски или да го наречем комунистически лидер е действал така ? Не обсъждаме цялатасистема и строй, но да се сочи един човек с пръст, който според мен е направил може би най-доброто което е можело да се направи към моментната обстановка не е много умно. Ако сега някой ще ми говори за репресии и ала бализми, и друг път съм го писал, дядо ми е от репресираните, но едва ли тато има нещо общо с това, много от тези случки са ставали на много по-ниски етажи, и не забравяйте че той е имал доста серизона опозиция особенно 70-те и 80-те, но 70-те са нямали избор 60-те Хрушчов, 70-те Брежнев, макар и не толкова топло като Хрушчов са го поддържали, та срещу вятъра не се пикае, но вече края на 70-те и 80-те сатва съвсем друго, не е толквоа долюбван от Москва, особенно от Горби.

Пет Ное 10, 2017 11:24 pm
Профил
Аватар

Даже май знам кой е писал софтуера...
http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/11/18 ... ts-wrapper

Съб Ное 18, 2017 3:15 pm
Профил

А някои летища просто си имат по 1-2 хищника във въздуха, де сокол де орел..

Съб Ное 18, 2017 10:00 pm
Профил
Аватар

Ясно, не са първите и последните начини за гонене на птици.
Намерили са си мястото на пазара, и това след развоен прокет в университета (ако са същите които предполагам).

Нед Ное 19, 2017 9:47 am
Профил

Лошо няма, хубав е да има повече такива. Аз доколкото разбрах правят триангулация на база камерите и след това може би с насочен излъчвател ги тормозят. Ако е така изникват доста въпроси относно капацитет на прогонване, а и къде отиват. Може би в дългосрочен план пилетата привикват да не влизат в определена зона.

Нед Ное 19, 2017 11:22 am
Профил

Тея нещо са си повярвали. Или смятат народа за балъци. А може и двете. На 2-3 км ако трябва през 100 метра да сложиш такива излъчватели си е малоумно. Освен това самолета който падна в хъдзън удари птиците доста по високо и извън територията на летището. Много рядко сблъсъка е на самото летище.
Ако можеха да направят термокамера която да хване птица от няколко стотин метра - военните отдавна да са им купили не само проекта ами цялото предприятие. Наистина цялото изглежда като студентски проект а каква е причината да стане "комерсиален" - дали някой е имал пари за харчене или някой смята, че ще намери балъци да им го пробута не знам. Определено поредното нещо без грам експертиза в него. Нито с лазер нито с дрон могат да се размотават из летищата. Проблема съществува откакто има летища и няма "гениален" софтуер който да реши концептуалните проблеми. Тяхната работа е същата като да кажеш, че ще изкараш 50 волта от пина на процесора като напишеш много специална програма. Каквато и програма да напишеш процесора работи на 5 волта и 50 го изгарят. Ако метода им работеше отдавна да са ссложили байчо с насочени тонколони и ен на брой термокамери и да си решат проблема.
Като цяло поредната партенка или балон по модерному.

Нед Ное 19, 2017 11:24 am
Профил

Абе птица се хваща, зависи от камерата и птицата, ама как точно ще работи е друг въпрос, от чосто практически съображения.

Нед Ное 19, 2017 11:35 am
Профил
Аватар

Пифе, няма нужда да режеш така - всеки се бори както може. По-добре да се занимават с това, вместо да запояват касови апарати или да опъват телефонни кабели по цял ден.
п.с. а и нашите студенти и преподаватели не са кой знае колко добре платени, така че по-добре да си повярват, защото няма кой да им "вярва" иначе.

Нед Ное 19, 2017 11:39 am
Профил

Не е въпроса до рязането. На принципа всеки се бори както може - така работят и телефонните измамници. И те се борят за хляба си. И мангото дето разбива мазето и краде старите джанти и компоти и той. Ако искаш да излезеш с продукт на пазара - проучи пазара, направи нещо реално и създай бизнес. Сега масовата цел е да се направи безмислен стартъп с яка реклама и някой да ги купи. Те си изкарали парите и с това бизнеса приключва. От тези измами страдаме всички.
Нека се борят. Нямам нищо на против. Погледни раздел обяви: Търся програмист - ей тука едно ардуино само 2 реда код. Аз съм си свалил развойната среда, свалил съм си 2-3 демо функции само да се добави едната в другата и готово. И това е после продукт на пазара. Категорично съм против тази чалганизация на индустрията. Може и да греша. Може и там да е бъдещето. Но поне в моите очи е грешно.

Нед Ное 19, 2017 4:03 pm
Профил

Не е там но от там ще мине, въпроса е какво ще остане след като мине от там. Чалгата сме я дискутирали, ардуиното трябва да го забранят със закон и да вкарват в затвора, ама пусто свободни пазари :) Готино е за играчки, някой да си прави роботчета в училище, някой хлапак да си цъка лампите ... обаче то се разпространва неконтролируемо на места където въобще не му е мястото. Какво да правиш, моди ...

Нед Ное 19, 2017 9:47 pm
Профил
Аватар

Не знам защо си мислите, че вътре в това има Ардуино...доколкото знам има сериозно DSP, а и не знам какво ви пречат университетските проекти - били от студенти, било от доктори, професори и т.н.
Ако има нормален пазар, самоделките сами ще се отсеят. За да отидат до Дубай, за да го инсталират на Враждебна, може би все нещо са разбрали и научили... както и да е. Не ми се спори за неща за които не съм сигурен.

Нед Ное 19, 2017 10:24 pm
Профил

Не свързваме Ардуиното с това, то беше просто коментар на Пиф относно тема в раздел обяви. Да ти кажа като знам как се ходи по тия изложения няма никакъв проблем да си там и дори идея за продукт да нямаш, но не е там въпроса. От това което прочетох не ми се струва много ефективно, как се бориш с ята, едните пилето ще отидат на ляво, другите на дясно, трети негоре, четвърти надолу ... освен ако не го разбирам грешно, но ми се струв апринципа е открий - прогони. Ако направим аналогия с оръжейните системи, дори и при най-съвършенните успеваемостта е далеч от 100% особенно при много цели, да не говорим че тма целта се унищожава и след това я забравяш, а в случая с пилетата ти ги гониш, но на къде ще тръгнат гаранция няма. Ако пък е ято става още по-трудно.
Не случайно се използват хищни птици на много места, пилетата ги заобикалят по собствено желание а не са прогонвани.
Но може аз нещо да не съм разбрал идеята. Не съм толкова краен като Пифа но гледам на нещата от практическа гледна точка, факт е че има много стартъпи които откриват топлата вода само за да установят че вода с лед не се топли ...

Нед Ное 19, 2017 10:33 pm
Профил
Аватар

Честито на Григор Димитров, и на всички които се трудят здраво и си вярват (от време на време)!

Брей, почти като 1994 :)

Пон Ное 20, 2017 12:07 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520 ... 1080  Следваща